Plannen maken in 2014

Jullie zaten er allemaal op te wachten. En als je op Flavourites Live Business was, dan had je een gedrukte versie kunnen meenemen. Je kan niet wachten om weer plannen te maken voor het nieuwe jaar. En dat kan natuurlijk het beste met de nieuwe jaarplanner voor 2014. Nou hier is dan! Downloaden kan heel gemakkelijk en je betaalt hem met een tweetje of een update op Facebook of LinkedIn.

pay-with-a-tweet-button

Tips voor een goede planning

We hebben het al zo vaak gezegd. Om de bladen op tijd te informeren, is het echt van belang dat je op tijd je persberichten verstuurd. Maar je plant natuurlijk niet alleen maar je persberichten in voor het hele jaar. Je doet natuurlijk veel meer en ook dat is goed om op je kalender te plaatsen.

Vooruit denken

Dat doen jullie natuurlijk allang! Maar ik bedoel echt vooruit denken. Nu al weten wat je in de komende maanden gaat doen om je doelgroep te bereiken, wat je gaat communiceren om ze in jouw webwinkel te krijgen en wat je ze gaat aanbieden om jouw bezoekers om te zetten naar klanten. Bedenk dus goed wat voor acties je gaat doen in de komende maanden. Op welke manier je dat gaat communiceren en vooral met welke middelen. Stiekem heet dat natuurlijk een strategie.

Grote lijnen

Het is helemaal niet gek als je echt nog niet weet wat je precies gaat communiceren of wat voor acties of campagnes je daadwerkelijk gaat inzetten. Zet dan wel alvast de grote lijnen uit. Stel je wilt 3 campagnes gaan doen in 2014. Wanneer wil je ze ongeveer doen? Op welke retailmoment kun je inspelen? Heb je de grote lijnen uit gezet, dan kun je het daarna verder gaan inkleuren. Door eerst in grote lijnen alles uit te zetten, hou je overzicht.

In kleine stukjes breken

Je hebt de grote lijnen uitgezet. Dan is het daarna goed om het jaar op te breken in kleine stukjes, bijvoorbeeld in kwartalen of iedere twee maanden. Plan deadlines in wanneer je de details gaat invullen. Houd daarbij rekening met de bladen, want die hebben een hele vroege deadline. Dat is een goede stok achter de deur. Het persbericht moet je namelijk ruim op tijd af hebben en verstuurd. Zorg dan dat je de details van je campagne duidelijk hebt. Breek ook dat weer in kleine stukjes. Plan je deadlines in voor je campagne idee. Welke communicatiemiddelen ga je inzetten en wat heb je daar voor nodig. Wanneer moet alles af zijn? Je vormgeving, je teksten, het campagnebeeld, maar ook de uitgewerkte advertenties, social media beelden, etc, verbind ook hier deadlines aan. En plan dan ook zorgvuldig in wanneer je wat en waar gaat communiceren. Zo voorkom je stress en heb je alles klaar vóórdat je campagne start en ben je klaar voor de grote stroom aan bestellingen ;-).

Succes! En wij zijn benieuwd naar jouw aanpak. Hoe doe jij het? Heb jij nog tips? Hoe zet jij de jaarplanner in voor jouw webwinkel.

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

6 reactie bij Plannen maken in 2014

 1. avatar
  Marjan Simons 24 juni 2014 bij 12:32 #

  Goedemiddag, beter laat dan nooit toch! Kan ik alsnog de jaarplanner 2014 ontvangen? Hartelijke groet Marjan

  • avatar
   Diana van Ewijk 25 juni 2014 bij 08:51 #

   Zeker weten! Beter laat dan nooit, inderdaad. Je kunt de jaarplanner downloaden door op de knop te drukken, Marjan!

 2. avatar
  Karin 31 december 2013 bij 09:44 #

  Burendag is 27 september volgend jaar… Verder super handig deze jaarplanner!

 3. avatar
  Inge 29 december 2013 bij 16:55 #

  Wat fijn om dit inspirerend stuk te lezen en om de mooie planner te kunnen printen. Juist op het moment dat ik mijn hoofd aan het breken ben over campagnes en de planning van 2014! Hij is geprint (ook de tekst) en hangt al op een mooi plekje in mijn werkkamer/spellenlaboratorium 😉

 4. avatar
  Linda 14 december 2013 bij 14:27 #

  Bedankt weer voor deze super handige jaarplanner. Om 16:00 uur geef ik deze tip aan mijn volgers op Love2BeMama. Ik hoop dat jullie veel downloads krijgen.

Geef een reactie