Werkboek: Bloggen voor Webwinkeliers

Bloggen? Daar heb jij, als ambitieuze webwinkelier, écht geen tijd voor.
Jij bent 24/7 bezig om je webwinkel op- en uit te bouwen.

Bovendien: bloggen is toch voor modepopjes en make-up freaks? Voor vrouwen die haken, breien en zelf pompons fröbelen? Voor van die types met prachtige huizen en een knap achtkoppig gezin, die daar dan weer jaloersmakende foto’s van op hun blog zetten?

Nee, dat ben jij niet.
Jij bent ondernemer – jij hebt een webwinkel te runnen.

Natuurlijk: jij begrijpt heus wel dat een succesvolle webwinkel staat of valt met een goede online marketingstrategie. Je twittert, Facebookt en Google+t dan het een lieve lust is.

En dat werkt… best. Maar het voelt soms alsof je weer een emmertje in de enorme oceaan leeggooit.

Wat als de basis van jouw online marketingsucces nu in bloggen ligt?
Wat als je met een webwinkelblog blijvend meer business naar je webwinkel trekt?

Nu investeren in leren bloggen = blijvend je webwinkel boosten

WB_cover_Bloggen

Met het Werkboek Bloggen voor Webwinkel leer je hoe je jouw kennis deelt en je klanten structureel inspireert, adviseert en helpt.

Want als jij blogt vanuit jouw expertise, profileer jij je als sympathieke expert en gunnen jouw potentiële klanten jou de koop.
Zo trek je met een goed webwinkelblog niet alleen nieuwe klanten naar je webwinkel, maar trek je ze ook over de koopstreep.

Bestel hier jouw Werkboek Bloggen voor Webwinkel

Maar goed… zo ver is het nog niet.

Jij bent nog niet overtuigd… Vinger opsteken als je dit denkt:

  • Bloggen is allang passé – ingehaald door Facebook, Twitter, Instagram en Google+.
  • Bloggen, dat kost bakken tijd – en jouw tijd is spaarzaam.
  • Bloggen is alleen weggelegd voor mensen die graag, goed en foutloos schrijven – jij snapt niets van het kofschip en hebt bovendien geen idee waar je over moet schrijven.

En trouwens: er zijn al heel veel anderen met inspirerende blogs – daar kun jij niet tegenop, toch?Zonde!

Als jij leert bloggen vanuit jouw expertise, dan:

  • word je website beter gevonden door Google
  • verover je een vast plekje in het hoofd van jouw (potentiële) klant
  • verander je toevallige passanten in hardcore fans die jou de koop gunnen

Bovendien blijf je dankzij je blog op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw niche. Zo blijf je scherp en alert als ondernemer, en kun je tijdig bijsturen als er belangrijke ontwikkelingen zijn.

Bestel hier jouw Werkboek Bloggen voor Webwinkel

Waarom een Werkboek Bloggen voor Webwinkeliers?

WebVedettes helpt ondernemers met een webwinkel bij het ontwikkelen van hun eigen online marketingstrategie, zodat ze met een beperkt marketingbudget blijvend meer klanten naar hun webwinkel trekken.

En bloggen – dat is de basis van een succesvolle online marketing strategie.

Hink-Stap-Sprongmarketing en bloggen

HinkStapSprong

Even heel kort:

  1. met interessante koppen op social media, trek je potentiële klanten naar je blog.
  2. op je blog lezen ze het inspirerende/adviserende artikel dat bij de kop hoort, leren je kennen als sympathieke expert en, nog belangrijker: gaan je vertrouwen.
  3. omdat jij hen inspireert, adviseert en helpt, gunnen ze jou de koop.

Jou!
Niet Zalando, Wehkamp of Bol.com.

Dat is contentmarketing in een notendop – en dat kun jij, met een goed webwinkelblog, ook bereiken.

Bestel hier jouw Werkboek Bloggen voor Webwinkel

Wat webwinkeliers van ons vinden

Ik vind het fantastisch hoe jullie bezig zijn. Ik leer er veel van of krijg bevestiging dat ik goed onderweg ben. Door jullie durf ik veel meer ‘out of the box’ te denken en ik merk nu al dat het in korte tijd mooie ontwikkelingen veroorzaakt heeft.
– Audrey Tijink, Brocant en bijzonder bedding&more, SLEEPIEZ Original®

Duidelijke taal, zakelijk met de female touch. Erg inspirerend. Spreekt mij als webwinkelier aan. We nemen het zeker het wel serieus en het is niet zomaar een hobby. WebVedettes (voorheen MamaMarketing) begrijpt dat. Super!”
– Elle Strik, Retro Keetje

Een tijdje terug kocht ik een boek over online marketing van 600 pagina’s dik. Elke dag worstelde ik me door een hoofdstuk en dacht: “Wat een ingewikkeld gedoe!”
Tegenwoordig lees ik elke dag jullie blogberichten en bekijk jullie screencasts. Nu denk ik: “Oh, zit dat zo. Valt eigenlijk best mee dat Online Marketing…. dat kan ik ook!”
– Jeanitha Renes

Wie zijn wij

Dana-Taberima-Diana-van-Ewijk-MamaMarketingWij zijn Dana Taberima (rechts) en Diana van Ewijk (links) van WebVedettes. WebVedettes is ontstaan vanuit Twitter, maar heeft als MamaMarketing bestaansrecht opgebouwd met het blog.

Samen hebben we meer dan 1650 blogberichten verdeeld over vier bedrijfsblogs geschreven – en dan rekenen we gastblogs en columns niet eens mee.

Ons blog is de basis van onze online marketingstrategie – met ons blog realiseren wij het gros van onze verkopen. Bovendien: wij vinden bloggen enorm leuk en delen onze kennis en ervaringen met alle liefde!

Over het Werkboek Bloggen

 

Het Werkboek Bloggen voor Webwinkeliers is een praktisch e-book dat je op een toegankelijke manier helpt je bij het opzetten en promoten van je eigen webwinkelblog – en op die manier structureel meer klanten naar je webwinkel trekken.

Het e-book bevat 12 hoofdstukken. Vrijwel ieder hoofdstuk is voorzien van huiswerk: een opdracht waarmee je direct de opgedane kennis vertaalt naar jouw webwinkel.

Wat kost dat?

Het Werkboek Bloggen voor Webwinkeliers kost €19,00 exclusief BTW.

Daarvoor krijg je 95 pagina’s met 12 hoofdstukken, 10 werkbladen, 3 bonus katernen en heel, heel veel inspiratie en voorbeelden uit de webwinkelpraktijk.

Bestel hier jouw Werkboek Bloggen voor Webwinkel

Veelgestelde vragen over bloggen voor webwinkels

Een blog?! Wat ouderwets! Ik kan met toch veel beter op Social Media storten?

Natuurlijk  kun je al jouw waardevolle informatie direct op Twitter gooien – maar dan is binnen een half uur verdwenen. Zonde! Als je die waardevolle informatie eerst op je blog zet, en vanaf daar twittert, dan trek je die geinteresseerde lezers naar je eigen website, waar je ze nog veel meer mooie content biedt – en ze vervolgens, kooplustig, naar je webwinkel trekt. Zo doe je veel meer met je mooie informatie dat één keer twitteren, Facebooken of Google+-en.

Een blog? Maar ik heb nooit iets nieuws te vertellen…

Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet. Jouw lezers zijn benieuwd naar jouw webwinkel, aanbod en expertise. Het gaat erom dat jij hen iets van waarde biedt – iets wat hen inspireert, hun probleem oplost of hun leven mooier/makkelijker maakt.

Niemand zit te wachten op mijn reclame, toch?

Klopt. Wij leren je hoe je blogt zonder te spammen. Sterker nog: je leert zulke waardevolle content schrijven, dat jouw lezer graag meer leest over jouw producten.

Ik heb helemaal geen tijd om ook te bloggen. En het gaat best lekker zo… dus waarom zou ik dat doen?

Als jouw omzet precies is zoals jij wil, dan hoef je niet aan een blog te beginnen. Kan je omzet beter? Dan is bloggen een effectieve manier om blijvend je omzet te verhogen.

Ik heb al een blog – maar dat levert niet zo veel op… waarom zou ik het dan vaker doen?

Jij hebt vorige maand nog iets op je blog gezet – maar dat leverde niets op? Nee, natuurlijk levert dat niets op! Bloggen is geen quick fix succesgarantie – je moet je lezers consequent en structureel inspireren, adviseren en helpen – anders gaan ze wel naar de concurrent. De truc is om je (potentiële) klanten met een mix van blogberichten aan je te binden, zodat je de gunfactor creëert en top of mind bent als ze iets willen kopen.

Bestel hier jouw Werkboek Bloggen voor Webwinkel

Bonus: Extra Katern ‘Wordpress Themes’

Wat is een theme precies? En waar vind je mooie blogthemes? Kortom: een theme uitkiezen voor je blog, hoe doe je dat nu eigenlijk?
In dit katern vind je tips – plus een handige checklist om verschillende themes te vergelijken.

Bonus: Extra Katern ‘Over Ons’

De ‘Over Ons’ pagina is de op één-na-meest bekeken pagina van een blog. Je lezers zijn nieuwsgierig en willen weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. De ‘Over Ons’ pagina is daarmee een belangrijke mogelijkheid om vertrouwen te genereren en zo je lezer aan jou te binden.

In dit katern helpen we jij bij het schrijven van een overtuigende Over Ons-pagina.

Bonus: Extra Katern ‘Mijn eerste blogbericht’

Een heel bijzonder blogbericht is je allereerste blogbericht. Dit is van al je blogberichten degene die de grootste kans maakt om, jaren na dato, opnieuw gelezen te worden. Het is bovendien een introductie waarmee je je lezer al vanaf de eerste kennismaking intrigeert.

In dit katern leggen we uit wat je precies schrijft in zo’n eerste blogbericht.

Klaar om te beginnen met bloggen?

Wil jij leren hoe je met plezier en een planning blogt?
Hoe je zulke geweldige blogcontent creëert dat je blog verslonden wordt?
Hoe je en passant superinteressante content voor je social  media kanalen ontwikkelt?
Hoe je dankzij je blog zelfs in de bladen komt?

Met andere woorden: wil je, terwijl je je klant inspireert, adviseert en helpt, meer verkopen realiseren?

Bestel hier jouw Werkboek Bloggen voor Webwinkel

Nog geen reacties

Geef een reactie