3 blogs met stylingtips om sfeer te brengen in je webshop

Ik probeer graag nieuwe dingen uit met de productfotografie voor mijn webshop. Wilde ik eerst de beste vrijstaande foto maken, nu richt ik me meer op sfeerfoto’s. Ik merk dat ik de sfeer op websites namelijk belangrijker vind dan perfecte packshots en dat vertaal ik natuurlijk graag naar mijn eigen shop. In mijn zoektocht naar ‘hoe style je de perfecte sfeerfoto’ kwam ik een paar interessante blogposts tegen die ik graag met je deel.

Stylingtips van een Etsy-webshop
Kim Ludy van de Etsy-webshop Trampoline geeft vijf supertips om jouw producten op de juiste manier te stylen. Ze heeft prachtige voorbeelden hoe je van het simpel groeperen van artikelen en props je superfoto’s maakt. Haar kracht? Zorg dat je licht in orde is (gebruik gefilterd daglicht), stel de helderheid van je camera goed in, werk aan je compositie en uitsnede van je foto’s (oefenen, oefenen, oefenen), kleurgebruik en eenheid van je foto’s. Dus probeer je stijl, als je die eenmaal te pakken hebt, door te voeren in de rest van je foto’s. Bekijk haar Etsy-shop eens, dan zie je dat haar al haar foto’s in een herkenbare stijl gefotografeerd zijn.

Het gebruik van props om je sfeer te bepalen
Op deze blogpost op Etsy krijg je inzicht in het gebruik van props. Dat zijn attributen die je bij het product neerzet om de sfeer te bepalen. Je kunt natuurlijk willekeurig iets neerleggen, maar je kunt met hele eenvoudige dingen je product veel meer stijl geven. Denk aan en handje koffiebonen bij een koffiebeker, of een mooie pen op een stapel schriften. Denk dus aan alles wat met jouw product te maken zou kunnen hebben, of waar het van gemaakt is. Ook hier weer mooie voorbeelden.

Lichte fotografie met kleuraccenten
Zelf ga ik helemaal voor de sfeer op deze blog van Decor8. Licht met kleuraccenten, die vind in heel goed bij mijn eigen webshop passen. Maar ik ben er nog lang niet, ik zal ook moeten oefenen, oefenen, oefenen. Maar als je dat te pakken hebt springt jouw site eruit en spreekt de sfeer de juiste bezoekers aan.

Wat is de sfeer van jouw webshop? Gebruik je alleen packshots van producten of probeer je ook een eigen sfeer te creëren met je fotografie? Laat je reacties en voorbeelden hieronder achter, ik ben benieuwd!

avatar

About Laura van den Brink

Laura van den Brink is MamaMarketeer, met communicatie als specialiteit. Ze houdt ervan om merken te 'bouwen' door middel van storytelling. Dat doet ze onder andere voor haar eigen sieradenmerk LOVY luxe kindersieraden. Ze maakt zilveren armbandjes voor baby's en andere kindersieraden om bijzondere momenten voor áltijd te bewaren.

, , , ,

5 reactie bij 3 blogs met stylingtips om sfeer te brengen in je webshop

 1. avatar
  Hydi (stof enzo) 8 september 2011 bij 19:40 #

  En hier een post met tips over productfotografie:
  http://renatom.net/2011/08/30/photo-studio-101/

 2. avatar
  Hydi (stof enzo) 31 augustus 2011 bij 18:24 #

  Hi, geweldige tips. En de blogster van deze site http://networkedblogs.com/mmMYL maakt ook prachtige sfeerfoto’s.

 3. avatar
  Kristel 28 augustus 2011 bij 21:17 #

  Hoi Diana,
  Ik begrijp je vraag niet zo goed. Je wil graag de link van de webiste van All the luck in de world? (alltheluckintheworld.nl)
  Of bedoel je iets anders?
  groet,
  Kristel

 4. avatar
  Kristel 21 augustus 2011 bij 22:51 #

  Wat een fijne tips! Ik ben bezig met het starten van mijn eigen webshop en ga binnenkort aan de foto’s beginnen. Ik vond zelf ook nog een goede site: http://alltheluckintheworld.nl/nl/producten.php. Haar fotostijl vind ik ook erg mooi!
  Groet,
  Kristel
  (www.devrolijkletterbak.nl – in de maak….)

  • avatar
   Diana 22 augustus 2011 bij 06:33 #

   Ha Kristel! Dankjewel voor je compliment en voor de tip. Zou je ons de link willen sturen naar het artikel van Jana van All the luck in the World? Haar foto’s zijn geweldig, ben benieuwd naar haar tips!