9 redenen om te bloggen met WordPress (met veel voorbeelden!)

Beeld via Blogbrarian (http://blogbrarian.wordpress.com/)

 

Bloggen? Natuurlijk doe je dat! En de beste tool die je daarvoor kunt gebruiken is WordPress. Nu krijgen wij heel vaak (terecht!) de vraag waarom WordPress zo geweldig is. Dus besloot ik om dat eens heel handig op een rijtje te zetten.

1. Je blog hosten op je eigen domein

Je kunt WordPress hosten op je eigen domein. Met andere woorden: je kunt wordpress een onderdeel maken van je webwinkel. Daarmee zet je al je blogcontent op je webwinkel domein, inclusief alle interessante zoekwoorden waarmee je klanten jouw produkten vinden. Goed voor je SEO!

2. Plugins

WordPress heeft duizenden handige, grappige en vooral: gratis plugins. Zo zijn er plugins waarmee je makkelijk contactformulieren aanmaakt, een plugin waarmee je het delen van jouw blogpost via social media makkelijk maakt en een plugin waarmee je gerelateerde berichten aan je blogpost worden gekoppeld waarmee je je bezoekers verleid verder te klikken op je blog.

3. Een onuitputtelijke voorraad gratis themes

Met een theme geef je je blog precies de juiste uitstraling. Google even op ‘Free wordpress themes’ en je komt ontelbaar veel gratis themes tegen. Hier een mooi overzicht van goede gratis WordPress themes.

4. En nog meer betaalde themes

wordpress theme themeforest webwinkel blog tips
Op een website als Themeforest vind je eindeloos veel betaalde themes, handig ingedeeld in categorieën. Vind je beeld het belangrijkst? Dan kies je een portfolio theme . Liever een magazine-achtige uitstraling, dan kijk je hier. Het theme hierboven heet Yin & Yang en kost 35 dollar. Of ga je voor een strakke corporate look? Dat kan natuurlijk ook! De themes kosten tussen de 10 en 60 dollar en zijn supermakkelijk te installeren.

5. Commenting gaat sneller en makkelijker

Kwestie van je naam, email, URL én comment invullen en klaar! Hoe makkelijker je het maakt, hoe eerder mensen een comment achter zullen laten.

6. Statische Pagina’s

Binnen je blog kun je zowel individuele blogposts, als categorieën als pagina’s aanmaken. Een pagina is altijd zichtbaar en dus onmisbaar voor belangrijke informatie als ‘Over Ons’ en ‘Contact’.

7. Superoverzichtelijk dashboard

Het geeft je een overzicht van alles wat er belangrijk is voor je blog. De laatste comments, statistieken, etc. Hier een kort filmpje van het WordPress dashboard.

editorial calendar, blog, wordpress, plugin

Ook voor je dashboard zijn allerlei handige plugins te downloaden. Zo hebben wij de Editorial Calender plugin, waarmee je je blogposts in een visueel overzicht ziet, in plaats van in een lijst.

8. Spam control

Echt onbegrijpelijk, die ‘woorden’ die “captcha” verzint. Bij WordPress zit de Akismet plugin waarmee je spam weert. Fijn!

9. Support

Omdat WordPress zo populair is, zijn er geweldige forums waarop je vragen kunt stellen over het installeren en gebruiken van je blog. Er zijn ook heel veel WordPress tutorials, die je stap voor stap uitleggen hoe je iets voor elkaar krijgt.

Dat waren ze: negen redenen om te starten met bloggen via WordPress. Heb je nog meer goede redenen om over te stappen? Laat het ons dan weten in de comments!

Meer leren over bloggen voor webwinkel?

Als jij blogt vanuit jouw expertise, profileer jij je als sympathieke expert en gunnen jouw potentiële klanten jou de koop.

Klinkt goed, hè?
Wil jij leren hoe je met plezier en een planning blogt?
Hoe je zulke inspirerende blogcontent creëert dat je blog verslonden wordt?
Hoe je en passant superinteressante content voor je social  media kanalen ontwikkelt?

Met andere woorden: wil jij, terwijl je je klant inspireert, adviseert en helpt, meer verkopen realiseren?

>> bestel het Werkboek Bloggen voor Webwinkeliers <<

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

, , ,

10 reactie bij 9 redenen om te bloggen met WordPress (met veel voorbeelden!)

 1. avatar
  Margot 14 maart 2013 bij 20:34 #

  Fijn helder artikel Diana, en precies op tijd want voor een nieuw plan ga ik een WordPress site ontwikkelen.

  Vind het wel spannend en vooral een beetje lastig, want ik zie door de boven even niet meer het bos welke template handig voor me is, hoe ik er achter kom wat in een template zit en wat een plug-in is etc. Ik zit er dus een beetje tegenaan te hikken.
  Heb je nog tips op dat gebied? Of bestaan er mensen die juist over die basiskeuzes kunnen meedenken? Ben er wel van overtuigd dat ik er daarna wel uitkom, maar weten dat ik het goede kies. Poeh…

  Maar jullie artikelen helpen in elk geval alvast 😉

  • avatar
   Diana 14 maart 2013 bij 20:44 #

   Graag gedaan, Margot – en natuurlijk bedankt voor je compliment!
   Wat goed dat je een WordPress-site gaat ontwikkelen. Dat is alvast één hele grote knoop doorgehakt, toch?

   Heel begrijpelijk, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
   Er zijn zoveel mogelijkheden, dat is mooi – maar ook overweldigend…zeker als je nog geen ervaring hebt met WordPress.

   Wij hebben superveel ervaring met WordPress – onze hele website is gebouwd in WordPress, we zijn altijd op zoek naar de beste plugins en struinen regelmatig over Themeforest. En: we denken graag met je mee!
   Als je dat wat lijkt, bekijk dan even onze Vraag&Antwoord-sessie: daarmee helpen we je in drie stappen goed op weg 🙂
   http://www.webvedettes.nl/een-op-een-sessies/vraagantwoord-sessie

   Nogmaals: graag gedaan!

   Groet, Diana

 2. avatar
  Geo 12 juni 2012 bij 21:23 #

  Diana, waar / bij wie kan ik een keer zitten om 1-op-1 te leren hoe ik wordpress kan aanpassen zodat ik kan leren bloggen? Alvast dank. Geo

  • avatar
   Diana 13 juni 2012 bij 05:54 #

   Goede vraag, Geo. Wij zijn gespecialiseerd in doe-het-zelf marketing, en adviseren WordPress nu juist omdat je er vrij makkelijk zonder extra hulp zelf mee kunt beginnen – zeker als je met een basisblog begint. Lees hier onze artikelen over blog-adviezen. Succes!

 3. avatar
  Diana 12 juni 2012 bij 06:37 #

  Kijk, dat zijn de betere berichten! Volgend jaar blijf ik langer, maar nu was ik inderdaad net echte journalist – alleen daar voor de verslaggeving 🙂

 4. avatar
  Nina 11 juni 2012 bij 22:30 #

  Dankje! Inmiddels blog ook strak getrokken 🙂
  Jammer dat je zo vroeg weg was bij Meet the blogger!

 5. avatar
  Nina 9 juni 2012 bij 00:33 #

  Ik ben over! Van blogger naar wordpress is een avondje gedoe maar dan ben je er! En volgens mij kan je ook nog zorgen dat bezoekers van blogger direct op je nieuwe blog bij wordpress belanden. Maar dat is voor een andere avond 🙂

  En ik heb het wat quick & dirty gedaan, alles kan mooier. Maar voor nu ben ik zeer tevreden.

  Dank voor de goede tips!!

  • avatar
   Diana 9 juni 2012 bij 20:57 #

   Gefeliciteerd Nina – het ziet er prachtig uit! Ik zag dat je ook al gefeatured bent op het blog van Meet the Blogger – nice 🙂 Succes met de laatste loodjes!

 6. avatar
  Philomeen 15 mei 2012 bij 21:05 #

  ik zou ook graag overstappen, maar ik durf niet zo goed, maar deze post heeft me weer aan het twijfelen gebracht

  • avatar
   Diana 16 mei 2012 bij 08:54 #

   Hoi Philomeen, dank voor je reactie. Waarom zou je graag overstappen van Blogger naar WordPress? En waarom durf je het niet zo goed aan? Beide systemen hebben hun voor- en nadelen, wat belangrijk is, is om te bedenken wat je precies met je blog wil doen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Ik hoor graag van je! Diana

Geef een reactie