Betaal met een twitterbericht


Widget area "Twitter widget" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
header-widget
email-widget
blog-widget
twitter-widget
widget-pagina-template
widgets_for_shortcodes
primary
secondary
footer-1
footer-2
footer-3
footer-4
homepage
widgets-page-template

Gratis

De experts zijn erover uit; het aanbieden van gratis content en downloads zijn goed voor merk en imago. Daarom biedt jij in jouw shop of op jouw blog natuurlijk al iets extra’s voor je bezoekers. Denk aan een checklist, handige printables, of een leuke kleurplaaat. Het zijn allemaal ‘cadeautjes’ voor jouw bezoekers. En wie wil er nu geen cadeautje?

Tegenprestatie

Dat is natuurlijk heel leuk voor hen. Maar jij hebt soms heel veel werk en energie gestopt in dat cadeautje en zou eigenlijk wel wat meer beloond willen worden voor jouw harde werken. Dat hoeft wat jou betreft dan ook weer niet in perse in geld uitgedrukt te worden. Een goede oplossing hiervoor is het betalen door middel van een Twitter- of Facebookbericht.

Pay with a tweet

Hiervoor zijn er soms plug-ins te vinden, maar als je dat niet hebt, niet getreurd. Je hebt ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij http://www.paywithatweet.com. Het is echt heel gemakkelijk, ik leg het even uit.

Je gaat naar hun website: http://www.paywithatweet.com. Hier klik je door op de button rechts [Sell for a tweet]. Jij wilt namelijk iets ‘verkopen’. Vervolgens kom je op de volgende pagina (zie afbeelding) met formulier.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Het formulier vul je alsvolgt in:

  1. Naam en e-mail adres
  2. Naam van het document, filmpje etc. wat je ‘verkoopt’: zorg dat dit kort is, maar wel een goede beschrijving is van datgene dat je weggeeft.
  3. De URL van dat bestand. Dit het bestand dat ze kunnen downloaden. Je moet dit zelf ergens online zetten.
  4. Tweets to be posted: Hier kun je zelf invullen hoe het bericht eruit ziet dat jouw bezoekers gaan posten als ze jouw cadeautje willen downloaden. Bedenk dus goed hoe dat bericht eruit ziet. Gebruik ook hashtags en zorg dat jouw twitternaam erin staat.
  5. Zet hierin de URL waar de download is te vinden. Deze wordt in elk twitterbericht geplaatst, zodat ook anderen de weg naar jouw cadeautje weten te vinden.
  6. Om ervoor te zorgen dat pay with a tweet niet automatisch gemaakt kan worden, moet je deze code even overnemen.
  7. En dan hoe je alleen maar op [create my button] te klikken, om de code te krijgen.

Voorbeeld:

In het voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van het MamaMarketing How-to-blog worksheet. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Als je alle stappen doorlopen hebt, dan krijg je verschillende codes:

Je kunt kiezen uit verschillende opties. De eerste kun je als link plaatsen bij een door je zelf gedesignede button. Bij de andere opties wordt er meteen ook een herkenbare pay with a tweet button geplaatst. Door deze te kopieren in de code van je pagina, heb je pay with a tweet op jouw site geplaatst. En als je dit geplaatst hebt ziet het er zo uit:

Optie 1:

Optie 2:

Optie 3:

Als je op een van de buttons klikt kom je op in het scherm waarin de tweet en de url vermeld staan. Plaats het bericht, en je krijgt toegang tot de download.

Succes!

Serieus aan de slag met Twitter?

Investeer dan in je kennis en skills.
Wij helpen je daar graag bij… en hoe, dat lees je hieronder. Twitterze!

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, , , , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie