Gratis download: HowToBlog Worksheet

How to Blog WorksheetDit keer eens geen marketing informatie, uitleg over complexe SEO aanpak of conversie. Nu eens een hands-on tool in de vorm van een worksheet, die je gratis kunt downloaden. Onze nieuwsbriefabonnees kregen hem al in oktober, maar nu is ie voor iedereen beschikbaar, cadeautje van MamaMarketing. En zo gaan we iedere maand een keertje trakteren.

How-To-Blog-worksheet

Deze maand het HowToBlog worksheet, een planner, een checklist voorzien van tips die je kunnen helpen met het bijhouden van je blogs. Als je regelmatig een blog of artikel moet schrijven dan kom je wel eens op een punt dat je even niet meer weet waarover je dat moet doen. Met deze worksheet kun je gemakkelijk wat onderwerpen inplannen en/of je inspiratie meteen vastleggen.

De lijst

Het worksheet geeft je het overzicht om voor drie artikelen belangrijke informatie vast te leggen, maar print je er meer uit, dan kun je natuurlijk voor een langere tijd verschillende blogs inplannen. Voor de planners onder ons, en daar ben ik er een van, kun je starten met het inplannen van onderwerpen en daar meteen een deadline bij aangeven.

Maar natuurlijk kun je ook beginnen met het opschrijven van je inspiratie, je ideeën. Hoe vaak komt het niet voor dat je ergens loopt en opeens de meest fantastische ideeën voor blogs bedenkt. Als je deze niet opschrijft, ben je ze misschien voorgoed ‘kwijt’. Neem het dus altijd met je mee, want inspiratie komt altijd wanneer je hier helemaal niet op rekent.

Bedenk ook meteen welke woorden of termen belangrijk zijn voor een onderwerp. Dan kun je deze meenemen wanneer je begint met schrijven. En bedenk ook wat je met het artikel wilt bereiken. Wat wil je dat de lezer hiermee gaat doen. Deze zogenaamde Call-to-Action is heel belangrijk voor een blog. Wil je dat de lezers een reactie geven, of wil je een discussie uitlokken. Wanneer je dit vooraf bedenkt, helpt het je wellicht bij het schrijven, omdat je precies weet wat jouw doel is.

Natuurlijk biedt de lijst ruimte om alvast een paar regels kwijt te kunnen, of de strekking van jouw verhaal in een paar woorden te omschrijven.

Aan de slag!

Download gratis, print uit en zorg dat je altijd een stapel How-to-Blogblaadjes op voorraad hebt.
Inspiratie nodig? Dan pak je gewoon je stapel blaadjes eruit. Je eigen blogidee-archief!

Download in ruil voor een tweet

Vooruit: met een Facebook Update of Google Plus mag ook.
Klik op de blauwe button hierboven, doe wat de computer zegt en alles komt goed!

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, , , , , ,

3 reactie bij Gratis download: HowToBlog Worksheet

 1. avatar
  Annelies 5 november 2012 bij 08:30 #

  Tja..ik ben een digibeet. Ik kom in WiseConvert en verder nergens. Of ‘mis’ ik ergens een handigheidje?

 2. avatar
  Suus 8 januari 2012 bij 09:03 #

  Handig! Ga er zeker gebruik van maken! Bedankt!

 3. avatar
  Saskia 14 november 2011 bij 10:32 #

  Ik heb ‘m gedownload en ga ‘m zeker gebruiken! dankjewel!