Blogplanning: Kalender

Janneke Romijn is online marketing- en communicatiespecialist en oprichter van Papaver Communicatie. Papaver Communicatie helpt kleine creatieve en duurzame ondernemers aan meer online vindbaarheid en zichtbaarheid. In een serie van drie artikelen geeft zij handvatten voor een betere blogplanning.

Deel 3. Kalender

Je hebt nu het doel van je blog vastgesteld en een lijst met onderwerpen.

Nu ga je die onderwerpen inplannen op een blogkalender. Bedenk eerst hoe vaak je iets nieuws wilt posten. Eén keer per week, twee keer per week, eens per maand? Baken tijd af om de blogpost te maken en noteer wanneer die live moet staan.

Consistentie

In de praktijk zul je merken dat die kalender vooral handig is om consistentie aan te brengen in het bloggen en om het grote geheel in het oog te houden. Je hoeft je er natuurlijk niet strikt aan te houden. Sterker nog, ik vind het knap als je dat kunt, ik ben er zelf namelijk echt niet goed in. Soms schiet me ineens een goed idee te binnen en knal ik er zo een blogpost uit. Andere keren moet ik de inspiratie uit m’n tenen halen en hou ik het bij een foto. Verder kan er opeens iets gebeuren wat belangrijk is voor je lezers om te weten.

Inspiratie

Het spontane en creatieve maakt het bloggen juist zo leuk.  Je komt iets tegen wat je mooi vindt, je wordt geraakt door iets, je hebt nieuwe producten in je winkel, en je wilt dat graag met je bloglezers delen.  Door het bloggen en het lezen van andere blogs krijg je ook weer nieuwe ideeën. Laat je blog op die manier organisch ontwikkelen en veranderen.

Grote lijn

Het voordeel van een kalender is dat je de grote lijn in de gaten kunt houden.  Je hebt een doel vastgesteld en de soorten onderwerpen die daar bij passen, dus houd in de gaten dat je die onderwerpen verspreid over het jaar gebruikt.  Met een blogkalender heb je altijd onderwerpen op voorraad, erg handig voor inspiratieloze momenten!

Kalender

Gebruik wat jij het fijnst vind werken:  een papieren agenda, een elektronische, Google Calendar, de gratis kalender van de bank, of, helemaal in stijl, een mooie printable.
Pak deze kalender er nu bij en noteer voor iedere dag/week/maand het onderwerp en éen of twee zinnen.

Heel veel succes!

Heb je nog andere tips over blogplanning? 

Meer tips over bloggen en andere online marketing tips & tricks, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Meer tips over bloggen en social media? Volg me ook op Twitter en Facebook

——————————————————————————————-

Meer leren over bloggen voor webwinkel?

Als jij blogt vanuit jouw expertise, profileer jij je als sympathieke expert en gunnen jouw potentiële klanten jou de koop.

Klinkt goed, hè?
Wil jij leren hoe je met plezier en een planning blogt?
Hoe je zulke inspirerende blogcontent creëert dat je blog verslonden wordt?
Hoe je en passant superinteressante content voor je social  media kanalen ontwikkelt?

Met andere woorden: wil jij, terwijl je je klant inspireert, adviseert en helpt, meer verkopen realiseren?

>> bestel het Werkboek Bloggen voor Webwinkeliers <<

avatar

About Gast

MamaMarketing laat ook regelmatig anderen aan het woord, die een leuke, interessante en vooral informatieve bijdrage doen. Wil jij ook graag een bijdrage leveren aan MamaMarketing en heb jij iets te vertellen of te delen, wat interessant is voor onze doelgroep, neem dan vooral contact op met ons: dana [at] mamamarketing.nl

, , , , ,

Reageren is niet meer mogelijk