De perfecte flexwerktas (Een mooie laptop-tas? Het bestaat!)

Voor MamaMarketeers die vanuit huis werken, is een laptop een uitkomst. Sterker nog: mijn laptop is het allerbelangrijkste stuk gereedschap dat ik gebruik om mijn 3 bedrijven te runnen: ik ontwerp, schrijf, plan, blog, tweet, lees, mindmap, raak geïnspireerd en reis de hele wereld over met dat ding. Nou ja, de hele wereld over – virtueel gezien dan (want ik volg blogs van Nieuw Zeeland tot Finland) maar IRL komt mijn trouwe laptop niet verder dan de eerste de beste geschikte flexwerkplek, meestal een café met veel geroezemoes, lekkere koffie en een stopcontact binnen handbereik.

Maar waarom dan een laptop en geen vaste computer? Omdat mijn studio onder ons huis zit. En ons huis heel open is. Loft-achtig hip (of nou ja, oordeel zelf maar, hier) maar ook heel gehorig… Als de kinderen thuis zijn met hun vader, vertrek ik dus naar een cafeetje. En zodra ik daar ga zitten, met mijn glimmend zilveren appeltje en een grote koffie-verkeerd, voel ik me enorm Carrie Bradshaw (min de überhippe looks en de quasi-noncha blik, dat wel).

Eisen voor de ultieme LaptopTas

Kortom, ik ben veel onderweg met mijn laptop. Niet alleen vanwege het luidruchtige kroost, maar ook omdat ik sinds kort op locatie werk.
Ik ben dus, vanwege dat Carrie-effect, op zoek naar een mooie laptop-tas.  De perfecte laptop-tas is er één die:

 • mijn computer goed beschermt tegen regen
 • die stevig gevoerd is en dus goed bestand tegen een ritje in de bakfiets
 • met fatsoenlijke hengsels (zodat ik ‘m aan de hand kan dragen) en een stevige schouderband
 • met veel vakjes voor mijn geliefde iPhone, 100 pennen, een notitieblok, een papieren agenda, visitekaartjes, mijn Wacom-tablet, en natuurlijk alle snoeren, en nog wat ander rondslingerend grut,
 • en, last but not least: waar ik mee gezien kan worden

En op dat laatste punt gaat het vaak verkeerd. Zo ben ik in het trotse bezit van een zwart-plastic laptoprugzak, waarmee ik nog het meest lijkt op een verdwaalde schildpad. Hij doet zijn werk goed, maar verder….

Lin & Lou laptop-tas: mooi én praktisch

Maar soms gaat het verrassend goed. Kijk maar eens naar deze prachtige laptop-tas van Lin & Leo. Mét:

 • bijpassende laptop-sleeve die de laptop tegen iedere bakfietsrit en lomp peutertje beschermt
 • heel veel vakjes (handig, want ook aan de buitenkant, voor mijn telefoon)
 • in 5 kleuren stevig en (spat)waterdicht leer, met contrasterde zijdezachte voering
 • stoere ijzeren nopjes waarmee ik de tas in de zanderige bakfietsbak kan zetten
 • een zee aan ruimte, zodat ik mijn hele mobiele kantoor mee kan slepen!

— Mooi he? Deze Lin & Leo Laptop Bag koop je voor zo’n 170 euro, bij Laptop Stuff, hier. Best aan de prijs, ja.. Maar, om het een beetje goed te maken: je kunt ‘m ook als weekendtas gebruiken, dus… —

En… wat voor laptop-tas heb jij? Of weet je misschien een andere mooie laptop-tas? Laat het ons weten, laat een comment achter!

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

, , , , , , , , ,

22 reactie bij De perfecte flexwerktas (Een mooie laptop-tas? Het bestaat!)

 1. avatar
  Charlotte 14 februari 2014 bij 19:45 #

  Ik ben ook op zoek naar een Lin and Leo laptoptas, iemand inmiddels iets wijzer geworden?

 2. avatar
  Vanessa Mingeli 11 april 2012 bij 15:28 #

  Hallo allemaal,
  Voor de dames die nog op zoek zijn naar een vrouwelijke tas waar alles in past, is deze website ook misschien interessant: http://www.mingeli.com

  De tassen worden door mij ontworpen en in Colombia door ambachtslieden gemaakt. Speciaal voor flexwerkers heb ik een tas ontworpen met als naam Het Nieuwe Werken tas.

  Groetjes,

  Vanessa Mingeli

 3. avatar
  Marijke 20 februari 2012 bij 13:00 #

  ook ik had zo’n eisenlijstje, maar die was nog langer. Ik zette hem op mijn blog en er goed op meegedacht 😉
  De Lin & Lou bestond toen nog niet, het werd een Claudio Ferrucci.

  http://www.ideacompany.nl/blog/2009/10/de-ideale-laptoptas.html

 4. avatar
  Julie 20 augustus 2011 bij 21:10 #

  Hoi Diana,

  Ik ben op zoek naar de Lin and Leo lapbag, roze maar helaas maken ze hem niet meer. Heb jij enig idee waar ik hem nog zou kunnen vinden? Ik heb al heel veel sites bekeken maar vind steeds de luiertas, die zoek ik niet.

  Gr,
  Julie

  • avatar
   Diana 21 augustus 2011 bij 16:45 #

   Beste Julie,

   Wat jammer! En helaas heb ik ook geen idee waar je de laptopbag verder nog kunt bestellen 🙁 Wellicht kun je een mailtje sturen aan Lin&Leo zelf? Ik hoop dat je ‘m vindt!

 5. avatar
  Monique 26 april 2011 bij 10:28 #

  Ik ben zo blij!

  dankzij Diana en Laura heb ik nu de mooie tas van Linda over kunnen nemen!
  Dankjewel.
  Het was ook heel erg leuk om kennis te maken met Linda, leuk medium toch, internet!

 6. avatar
  Diana 22 april 2011 bij 06:47 #

  @mertine: helaas! volgens mij is ie al verkocht….

 7. avatar
  Mertine 15 april 2011 bij 14:39 #

  Hoi @linda,
  Ik heb ook interesse in jouw L&L tas. Heb je hem nog? Wat wil je ervoor hebben?
  groetjes Mertine
  m.middelkoop@chello.nl

 8. avatar
  Monique 13 april 2011 bij 15:15 #

  Hoi @Linda, is het dezelfde tas als hierboven op de foto? Ik vind ‘m echt heel mooi! Wil je me mailen naar info@webenfoto.nl? Dan wil ik graag weten wat je er voor wilt hebben.

  Groetjes, Monique

 9. avatar
  Diana 13 april 2011 bij 14:49 #

  @linda: Wat zonde dat je ;m niet kunt gebruiken 🙁 Ik heb je berichtje ook getwitterd, wie weet wil iemand ‘m overnemen! Succes ermee en bedankt voor je tip.

 10. avatar
  Linda 12 april 2011 bij 20:37 #

  De tas van de Engelse designers Lin & Leo die ik heb, heeft een bijpassende laptopsleeve 15″ in dezelfde kleur oud-roze. De tas is zowel geschikt als babytas als laptoptas en bovendien stevig voor vervoer op de fiets. De perfecte tas maar ik moet op medische gronden mijn laptoptrolley gebruiken. De tas ligt nu al een jaar opgeborgen in de kast in een bijpassende opbergzak en het is eigenlijk zonde dat dit het lot is van deze pefecte tas. Dus als er iemand is die interesse heeft om de tas over te nemen, dan wil ik je graag blij maken.

 11. avatar
  leonie 5 februari 2011 bij 18:39 #

  gave tas zeg en ook nog in het roze mijn lievelingskleur
  waar kun je die bestellen?

  groetjes leonie

  • avatar
   Diana 8 februari 2011 bij 05:49 #

   @Leonie: mooi is ‘ie, hè? In de post staat waar je ‘m kunt bestellen!

 12. avatar
  Diana 26 januari 2011 bij 07:15 #

  @Mirjam Bedankt voor de tip om de aankoopprijs als zakelijke kosten af te boeken – scheelt weer 19% 🙂 Inderdaad heel slim!

  @Monique & @LovetobeMama: Erg he? Ik heb dat ook met tassen… #hebbenhebbenhebben 🙂

  @Ellen: Klopt! Hij ziet er niet uit alsof ie een laptop vervoert, nog een voordeel, inderdaad.

  @Mary: bedankt voor de tassentip! Ik zal eens een kijkje nemen…

 13. avatar
  Mary 25 januari 2011 bij 20:56 #

  Goedenavond allemaal,

  Ik vind die roze van Lin&Leo prachtig, ook om zonder laptop te gebruiken.
  Zelf ben ik helemaal gek van de roze laptoptas van Decoded.
  Deze kun je kopen bij http://www.InVogue.nl

  Mary

 14. avatar
  Love2BeMama 25 januari 2011 bij 14:33 #

  Wat een enorm gave tas. Moet je gewoon hebben. In combinatie trouwens met een sleeve van Manon Garritsen 🙂

 15. avatar
  Ellen 25 januari 2011 bij 11:33 #

  Wat ook belangrijk is, is dat hij niet uitziet als een laptoptas.. dat is namelijk vragen om je laptop te laten stelen!

 16. avatar
  Monique 25 januari 2011 bij 11:06 #

  OOOooooo, wat is ‘ie mooi!!
  Ik heb al zo veel tassen, maar deze……

  Monique

 17. avatar
  Mirjam van Beek 25 januari 2011 bij 11:02 #

  Hoi Diana, bij mijn atelier is de Business A4 tas momenteel heel erg gewild. Deze zakelijke tas heeft het formaat dat er A4 mappen of een laptop van die maat of kleiner inkunnen . Wel iets prijziger dan die in jouw artikel maar dan heb je ook wel een unica waar er geen tweede exact hetzelfde van bestaat. Je kan er eventueel ook een laptopsleeve op maat bij laten maken.
  Tip: wordt veel aangeschaft voor zakelijk gebruik waarbij de tas dan weer leuk als bedrijfskosten afgeboekt kan worden 😉

 18. avatar
  Diana 25 januari 2011 bij 10:34 #

  @Myrthe Alleen als je er ook echt mee gaat flexwerken 🙂 (dan verdient ‘ie zichzelf eigenlijk gewoon weer terug, toch?)

 19. avatar
  Myrthe 25 januari 2011 bij 10:29 #

  Ooooh, verleidelijk, zo’n leuk gekleurde tas met allerlei vakjes (ik ben gek op tassen met veel aparte vlakjes. Nou ja, behalve op het moment dat ik even niet meer weet waar ik iets gestopt heb en ik als een gek moet zoeken). Ik heb nog geld liggen van mijn verjaardag, zou ik mezelf zo’n leuk gekleurde tas cadeau doen of toch maar verstandig zijn………

Trackbacks/Pingbacks

 1. Flexwerk-tas: Mijnes » MamaMarketing - leer, doe-het-zelf en verdien meer met je webwinkel - 6 april 2011

  […] poosje geleden blogde ik over flexwerken – en de daarbij passende flexwerktas. Ik heb zelf 2 netwerktassen: 1 lelijke zwarte rugzak uithet jaar 0 (vreselijk, maar wel […]

Geef een reactie