Digitale detox: MamaMarketing neemt een break

De zomervakantie is een perfecte periode om eens digitaal te detoxen. Even de stekker uit de laptop, geen iPhone, geen mail, Twitter of Facebook. Dat kan heel verhelderend zijn en ook nodig om je hoofd écht leeg te maken. Dan krijg je weer de kans om te genieten van het moment en nieuwe dingen te bedenken. Verbaas je dan ook niet als je de eerste dagen afkickverschijnselen gaat vertonen, lees hieronder wat je er aan kunt doen. Ook MamaMarketing neemt een break, vanaf half augustus zijn we er weer. Met frisse ideeën en hele mooie ontwikkelingen vanaf september.

Vijf tips voor een fijne digitale detox:

1. Langzaam afbouwen
Trek niet cold turkey overal de stekker uit, dan heb je kans dat je dingen vergeet en alsnog in Frankrijk op zoek gaat naar een internetcafé. Zorg dat je twee weken van tevoren gaat afbouwen en dat je in je automatische emailbericht aangeeft dat je deze periode geen mail beantwoordt. Neem de tijd om spullen te pakken en probeer de dag voor vertrek al echt op vakantie te zijn en te beginnen met detoxen. Bouw het digitale verkeer ook weer langzaam op als je terug bent. Blijf nog even op standje ‘vakantie’ doorsudderen…

2. Laat mensen weten dat je niet online bent
Laat mensen die contact opnemen met je tijdens je afwezigheid weten waar ze aan toe zijn. Je kunt melden in welke periode je je mail niet leest en dat je daarna iedereen weer te  woord staat. Heb het niet over ‘op vakantie zijn’ of iets anders waaruit duidelijk blijkt dat je niet op je huisadres aanwezig bent. Dat kan ongenode gasten (lees inbrekers) aantrekken en dat wil je natuurlijk niet. Het zelfde geldt voor je Twitter- en Facebook account.

3. Neem niets of weinig mee
Hoe moeilijk is het om geen mail te checken als je je iPhone continu in je zak hebt? Ik leg zelf mijn telefoon meestal in de kluis van de hotelkamer. Maar je kunt er ook voor kiezen om geen smartphone of laptop mee te nemen op vakantie. Dan ben je echt een bikkel! Gebruik je smartphone alleen als je ‘m echt nodig hebt. En probeer gewoon de eerste week je mail niet te lezen. Daarna is het veel makkelijker om niet te kijken 😉

4. Maak afspraken thuis
Als je zegt dat je gaat detoxen moet je dat ook echt doen. Handiger is nog als je het samen met je reisgenoot doet. Dan heb je een stok achter de deur en kun je elkaar er (op een lieve vakantie-achtige manier) aan herinneren.

5. Geniet!
Zo’n detox klinkt misschien creepy, maar is echt heel fijn. Het zorgt voor ruimte in je hoofd en nog meer tijd voor iedereen om je heen. Geniet van je vakantie, al dan niet met deze vijf detox-tips.

Zomers leesvoer & inspiratie nodig?

Op onze MamaMarketing Facebook Fanpage vind je iedere dag een verse leestip of inspirerende quote. Wil je deze tips & tricks ook lezen? Ga dan naar onze MamaMarketing Facebook Fanpage Als je ons liked, krijg je bovendien een gratis MamaMarketing Worksheet, waarmee je ervoor zorgt dat jouw eigen Facebook Fanpage een must-read wordt voor jouw doelgroep.

We wensen jullie een hele fijne zomer toe en spreken jullie over een paar weken weer!

avatar

About Laura van den Brink

Laura van den Brink is MamaMarketeer, met communicatie als specialiteit. Ze houdt ervan om merken te 'bouwen' door middel van storytelling. Dat doet ze onder andere voor haar eigen sieradenmerk LOVY luxe kindersieraden. Ze maakt zilveren armbandjes voor baby's en andere kindersieraden om bijzondere momenten voor áltijd te bewaren.

, , ,

Reageren is niet meer mogelijk