Gratis download: bereik je doel in 4 stappen

gratis worksheet werkblad printable mamamarketing tip Maanddoel Blogpost

Al je produktomschrijvingen SEOvriendelijk maken, eindelijk dat blog starten, je Pinterest boards opschonen… Van die grote projecten die er maar niet van komen. Ken je dat? Goed nieuws: er is een manier waarop je ook het grootste, meest abstracte doel kunt realiseren. En dat is door het op te breken in kleine stukjes en er een deadline aan te hangen. Met dit MamaMarketing Worksheet helpen we een haalbaar doel te formuleren en visualiseren én het op te breken in actionable steps.

In 4 stappen je doel realiseren

Het nadeel van een groot project met een groot eindresultaat is dat je je er makkelijk door laat intimideren. Het lijkt zo moeilijk om vanuit niets bijvoorbeeld een blog te starten, dat je het maandenlang voor je uit blijft schuiven. Wat helpt is om je doel op te delen in 10 kleine stukjes, het te visualiseren, er een heldere deadline aan te hangen én jezelf een mooie beloning in het vooruitzicht te stellen.
NOOT: Dit worksheet gaat uit van doelen die in 1 maand haalbaar zijn. Is jouw doel groter? Breek het dan eerst op in maanddoelen!

Hieronder leg ik uit wat ik daar mee bedoel:

  1. Beschrijf je maanddoel zo duidelijk mogelijk.

Vul het daarna in en maak daar een feestje van! Schrijf in mooie letters, versier met stickers, masking tape, een foto van je einddoel. Zorg ervoor dat je je doel positief verbeeldt, zodat je er iedere dag op een positieve manier aan herinnerd wordt.

 1. Breek je doel op in 10 kleine stappen, zogenaamde actionable steps
  door een groot doel op te breken in kleine subdoelen die makkelijk te realiseren zijn, wordt het grote doel ineens ook bereikbaarder. Een olifant in stukjes opeten, heet dat ook wel 🙂
  Voorbeeld: je wil een blog starten. Groot project. Kleine, actionable steps zijn: een naam bedenken, de domeinnaam regelen, een theme uitkiezen op Themeforest, je ‘Over Ons’ schrijven, je categorieen definiëren etc.
 2. Vul de datum in waarop je je doel hebt gesteld
  Of, als je dat handiger vindt, de datum waarop je je doel moet hebben bereikt. Door dit concreet te maken, dwing je jezelf realistisch naar je planning te kijken.
 3. Stel jezelf een beloning in het vooruitzicht!
  Een kop koffie bij je favoriete cafeetje, een nieuw boek, een avondje uit… Whatever makes you tick!

En dan nu: aan de slag met je maanddoel!

Download hier het MamaMarketing Maanddoel Worksheet – gratis!

Laat je ons weten of het werkt?

Wij zijn natuurlijk heel erg benieuwd of deze methode voor jou werkt. Wil je het ons laten weten? Laat een comment achter hieronder, of stuur ons een tweet. Ook leuk: zet een foto van je maanddoel op onze Facebook Pagina, hier.

Veel succes met het realiseren van je doel! We horen graag van je!

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

, , , , , ,

Reageren is niet meer mogelijk