Gratis download: How-To-Tweet worksheet

totweettoday gratis printable worksheet mamamarketing marketing tip twitter strategie

Handig, deze hands-on Twitter-tool – en nog gratis te downloaden ook!

Deze How-To-Tweet Worksheet voorziet je van tips die je helpen met het bijhouden Twitter. Want laten we eerlijk zijn: als je niet uitkijkt is Twitter één grote tijdlek. Je bedenkt een leuke tweet, opent Twitter, scrollt door je timeline en -woesj- er is weer een uur voorbij. Of twee. Met dit How-To-Tweet-worksheet voorkom je dat.

Zo werkt het How-To-Tweet-worksheet

Het worksheet geeft je een kapstok voor je Twittergedrag: het helpt je om je eigen Twitterstrategie te ontwikkelen. Dat klinkt indrukwekkend, en het is heel simpel: bedenk van te voren wat voor soort tweets je wilt schrijven. Denk na over de afwisseling tussen:

 • gewone tweets,
 • promotionele tweets,
 • mentions
 • retweets
 • #FF’s en andere terugkerende tweet-formats

TIP: de verhouding promotionele tweets / persoonlijke tweets ligt op ongeveer 20/80. Zorg dus voor een goede afwisseling, zodat je volgers je niet als spammer gaan ervaren!

Log vanaf dat moment twee keer per dag in op Twitter en houd je aan dat vaste tweet-ritme.

Houd je lijstje bij!

Op het How-to-Tweet Worksheet noteer je:

 • datgene wat je op wil zoeken op Twitter
 • de mensen die je een tweet wil sturen
 • de mensen die je wil gaan volgen

Krijg je tussendoor een briljant twitter-idee? Schrijf ‘m dan op je lijstje.

EXTRA TIP:
Bedenk ook meteen welke woorden of #hashtags belangrijk zijn voor je tweet. En bedenk wat je met het artikel wilt bereiken. Wat wil je dat de lezer hiermee gaat doen? Deze zogenaamde Call-to-Action is heel belangrijk, juist voor zoiets korts als een tweet. Wil je dat je lezers reageren? Doorklikken naar je shop? Wanneer je dit vooraf bedenkt, helpt het je wellicht bij het schrijven, omdat je precies weet wat jouw doel is.

Meer lezen over Twitter?

Hier een filmpje over hoe je een 100% RTbare actie opzet.
Hier een blogpost over de kunst van de avatar en hier 3 vragen over Twitter, beantwoord in een filmpje.

Aan de slag!

En nu, downloaden, uitprinten en meteen aan de slag! Enne: houd het kort 🙂

Download hier de gratis How-to-Tweet Worksheet!

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

, , , , ,

3 reactie bij Gratis download: How-To-Tweet worksheet

 1. avatar
  Rivka 1 april 2012 bij 20:10 #

  Aha, dat van die buffer wist ik niet, weer zo’n goeie tip. Ik ga met jullie info en zo’n sheet proberen een modus voor mezelf te vinden want vind het wel heel interessant om je twittertijd te beperken tot maar 2 keer per dag!

 2. avatar
  Rivka 1 april 2012 bij 09:18 #

  Hoi Diana,

  Nog bedankt voor de inspirerende workshop op de Etsy Startersdag!
  Vraagje over deze post. Je schrijft ‘Log vanaf dat moment twee keer per dag in op Twitter en houd je aan dat vaste tweet-ritme’. Maar is 2 keer per dag niet te weinig? Twitter gaat zo snel en er zijn zoveel dingen waar je op kan/moet reageren. Op deze manier komen al je tweets in bulk 2 keer per dag, in plaats van verspreid over de dag. Rustig voor jezelf (want inderdaad, je bent zo een paar uur verder), maar niet zo fijn voor je volgers (die in één keer een hele lading tweets van je zien op-poppe in hun timeline), of zie ik dat helemaal verkeerd?

  Groet!
  Rivka

  • avatar
   Diana 1 april 2012 bij 18:51 #

   Hoi Rivka,

   Ten eerste: graag gedaan, wij vonden de workshop erg leuk om te geven!

   Ten tweede: het ligt eraan wat je followers op prijs stellen. Ik log zelf een paar keer per dag in en reageer dan op heel veel tweets, ik RT en ik plaats gewone tweets en mentions. Voor mijn volgers die zelf weinig andere mensen volgen kan dat weleens vervelend zijn. Maar ik heb ook heel veel volgers die zelf ook veel mensen volgen, en dan vallen mijn tweets weg. Kortom: vind uit of je doelgroep veel twittert of weinig, en kijk of je daar je strategie op kunt aanpassen, door bijvoorbeeld je mentions toch te starten met @twitternaam, zodat die tweet niet door je hele timeline gelezen wordt.
   Een andere tip is: gebruik een programma als Hootsuite of Buffer om je tweets over de dag te verspreiden, bijvoorbeeld ieder uur. Zie je dan een interessante tweet voorbij komen die je wil retweeten, dan plan je die RT in voor een uur later. Zo hoef je nog steeds maar 2 x per dag in te loggen, en krijgen je volgers geen overdosis van jouw tweets.

   Buffer zit in Twitter zelf (in de pop up waarin ook ‘beantwoorden’ etc. zit), Hootsuite vind je hier: Hootsuite.com.

   Succes! Diana