Handig adres: Flex Werkplekzoeker

Veel MamaMarketeers werken vanuit huis. Ik ook. Ik doe dat omdat ik het fijn vind mijn werk flexibel in te kunnen delen.
Mijn studio zit onder ons woonhuis, dus ik ben altijd in de buurt als er wat aan de hand is, of als een kind gewoon even wat exclusieve aandacht wil. Bovendien ben ik nul-komma-nul tijd kwijt aan reizen, waardoor ik ook weer tijdwinst boek.

Meestal werkt dit prima. De kinderen gaan 3 dagen per week naar de crèche (peuter) en school + BSO (kleuter). Ik werk in het weekend ook een halve dag, dus ik ben bij elkaar 1,5 dag aan het werk in een huis waarin ook kinderen aanwezig zijn. En omdat wij in een groot-maar-gehorig open huis wonen, is dat soms lastig…

Ik werk dus regelmatig op locatie. Lees: in een caféetje. Ik heb zelfs een checklist gemaakt waaraan een goede flexwerkplek voor MamaMarketeers aan moet voldoen.

Een goede flexwerkplek voldoet aan de volgende punten:

 • ligt op bakfiets-afstand (max. 5 kilometer enkele reis)
 • gaat ’s ochtends om 8 uur open (eventueel ook op zondag)
 • heeft minstens 1 tafeltje met stopcontact.

  Bonuspunten zijn er voor de volgende onderdelen:

 • serveert lekkere koffie-verkeerds (met-gratis-glas-water)
 • biedt gratis internet
 • de bediening is aardig tegen hardwerkende laptoppers

Gelukkig heb ik een altijd beschikbaar flex-werkplek-netwerk in Rotterdam kunnen opbouwen. Zo zit ik heel vaak in WesterPaviljoen (lekkere koffie en relaxte bediening en heel lang open), in Lebkov (vooral ook heel geschikt voor meetings, want groot en vlakbij het station) en sinds kort ook bij Eetlokaal VandeBoer (bij mij om de hoek, fantastische koffie en met een achterkamer speciaal voor flexwerkers: ideaal!)

Handig: de online Werkplekzoeker

Voor de MamaMarketeers die niet in Rotterdam wonen: via Werkplekzoeker.nl vind je snel en makkelijk een overzicht van de flexwerkplekken bij jou in de buurt.

Je voert een aantal criteria in, zoals bijvoorbeeld de plaats, bereikbaar met het OV en de openingstijden en je krijgt vervolgens de kaart van Nederland te zien met daarop de voor jou gevonden flexwerkplekken. Werkplekzoeker.nl is niet-commercieel en richt zich specifiek op flexwerkplekken in de horeca. Wel zo handig, als je net als ik niet van plan bent een kantoor, hoe flex ook, erbij te huren 🙂

— Mooi, die tekening hierboven? Je kunt ‘m gratis downloaden via The Little Chimp Society, hier! —

VRAAG:
Waar werk jij het liefst? Tips voor goede flexwerkplekken, waar dan ook in Nederland, zijn heel erg welkom!

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

, , , , ,

6 reactie bij Handig adres: Flex Werkplekzoeker

 1. avatar
  Chantal 12 september 2012 bij 11:54 #

  Heel handig! De bijenkorf (in mijn geval die van Rotterdam) heeft ook gratis en snel wifi. Alleen zijn er weinig stopcontacten om je laptop op te laden. Je wordt er wel lekker met rust gelaten en de tafels zijn niet zo hoog (meer ergonomisch).

 2. avatar
  Clarice de Bruin 12 februari 2012 bij 12:21 #

  In Rotterdam – Zuid ben ik net gestart met ZiPPERZ
  Wij hebben flexibele, modern ingerichte werkplekken met alle benodigde faciliteiten (WIFI, printer, kopieermachine), gespreksruimten 2 – 8 personen, trainingsruimte 2- 12 personen, vergaderruimte tot maximaal 20 personen, uitstekende bereikbaarheid; 500 meter vanaf de A16, gratis voldoende parkeergelegenheid, gezellige lunchroom en bar, inspiratie- meetings en workshops en netwerkborrels.

  Werken bij Zipperz op een flexibele werkplek kan alleen op basis van een flat fee abonnement

  € 99,- per maand of € 999,- per jaar bij vooruitbetaling.

  Interesse? Kijk eens op http://www.zipperz.nl voor meer informatie of een dag gratis proefwerken. Of neem contact op met de locatie manager Clarice de Bruin debruin@zipperz.nl twitter @zipperznl

 3. avatar
  Diana 2 februari 2011 bij 05:57 #

  Villa Augustus – dat is ook een geweldige plek inderdaad! Dankje voor deze tip. Leuk trouwens, de shoot op jullie blog. Fijn om te zien waar jullie inmiddels mee bezig zijn! De laatste keer dat we elkaar spraken was na de blogmeeting in Utrecht, geloof ik?

 4. avatar
  Marijke Bongers 2 februari 2011 bij 00:03 #

  Ik heb een heerlijke studio aan huis maar soms komen alle verplichtingen en telefoontjes behoorlijk op mij af en heb ik geen focus meer. Ik ga dan weleens naar Villa Augustus in Dordrecht. Buiten de stad, makkelijk parkeren en een leuk winkeltje en sfeer, goede tijdschriften, tegenwoordig ook weleens met dochter Caitlin(13) samen op zondagmiddag om even ons grote plan door te spreken. Super leuk! Met bv een salade of chocolade taart en koffie verkeerd.

 5. avatar
  Diana 1 februari 2011 bij 17:37 #

  Inderdaad: superhandig om in de buurt een werkplek te vinden! Vooral ook door de tips ‘langs de snelweg’ – slim.
  Jij bedankt voor de tip van Zeyn: ben regelmatig in Utrecht, dus zal eens kijken 🙂

 6. avatar
  Janneke 1 februari 2011 bij 16:48 #

  Hee, wat ideaal, die werkplekzoeker, heb een interessant adres gevonden! Woon in een dorp en een flexwerkplek ligt helaas niet op bakfietsafstand, maar als ik buiten de spits ga, kan ik toch redelijk snel aan de koffie verkeerd zitten 🙂 Heb trouwens onlangs Zeyn ontdekt, bij CS Utrecht uitgang Jaarbeursplein (http://www.zeyn.nl), een prima werkplek en ontmoetingsplaats (en goede kaart!).

Geef een reactie