Het geheim van Chocstar

Flavourites Live 2012 was een feestje. Binnenkort zullen we hierover nog meer bloggen, om terug te blikken op een paar mooie dagen. Omdat dit jaar voor het eerst ook een business event was gekoppeld, waren wij van MamaMarketing natuurlijk ook actief aan het rondlopen. Je kon er MamaMarketing workshops bijwonen en SpeedCoachSessies krijgen, maar ook met bedrijven praten over jouw webshop en lezingen volgen.

Chocstar

Een van die lezingen was van Annefrid Imenkamp, de oprichter en eigenaar van Chocstar, of Chief Executive Chocolate Maker  zoals ze zelf zegt. Zij is nu zo’n 2 jaar geleden begonnen (en sinds september 2011 live) en heeft, kan ik wel zeggen, veel succes met haar online winkel waar je zelf je chocoladereep kunt samen stellen. Ze is dit jaar als eerste ondernemer doorgedrongen tot de finale van Next Entrepreneur en wordt door de jury ‘Het voorbeeld van nieuwe ondernemer’ genoemd.

Interview

Wij ontmoetten Annefrid tijdens Flavourites Live en stelde haar een paar vragen. Wil je net zo’n online succesnummer worden als Chocstar? Annefrid Imenkamp deelt haar Gouden Marketingtip in dit interview op Flavourites Live. Luister en leer hoe je doe-het-zelfmarketing in zet om jouw webwinkel meer bekendheid te geven; bijvoorbeeld door middel van een persbericht ondersteund door twitterberichten (via @chocstar).

Binnenkort zullen we, voor de liefhebbers, ook haar lezing tijdens Flavourites Live Business op ons youtube kanaal MamaMarketing TV zetten.

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, , , , , ,

2 reactie bij Het geheim van Chocstar

  1. avatar
    Judith Runsink 11 december 2012 bij 11:40 #

    Een prachtig voorbeeld van een concept waar alles aan klopt. Een goed onderscheidend product (de lekkerste chocolade die ik ooit heb gehad, was na 1 reep direct fan), super mooie aansprekende site en een gedreven oprichtster. Bedankt voor het delen van je verhaal en tips, zeer inspirerend voor mij als ‘mamamarketeer’ en startende ondernemer!

  2. avatar
    Sarah 11 december 2012 bij 11:01 #

    Ik was al fan van Chocstar. Wat een heerlijke chocola en een geweldig concept. Ik heb Annefrid eventjes gesproken tijdns Flavourites live. Wat een leuke en inspirerende meid. Haar verhaal is voor mij heel herkenbaar. De manier waarop zij het heeft aangepakt lijkt heel veel op hoe ik het heb gedaan. Vind ik een leuke bevestiging. Wat ik wel echt nog moet leren is meer om hulp vragen. Die tip van haar neem ik dan ook zeer ter harte.