Zo maak je een {hip} moodboard voor je werkkamer

 

Ik vind het superleuk om online moodboards te maken, maar in mijn eigen studio heb ik ook de behoefte aan een fysiek moodboard. Een soort stijlvol prikbord om foto’s, brochures en props aan te hangen, maar vind dat maar eens. Via de populaire blogger Frida Ramstedt van  Trendenser (en spreker op Meet The Blogger 2012) kwam ik op het idee om ook zo’n hip ijzeren draadwerk aan te schaffen. Maar hoe heet zoiets en – belangrijker – waar koop je het?

Door deze foto kwam ik op het idee om ook zo'n moodboard te maken

Na enig speurwerk bleek zoiets een betonmat te heten (of betonvlecht, vlechtijzer, you name it). Gewoon ruw bouwmateriaal dus, dat wij stylish verantwoorde MamaMarketeers binnen no time omtoveren tot multifunctioneel moodboard. Je kunt op Marktplaats gaan zoeken, maar handiger is nog om de dichtstbijzijnde Gamma binnen te lopen. Daar vond ik mijn nieuwe stylingrek, voor maar 15 euro. Hieronder zie je wat ik van mijn versie heb gemaakt.

LOVY moodboard

Aankleden kan heel eenvoudig met:

 • kledinghangers (ook leuk om magazines aan op te hangen)
 • knijpers
 • kapstokje (paar euro bij de Action)
 • props als jurkjes, balletschoentjes
 • foto’s
 • folders
 • krijtbordje
 • spiegel
 • takken
 • alles wat jij wilt!

 

LOVY moodboard

Kapstokje is handig om dingen aan op te hangen.

LOVY moodboard

Kleding zorgt meteen voor sfeer.

LOVY moodboard

Lieve kaartjes die je wilt bewaren maak je gewoon vast met een knijper.

Kledinghangers zijn ook erg handig om magazines aan te hangen.

En je hebt het ook heel snel weer opnieuw ingericht, echt superhandig. Ik gebruik het rek ook wel eens al prop-rek bij een fotoshoot. Alles netjes overzichtelijk bij elkaar (althans, aan het begin van de shoot dan). Ben erg benieuwd wat je er van vindt en of jij al zo’n super ijzeren moodboard hebt?!

avatar

About Laura van den Brink

Laura van den Brink is MamaMarketeer, met communicatie als specialiteit. Ze houdt ervan om merken te 'bouwen' door middel van storytelling. Dat doet ze onder andere voor haar eigen sieradenmerk LOVY luxe kindersieraden. Ze maakt zilveren armbandjes voor baby's en andere kindersieraden om bijzondere momenten voor áltijd te bewaren.

, , , , ,

10 reactie bij Zo maak je een {hip} moodboard voor je werkkamer

 1. avatar
  tinneke 7 juni 2014 bij 21:53 #

  wat een mooi doopkleedje…mijn kleine Pippa wordt binnenkort gedoopt en ik ben nog op zoek naar het gepaste kleedje. zou u me kunnen zeggen waar ik dit kan vinden? echt mooi jurkje!

 2. avatar
  lydia 10 oktober 2012 bij 10:51 #

  ik hou van moodboards om het practische er van; ik heb nog zo’n frame staan en wilde het ook in mijn studio gaan zetten om mijn fysieke plaatjes op te hangen.
  Het was er nog niet van gekomen de ruimte er voor te maken. Had eigenlijk helemaal niet bedacht dat het misschien hip zou staan. haha, al die spijltjes leken me gewoon handig.

 3. avatar
  Chantal 20 september 2012 bij 10:07 #

  Wauw, goeie tip zeg! Nu nog een werkkamer 😉

  • avatar
   Laura 20 september 2012 bij 22:34 #

   Dankjewel Chantal! Ja, een eigen werkkamer is dan wel handig. Maar dit staat net zo mooi in je hal of woonkamer hoor 😉

   Groeten van Laura

 4. avatar
  Sandy 20 september 2012 bij 08:17 #

  Echt een zeer leuk idee ! Bedankt meiden.

  • avatar
   Laura 20 september 2012 bij 22:35 #

   Ja lijkt me ook echt iets voor jou Sandy. Prachtige doopkleedjes aan een hanger… <3 Graag gedaan!

   Groeten van Laura

 5. avatar
  Charlotte 19 september 2012 bij 23:12 #

  Die foto met moodboard sprak mij ook al zo aan! Goed idee zeg. En ziet er hier ook goed uit. Die balletschoentjes: adorable!

  Gebruik zelf overigens een oude houten, met ijzeren poten, flip-over waar op dit moment geen papier op hangt. Op dat hout plak ik dus inspiratie en publicaties. Komt mijn masking tape ook nog eens leuk en nuttig van pas 😉

  • avatar
   Laura 20 september 2012 bij 22:36 #

   Hee dat is een goed idee Charlotte, zo’n flipover! Ben benieuwd, stuur je ons wat pics? Leuk!

   Groeten van Laura

 6. avatar
  brigitte 19 september 2012 bij 10:28 #

  Had de foto ook al op mijn bureaublad neergezet, vond het zo’n slim en eigenlijk zo eenvoudig idee!

  • avatar
   Laura 20 september 2012 bij 22:38 #

   Vaak zijn de simpelste oplossingen inderdaad de mooiste 😉 Ben blij dat ik er een heb kunnen vinden, zou nu niet meer zonder willen… En als je het ook gaat doen, wel een foto naar ons mailen he?

   Groeten van Laura

Geef een reactie