Hoe maak je luxe visitekaartjes voor minder dan 1 cent en OPROEP!

Visitekaartje A8 van LOVY luxe kindersieraden

Ik strooi graag met de visitekaartjes van mijn webshop. Niet alleen omdat ik ze zelf zo mooi vind, maar ook omdat het kán. Ze kosten namelijk minder dan 1 cent per stuk! Hieronder lees je hoe ik dat voor elkaar kreeg en hoe je je visitekaartjes zo breed mogelijk kunt verspreiden. De afgelopen periode hebben we al verschillende blogposts gewijd aan visitekaartjes. Diana heeft in een speedcoachsessie al handige tips gegeven hoe je zowel de voor- als de achterkant kunt gebruiken en ze gaf bijzondere voorbeelden van hoe zo’n kaartje eruit kan zien. Doe er je voordeel mee en STROOI!

Visitekaartjes voor (heel) weinig
In mijn zoektocht naar online visitekaartjesdrukkers kwam ik heel veel verschillen tegen. Sites waarom ze bijna gratis leken waren lang niet zo goedkoop als de grotere jongens. Bij sommige drukkers betaal je weer verzendkosten, bij andere zit het weer in de prijs. Uiteindelijk ben ik bij Flyeralarm.nl terecht gekomen, waar ik ook al mijn folders laat drukken. Wat bleek, naast visitekaartjes bieden ze ook A8 flyers aan. Dat is een handig klein formaat (53×74 mm) dat makkelijk in een portemonnee past. De 300 grs versie met UV lak ziet er heel erg luxe uit en je kunt zowel de voor- als achterzijde full color laten bedrukken. Wat ik kwijt was? Voor 5.000 kaartjes, inclusief verzenden €38,20 (ex btw)! Geen geld dus om op deze manier een blijvende indruk bij je klanten achter te laten…

Wat doe je met al die kaartjes?
Op zich is 5.000 kaartjes voor mij ook best veel. Maar als je de basics erop zet die naar verwachting niet heel snel wijzigen, dan is het ook helemaal niet erg om er lang mee te doen. En het is natuurlijk de bedoeling dat je er ook flink mee rondstrooit:

– Doe bij elke bestelling minimaal twee kaartjes, één voor de klant en één die ze aan een vriendin kan geven
– Zorg ervoor dat je kaartje in een portemonnee passen, daar bewaren veel vrouwen ze
– Maak ze stevig en mooi, zodat ze niet meteen in de prullenbak verdwijnen
– Vergeet de achterkant niet, zet er iets handigs op
– Deel uit waar je kan uitdelen, leg ze neer als je op een markt/beurs staat, doe er (meerdere) bij goodies, wissel ze uit met andere webshops

Oproep voor huisstijlstapeltjes
Je visitekaartjes past natuurlijk qua uitstraling bij de rest van je huisstijl. Ik ben erg benieuwd naar de huisstijlstapeltjes van onze webshop-collega’s. Leg alle uitingen van je webshop eens bij elkaar en maak er een foto van (visitekaartjes, stickers, flyers, folders, briefkaarten, briefpapier etc etc). Mail die aan mij, dan verzamel ik ze en ga er één of meerdere blogposts aan wijden. Binnenkort zal ik de aftrap doen met het huisstijlstapeltje van LOVY luxe kindersieraden.

Waar bestel jij je visitekaartjes en wat ben je daar voor kwijt? Heb je nog tips voor anderen over dit onderwerp? Laat ze ons hieronder weten!

avatar

About Laura van den Brink

Laura van den Brink is MamaMarketeer, met communicatie als specialiteit. Ze houdt ervan om merken te 'bouwen' door middel van storytelling. Dat doet ze onder andere voor haar eigen sieradenmerk LOVY luxe kindersieraden. Ze maakt zilveren armbandjes voor baby's en andere kindersieraden om bijzondere momenten voor áltijd te bewaren.

, ,

7 reactie bij Hoe maak je luxe visitekaartjes voor minder dan 1 cent en OPROEP!

 1. avatar
  Ozlem 6 september 2011 bij 19:51 #

  Bedankt leuke tip, ik ga gelijk wat kaartjes bestellen
  Met vriendelijke groet
  Ozlem

 2. avatar
  Marieke 27 juni 2011 bij 00:10 #

  Hoi Laura,

  Ik bedoelde het insturen voor het bestellen van de visitekaartjes. Bij vistaprint krijg je meteen een blik op hoe het eruit ziet, bij bijv. Flyeralarm moet je wachten tot je ze in de bus hebt.
  Stel dat de afmetingen dan verkeerd zijn… Ik wil hem graag ook zelf samenstellen maar moet even kijken of dit mooi lukt. Wil namelijk wel dat het er professioneel uitziet!

  Flink aan het GIMPen dus. Als er resultaat is zal ik het sturen.

  Groetjes Marieke

 3. avatar
  Nienke 25 juni 2011 bij 20:18 #

  Wat een leuke en uniek blogbericht weer!
  Ik heb hier zelf ook een doos staan vol met visitekaartjes, volgens mij ooit besteld bij http://www.print24.nl en ze zien er echt goed uit.

  Binnenkort zal ik eens een foto maken van mijn huisstijlstapeltje, voor zover ik al iets heb tot nu toe…

  Groetjes,
  Nienke
  Dreamkey Design

 4. avatar
  Marieke 20 juni 2011 bij 21:50 #

  Hoi Laura,

  Bedankt voor je waardevolle tips! Moet zeggen dat ik het wel ‘spannend’ vind om mijn ontwerp in te sturen, omdat je niet kunt zien (zoals bij bijv. Vistaprint) hoe het eindresultaat gaat zijn.
  Heb jij jouw visitekaart zelf ontworpen of heb je dit laten doen?

  Groeten,
  Marieke

  • avatar
   Laura 24 juni 2011 bij 09:14 #

   Hallo Marieke,

   Bedoel je om een foto van je huisstijlstapeltje aan ons te mailen of om een visitekaartje te bestellen? Ja ik heb mijn eigen kaartjes ontworpen. Het is in de stijl van mijn webwinkel http://shop.lovy.nl. Ben erg benieuwd hoe jouw uiting eruit zien?

   Groeten van Laura

 5. avatar
  Studio Neeltje 17 juni 2011 bij 20:31 #

  Een ansichtkaart is ook een leuke en goedkope manier om pr te genereren. Als je zorgt dat er een pakkend beeld op de voorkant staat wat symbool staat voor jouw onderneming en op de achterkant jouw logo en site (maar ruimte genoeg om erop te schrijven), kunnen mensen hem ook weer doorsturen. Wanneer je iemand dan bijvoorbeeld 5 kaarten uitdeelt, kunnen zij die vijf keer doorsturen.

  Laura, als je me jullie postadres mailt zal ik eens een voorbeeldje sturen 😉

Trackbacks/Pingbacks

 1. Netwerken IRL: 6 tips voor een goede voorbereiding » MamaMarketing - leer, doe-het-zelf en verdien meer met je webwinkel - 17 augustus 2011

  […] Zorg voor voldoende goede visitekaartjes. […]

Geef een reactie