Investeren in jezelf – en je webwinkel (review B-school, Marie Forleo)

Wat is het eerste wat je gaat doen als je na 12 jaar bent gestopt met je webwinkel?
Aimee Bonnema zette een verrassende stap: ze deed 
B-school – een online cursus waarin je leert hoe je een (online) bedrijf runt.

“Klinkt gek, maar dat is wat ik deed in februari van dit jaar. Het zat me namelijk nog steeds dwars dat ik destijds min of meer per ongeluk in mijn webwinkel ben ‘gerold’.”

– Aimee Bonnema

(Enne: dankjewel Aimee, voor je openhartigheid én voor je mooie opsteker aan het eind!)

Waarom je moet investeren in jezelf – en je webwinkel

“Goh, wat een leuke dingen maak jij! Waarom begin je geen webwinkel?”

Op die manier ben ik gestart met het verkopen van mijn zelfgemaakte kraamcadeautjes via mijn webwinkel Bonnemee, in 2001. Ik heb het met heel veel plezier gedaan en ik vond het helemaal niet erg om al doende te leren.
Sterker nog: ik vond het heerlijk om over het internet te surfen op zoek naar marketingtips en interessante blogs, zoals MamaMarketing.
Eigenlijk was ik daar stiekem veel teveel mee bezig. Ik bleef maar op zoek naar die ene website die me echt verder zou helpen…

Ken je dat? Je  doet enorm je best, maar je blijft het gevoel houden dat er iets is waarvan je niet weet dat je het niet weet.

Marie Forleo

Marie-Forleo

Al surfend kwam ik terecht op de website van Marie Forleo. Ik heb ongeveer alle inspirerende afleveringen van Marie TV bekeken en me meteen aangemeld voor haar nieuwsbrief.
Toen in januari het bericht kwam dat de inschrijving voor B-school geopend was, hoefde ik niet lang na te denken. Zoveel enthousiaste reacties van zoveel vrouwen uit de hele wereld, dat wilde ik meemaken. Nu zou ik eindelijk leren hoe je een bedrijf runt.

Na een slapeloze nacht (ik had tot dan toe eigenlijk nog nooit in mezelf geïnvesteerd en waar was ik nu helemaal mee bezig, ik had niet eens meer een bedrijf?!) heb ik de $ 2000,- cursusgeld overgemaakt.
Gelukkig heb ik er geen moment spijt van gehad. Vooral omdat je voor dat geld elk jaar opnieuw mee kan doen.

Wat leer je in B-school?

De cursus duurt 8 weken en elke week komt één van de volgende onderwerpen aan bod:

 • welk bedrijf past bij jou,
 • hoe ziet een goede website eruit,
 • wie is je ideale klant,
 • online marketing,
 • listbuilding,
 • welke producten/diensten ga je leveren en
 • waar moet je op letten bij de prijsbepaling ervan.

Elke week start met video’s waarin Marie zelf uitleg geeft. Daarna ga je met werkbladen de informatie toepassen op je eigen bedrijf.

Was het de investering waard?

Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en hoewel je nooit feedback van Marie zelf krijgt, leer je heel veel van je medecursisten.
Buiten de waardevolle businesstips heeft het me meer zelfkennis, meer zelfvertrouwen en veel leuke contacten met andere vrouwelijke ondernemers uit Nederland en de rest van de wereld opgeleverd.
Kortom: ik vond het de investering meer dan waard, eigenlijk al in de eerste week.

Wat ik nu doe?

Ik heb mijn sabbatical afgesloten met een aantal grafische- en fotografiecursussen (omdat ik ook dat altijd al heb willen leren en ik er nu de tijd voor had).
Verder heb ik veel interessante boeken gelezen, mensen gesproken en nagedacht over mijn volgende stap.

En ik ben eruit!
Ik schrijf een nieuw blog voor creatieve onderneemsters. Over alles wat ik het afgelopen jaar geleerd heb en mijn ervaringen met mijn webshop. Ik deel met je wat je kan doen om van je creatieve bedrijf een succes te maken.
Naast praktische marketingtips schrijf ik ook over productiviteit, mindset, planning, doelen stellen en op koers blijven.

Nieuwsgierig? Je kunt je vast inschrijven op www.aimeebonnema.nl. 

Overweeg je B-school te gaan doen?

Hoewel ik persoonlijk dus veel gehad heb aan B-school, denk ik dat het niet voor iedereen even geschikt is.
Wil je zeker weten of het iets voor jou is? Stuur me even een mailtje, dan kan ik je wat uitgebreider informeren.  Ik heb geen aandelen in B-school en ik wil voorkomen dat je spijt krijgt van je investering.

Mocht je zeker weten dat je B-school gaat doen,  schrijf je dan hier in.
De cursus start in februari. Heb je nog vragen, of worden we ‘klasgenoten’?
Ik hoor graag van je! Ik doe zeker weer mee en het is altijd leuker en leerzamer om het samen te doen.

Over Aimée Bonnema

Aimée Bonnema heeft 12 jaar met veel plezier haar webwinkel Bonnemee gerund. Vorig jaar besloot ze te stoppen met de webwinkel om iets heel anders te gaan doen. Ze schrijft een nieuw blog voor creatieve onderneemsters, waar ze met je deelt wat je kan doen om van je bedrijf een succes te maken.

Ze is te vinden op Pinterest, Instagram en Twitter. En hier kun je haar blog volgen!

TIP van Aimee:

Kan je $2000.00 op dit moment echt niet missen?
Begin dan met investeren in de werkbladen of een sessie met de dames van MamaMarketing, want je bereikt zoveel meer als je je plannen deelt met anderen en in jezelf investeert.

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

3 reactie bij Investeren in jezelf – en je webwinkel (review B-school, Marie Forleo)

 1. avatar
  Lou 28 februari 2014 bij 10:54 #

  Ik heb vorig jaar ook B-SCHOOL gedaan en het was voor mij de beste investering die ik ooit heb gedaan!
  via deze link http://www.louniestadt.com/site/category/blog/ kun je mijn art journals ‘Why Marie Forleo’s B-SCHOOL changed my life’ lezen.

  Ik zit in de ‘Live Your Dream’ video serie http://rhhbschool.com/live-your-dream/stories/lou-niestadt/ waardoor ik een ‘proud affiliate’ ben van B-SCHOOL en start ik samen met degenen die zich er via mijn link voor opgeven een Marvelous Magic Mastermind club! Dus check it out, je bent van harte welkom in mijn Olympiade a la Einstein en je krijgt veel extra (Nederlandse) ondersteuning!

  Liefs Lou

  • avatar
   Diana van Ewijk 1 maart 2014 bij 16:03 #

   Wat leuk om te horen, Lou – en wat een prachtig filmpje heb je gemaakt. Ïf this is the last time that I see you, than I really saw you.’Mooi!

 2. avatar
  Eva 28 februari 2014 bij 10:42 #

  Hoi Aimee,

  Leuke weloverwogen review van B-School!

Geef een reactie