Gratis download: Jaarplanner 2012

Net als vorige maand stellen wij ook deze maand een gratis download ter beschikking. We zijn de laatste maand van 2011 ingegaan, dus de hoogste tijd om een nieuwe jaarplanner voor 2012 in huis te halen. Op deze jaarplanner staan de schoolvakanties, feestdagen en natuurlijk de retailkalender. 

Persplanning

De jaarplanner kan gemakkelijk ingezet worden om je persplanning op af te stemmen. Je moet namelijk altijd in de gaten houden, dat wanneer je in een speciale periode redactionele aandacht zou willen hebben, dat je dit tijdig inplant. De redacties van magazines starten vaak al vier maanden voor publicatie met het brainstormen en het bedenken van onderwerpen voor die editie.  Door op tijd jouw persbericht, verhaal en/of product bij hen onder de aandacht te brengen, maak je meer kans om in het verhaal meegenomen te worden. Bedenk dat ook dat je natuurlijk voor die tijd ook tijd nodig hebt om het persbericht uit te sturen. Voor meer tips kun je natuurlijk ook de verschillende artikelen over pers en publiciteit raadplegen.

Mediaplanning

Niet allen voor je persplanning is deze jaarplanner handig. Je kunt het natuurlijk ook goed gebruiken om je mediaplanning in op te zetten. Naast free publicity is het soms ook een goed idee om jouw winkel, of producten eens extra onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Dan is het goed om een planning te maken van je campagnes. Er zijn misschien wel een paar momenten per jaar dat je graag een speciale actie onder de aandacht wilt brengen. Dan kun je de jaarplanner gebruiken om die momenten te verdelen over het jaar. Houdt ook bij je mediaplanning in de gaten dat je vaak op tijd jouw materialen moet aanleveren. Het maken van goed materiaal kost vaak wat tijd, dus plan dat ook vooraf in, zodat je niet alles op het laatste moment hoeft te doen.

Aan de slag!

Voor zowel de persplanning als voor de mediaplanning geldt dat voor magazines andere regels gelden dan voor online media. Bij de zgn. ‘printmedia’ moet je vaak gewoon wat meer op tijd zijn met aanleveren, daar waar online veel sneller op de actualiteiten ingespeeld kunnen worden. Toch is het handig om voor print en online goed vooraf te bedenken wat je wanneer wilt doen, want een goede verdeling over het jaar zorgt ervoor dat je gedurende het hele jaar zichtbaar bent en niet alleen in bijv. de feestmaanden, wanneer consumenten een overload aan informatie en aanbiedingen over zich heen krijgen.

En nu, downloaden, uitprinten en meteen aan de slag! Zorg dat je op tijd bent.

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, , , , , , , , ,

1 reactie bij Gratis download: Jaarplanner 2012

  1. avatar
    Mariska Kalma 10 augustus 2012 bij 17:14 #

    Wat is deze handig en vrolijk zeg! Heb hem ook even voor mijn eigen moeder uitgeprint, is ze blij mee denk ik. Bedankt meiden!

Geef een reactie