7 reactie bij Logo via Etsy: wel of niet?

 1. avatar
  nanda 14 augustus 2011 bij 11:36 #

  Wat een leuke post !

  Ik ontwerp zelf ook logo´s, headers, logo pakketten, illustraties, kaarten en veel meer.

  Ik ontwerp in opdracht maar heb ook Premade ontwerpen ( kant en klaar ) voor mensen met een kleiner budget. Bij de premade ontwerpen kunnen ze een aantal dingen zoals kleur, lettertype etc aan laten passen.

  Hier een link naar mijn portfolio : http://www.misspolkadotdesigns.nl/menu/2668/Portfolio.htm

  Groetjes!
  Nanda

 2. avatar
  Wieteke Koolhof 12 augustus 2011 bij 14:46 #

  Dag dames,

  jullie hebben gelijk dat het lastig lijkt om ontwerpers te vinden die design maken voor webshops. Echter de vele vormgevers in Nederland die aan huisstijlen werken (google maar eens op ‘ontwerpen huisstijl’) doen vrijwel zonder uitzondering allemaal wel eens een ontwerp speciaal voor een webshop. Er is in feite ook geen verschil tussen die beide, behalve dat het webshop-design met name voor online gebruik & het sfeer geven aan de website bedoelt zal zijn.

  Om je te onderscheiden met je webshop is het zeker interessant om iets bijzonders te laten ontwerpen. Je onderscheid je echt door bijvoorbeeld niet voor een standaard ‘grafisch ontwerp’ te gaan, maar meer in het ‘handschrift’ te gaan zitten. Hier zijn illustratoren (zoals ook Ellen hierboven) vaak erg goed in. Ik ben zelf ook in eerste plaats illustrator, maar wordt zo nu en dan ook benaderd om huisstijlen te ontwerpen bij bijzondere onderwerpen. Dit doe ik altijd in nauw overleg met de opdrachtgever. Ik werk vrij intuïtief en probeer een logo altijd zo veelomvattend mogelijk weer te geven, zonder daarbij het zakelijk gedeelte, de leesbaarheid of de doelgroep uit het oog te verliezen. Daarvoor kan ik alle materialen gebruiken (bv een kiezelsteen kan een prachtige vorm en kleur hebben om als basis voor een logo te dienen), tekst kan ook in linosnede, inkt, kalligrafie, of stempels neergezet worden, alles om maar zo dicht mogelijk bij het gevoel te komen wat de eigenaar van de webshop of het bedrijfje zou willen uitstralen. Dat is inderdaad een proces waarvoor het prettig is in je eigen taal te kunnen communiceren- en mogelijk voor de kennismaking zelfs eerst eens af te spreken.

  Op artistiek vlak juich ik toe dat mensen die een webshop willen beginnen zich richten tot het meer vrijgevochten Etsy i.p.v. de standaard grafisch ontwerpburo’s, maar als Nederlandse vormgeefster sluit ik mij ook aan bij de gedachten van Ellen; er is enorm veel bruikbaar talent in eigen land te vinden. De tip echter aan die vormgevers om zichzelf vindbaarder op te stellen is een waardevolle, en neem ik graag in dank aan 😉

  Met zomerse groetjes;

  Wieteke Koolhof,

  zelfstandig illustrator/vormgeefster van (kinder)boeken, huisstijlen, (theater)affiches, ansichtkaarten, etc.

 3. avatar
  Yvonne (Hip & Blizz) 20 juli 2011 bij 07:34 #

  hi!
  Inderdaad genoeg creativiteit en talent in Holland!
  Check eens Marvin Fraser in Google, mijn zwager die mijn site en huisstijl heeft ontwikkeld. Super trots op hem!

  Groetjes
  Yvonne

 4. avatar
  Ellen Vesters 7 juli 2011 bij 10:40 #

  hahaha, dat doe jij toch al hartstikke goed, cora?!

 5. avatar
  Cora Verhagen 6 juli 2011 bij 16:01 #

  Ik denk dat je zeker niet overzee hoeft voor een leuke ontwerper. In Nederland zit zoveel talent.
  Wel een goed punt dat zij voor online ondernemers moeilijk te vinden zijn, want het lijkt me zeker leuk om voor deze doelgroep te werken.

  Misschien als iemand mij eens helpt met m’n SEO… 😉

 6. avatar
  Diana 6 juli 2011 bij 14:30 #

  Hoi Ellen,

  Dat klinkt goed! Zoals je kunt lezen is er inderdaad behoeft aan een Nederlandse ontwerper die voor een schappelijke prijs kan ontwerpen – en die affiniteit heeft met MamaMarketeers! Hou je ons op de hoogte?

 7. avatar
  Ellen Vesters 5 juli 2011 bij 11:19 #

  Hoi Janneke en Diana, wat leuk om iemands ervaringen te lezen! Ik heb inmiddels al enkele logo’s en banners ontworpen die vooral voor online communicatie bedoeld waren. Deze zomer ben ik van plan om mijn website aan te passen om een completer beeld van alles wat ik doe te geven. Ik ga bovenstaande zeker in mijn achterhoofd houden!

Geef een reactie