Netwerken IRL: 3 tips voor een goede afhandeling + OPROEP

MamaMarketing Mini-serie 'Netwerken IRL' vintage-women-at-cafe

In dit artikel geef ik 3 tips over hoe je een IRL netwerk-event goed afrondt. Het is deel drie uit de mini-serie ‘Netwerken IRL’, waarmee je leert hoe je het maximale haalt uit een offline netwerk-event.

3 tips voor een goede afhandeling

Bravo! Je hebt je angsten overwonnen en een aantal mensen aangesproken op het netwerk-event. Eenmaal thuis en een beetje bijgekomen, is het tijd voor de follow up. Je hebt kaartjes verzameld, en nu is het zaak om ervoor te zorgen dat je, binnen een week, contact opneemt met deze mensen. Daarmee zorg je ervoor dat je weer even op het netvlies van je nieuwe contacten komt, en je er dus uitspringt.

 1. zorg ervoor dat je binnen een week contact legt met de mensen die je ontmoet hebt: schrijf een comment op hun blog, een mailtje waarin je nog eens vermeld hoe leuk je het vond hem of haar te ontmoeten, een kaartje… het maakt niet uit, als je nog maar even iets van je laat horen. Iedereen is een beetje daas na zo’n event, en door van je te laten horen, zorg je ervoor dat jij weer even top of mind bent.
  EXTRA TIP: leg zowiezo contact via de sociale media en maak daarbij gebruik van de #hashtag voor het event.
 2. schrijf een leuk en inspirerend verslag over het event vanuit jouw invalshoek. Vertel hoe jij het hebt ervaren, wie je hebt gesproken en wat je hebt geleerd. Publiceer dit verslag op je blog of op Facebook. Gebruik de beelden die je zelf hebt gemaakt. Laat de mensen die je noemt in je verslag dit weten via Facebook, Twitter of door een comment achter te laten op hun blog.
 3. zorg voor leuke beelden van invloedrijke aanwezigen, zoals de sprekers. Laat hen weten dat je over hen geschreven hebt, en met een beetje geluk noemen ze jouw samenvatting op hun blog of Facebook, waarmee je weer meer mensen naar jouw blog trekt. Zo ontmoet je achteraf mensen die je op het event zelf gemist hebt.

MamaMarketing: vintage photo of lady writing

En dan nu: aan de slag!

Je hebt in deze mini-serie ‘Netwerken IRL’ geleerd hoe je het maximale haalt uit een offline netwerk-event. Nu is het tijd om in actie te komen: leg een lijst aan met events die je wilt bezoeken, zorg voor visitekaartjes en goodies en oefen je elevator pitch!

Gezocht: leuke netwerk-events voor MamaMarketeers

Eerder schreef ik al over Meet the Blogger in Amsterdam, een netwerk-event waar ik heel veel aan heb gehad. Maar er zijn vast nog veel meer goede netwerk-events voor MamaMarketeers. Weet jij er één, of organiseer je zelf een goed event, laat het ons dan weten in de comments, hieronder!

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

, , , ,

2 reactie bij Netwerken IRL: 3 tips voor een goede afhandeling + OPROEP

 1. avatar
  Cisca Stasse 22 september 2011 bij 12:26 #

  Elke 10 weken organiseren we een lunch voor ondernemende vrouwen uit de Drechtsteden. Kom gezellig eens mee lunchen en sfeer proeven.

 2. avatar
  Charlotte 31 augustus 2011 bij 10:54 #

  in Den Haag hebben Connecting Women en WBII wel mooie netwerkborrels.