Netwerken IRL: 6 tips over mixing & mingling

MamaMarketing vintage beeld women at cafe

Offline netwerken, oftewel: netwerken IRL – in real life, kan heel arbeids- en kostenintensief zijn. Maar het kan je ook veel opleveren! In deel 2 van deze mini-serie ga ik in op hoe je het maximale haalt uit jouw aanwezigheid op het netwerk-event en geef ik 6 tips waarmee jij jezelf goed neerzet.

6 tips voor netwerk-events

 1. geef mensen iets om je aan te onthouden: iets aan je fysieke verschijning (zoals bijvoorbeeld een belachelijke grote strik in je haar of een knalrood vest) en iets wat ze letterlijk mee naar huis nemen: een mooie goodie met je logo erop, of een opvallend visitekaartje.
 2. mix & mingle: ga er in je eentje op uit, spreek mensen aan die je interessant lijken, praat even, overhandig je kaartje en.. loop verder.
 3. voer korte gesprekken: introduceer jezelf met je elevator pitch, vraag naar de ander, kijk of je een match hebt. Stel jezelf tot doel ten minste 5 nieuwe mensen per event te leren kennen.
 4. bedank de sprekers en de organisator: overwin je schroom en stap op de sprekers en de organisator af, ook als zij heel druk lijken met andere, in jouw ogen, veel interessantere mensen. Bedank hen voor hun werk en geef hen je kaartje plus goodie.
 5. ook belangrijk: zorg dat je een aantal mooie beelden verzameld, zodat je later op je blog of je Facebook fanpage over het event kunt vertellen.
 6. en vooral: wees niet al te bescheiden! Je hoeft heus niet bovenop een tafel te springen en Tina Turner na te doen, maar zorg er wel voor dat je jouw verhaal op een enthousiaste manier over het voetlicht brengt.

MamaMarketing Tina Turner profileer jezelf

Voorbereiding, presentatie en… afhandeling

Goed, nu je weet hoe je je op moet stellen tijdens een event, en je weet hoe je je maximaal voorbereid, ben je klaar om je volgende netwerk-event tot een succes te maken. Maar… het échte succes van een netwerk-event ligt in de resultaten… en, goed nieuws: die kun je enigszins beïnvloeden door het event op een goede manier af te ronden. Volgende week geef ik je een aantal tips over hoe je dit doet. Tot volgende week!

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

, , , ,

1 reactie bij Netwerken IRL: 6 tips over mixing & mingling

 1. avatar
  mamashow.r 31 augustus 2011 bij 07:53 #

  Hoi Diana,
  Ik ben sinds twee maanden met mijn schoonzus (en vriendin) ons bedrijf mamashow.r gestart met een geheel NEW concept. Via via kwamen wij achter jullie fantastische site mamamarketing. Wij hebben echt heel veel aan jullie tips and tricks. Onze dank hiervoor!!! Wellicht nog een idee voor een next item: prezi

  http://prezi.com/neoqahvokscy/mamashowr/

  Kijk voor een voorbeeld op de prezi die wij voor mamashow.r gemaakt hebben. Kun je gelijk zien wat wij doen 😉
  (actie aan het einde van een bericht, ook een tip van jullie)