Hoe bereid ik mij voor – op een offline marktplaats? (4)

Hedendaagse creatieve makers vinden vaak beter hun weg op online “markten” als http://etsy.com, dan op “ouderwetse” markten. Toch trekt het fysieke klassieke marktkraampje ons aan en blijft het in veel van onze achterhoofden hangen. Moet je nou wel of niet meedoen aan een creatieve markt? 

Nu een nieuw marktseizoen zich aandient, kun je je orienteren en beslissen of een offline markt iets voor je is. In deze serie van vier blogs zal Marta Pakovska van Etsy Nederland je op weg te helpen bij het maken van deze beslissing. Als je beslist dat je het een keer wil proberen, geeft ze je een aantal tips om je goed voor te bereiden op een markt. Deel 1 gaat over keuzes makenDeel 2 gaat over de voorbereidingen. Deel 3 richt zich op de marktdag zelf en het opmaken van de rekening. Het laatste en vierde deel laat ze wat foto’s zien van haar favoriete markt.

Marktimpressies

Onderhand heb ik zelf heel wat markten in Nederland bezocht en aan een aantal meegedaan. Afgelopen zomer bezocht ik voor het eerst de veelbesproken markt Renegade Fair in New York en ik werd overdonderd door de positieve, jonge en creatieve sfeer die er hing.  Zoiets had ik nooit eerder gezien. Graag deel ik een aantal van mijn foto’s en ervaringen met jullie.

 

Het was heerlijk om een markt te bezoeken waar alles handgemaakt was en tegelijkertijd geen concessies waren gedaan aan kwaliteit of variatie. Het was een plek waar verbeelding de vrije hand had en je er werkelijk van alles kon kopen.

Als je ook zelf creatief aan de slag wilde, waren er voldoende mogelijkheden om je handjes te laten wapperen in de zon. De markt had een heel sterk gemeenschapsgevoel omdat het gesitueerd was in een park midden in een woonwijk waar mensen behalve aan het winkelen waren, ook gewoon hun rondje aan het rennen waren en op een bankje met de buurman aan het kletsen waren.

De foto’s uit deze blog worden mede mogelijk gemaakt door: http://morning-by-foley.com en natuurlijk Marta zelf, waarvoor veel dank!

Bedankt Marta voor jouw bijdrage aan MamaMarketing. Ik denk dat we allemaal een beter overwogen keuze kunnen maken of het verkopen van onze producten op “offline” marktplaatsen wat voor ons is. Het geeft in ieder geval een goed beeld van “offline markten” en waar je rekening mee moet houden als je wilt participeren. Wat zijn jullie ervaringen met markten? Staan jullie er zelf ook weleens op? En welke zijn dat dan? Wij horen graag van jullie!

avatar

About Gast

MamaMarketing laat ook regelmatig anderen aan het woord, die een leuke, interessante en vooral informatieve bijdrage doen. Wil jij ook graag een bijdrage leveren aan MamaMarketing en heb jij iets te vertellen of te delen, wat interessant is voor onze doelgroep, neem dan vooral contact op met ons: dana [at] mamamarketing.nl

, , ,

Reageren is niet meer mogelijk