Review: Magento

Voor de review van Magento heeft Patricia Tribulawony van LaTrib een bijdrage geleverd. Zij schrijft over haar orientatie naar een goede webshopsoftware en waarom ze de keuze heeft gemaakt voor Magento.

Review Magento webshop software

Mijn zoektocht naar webshop software begon bijna 4 jaar geleden, en na vele mogelijk heden bekeken en geprobeerd te hebben, heb ik gekozen voor Magento. Ik wilde een site, waarbij ik zelf uitstraling, design en inhoud, etc kan bepalen, die makkelijk in gebruik is én waarbij het mogelijk is om makkelijk uit te breiden. Ik wilde een webshop met een mooie uitstraling, maar had ook een bepaald budget.

Nadat ik wist wat ik wilde doen met een webshop, ben ik gaan surfen op het Web en heb ik allerlei webshops bekeken en daarna pas gekeken naar het soort webshop software. Van “huren” van een concept zoals b.v. mijnwinkel.nl, webshop op maat t/m open source webshop, aardig wat, maar het is het echt wel waard. Het viel me op, dat sommige webshops niet konden wat ik wilde, “veel op elkaar leken”, en/of niet zo makkelijk in gebruik waren. En uiteraard, kan er heel veel op maat gebouwd worden, maar dan hangt er een ander prijskaartje aan. Er vielen verschillende programma’s af. In “webshopland” las en hoorde ik verschillende berichten over Magento. Echte webshop software, open source, beter dan OS commerce of Zen-Cart en, het zou het helemaal gaan worden. Mogelijkheden, flexibiliteit en lage startkosten waren doorslaggevend voor mijn keuze.

Ik heb toen verschillende webdesigners gevraagd hoe zij werkten en, nadat zij mijn wensen hadden gehoord, wat voor aanbod zij mij konden doen. Via de Admin (back-end) kun je makkelijk van alles instellen, aanpassen, selecteren en rapportages printen, en je producten, prijzen en voorraden beheren. Ik wilde nl. ook zelf het e.e.a. kunnen doen. Oké, je moet wel een beetje thuis zijn in HTML-en. En voor technische bijstand en voor wat ik verder niet kan, vraag ik Younify om hulp. Mijn kosten zijn € 40,- per maand voor hosting via Younify bij Byte. Sympathiek vind ik ook, dat een bepaald percentage gedoneerd wordt aan KIVA.org. Over Younify en Byte ben ik, na 2 1/2 jaar, nog steeds tevreden.

Voordelen

Het is makkelijk in gebruik en er kan echt heel veel met magento. Het bezit de meeste functionaliteiten, die je nodig hebt voor een webshop, en ik gebruik ze niet eens allemaal. En mocht je nog wat specialers willen, er is vast een webdesigner die al een “extensie of plug in” gemaakt heeft en/of er is een forum waar allerlei specialisten elkaar een handje helpen. Het is in ontwikkeling.

Nadelen

In het begin werkte ik nog met de nieuwsbrief van magento zelf, en met de blog extensie, maar dat vond ik er niet goed uitzien en niet zo goed werken. Er zijn nu vast betere modules en extensies gemaakt. Werk nu met Mailchimp en met de koppeling Wordpress en dat werkt prima. Dat er constant aan magento wordt gewerkt, is tevens ook een nadeel; in het begin wat kinderziektes waar al snel updates voor kwamen. En als je er niet uitkomt om de updates zelf te installeren, heb je toch hulp nodig, en dat kan aardig wat gaan kosten. Vooral omdat, over het algemeen, webdesigners ook nog niet weten wat de gevolgen van zo’n update voor jouw site zijn.

Conclusie

Ik denk dat er nu al aardig wat kinderziektes opgelost zijn. Maar in het begin… als je helemaal niet technisch bent als startende webshop eigenaar, is zelf een Magento webshop beheren niet aan te raden. Je bent of veel tijd en energie kwijt of aardig wat geld kwijt om het te laten doen. Al met al, heb ik veel geleerd en ben ik nog steeds tevreden met mijn magento webshop.

Heel erg bedankt Patricia voor jouw bijdrage over Magento.

Heb je zelf ervaring met Magento, heb je vragen of opmerlkingen. Dan horen wij dat graag. 

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, , , , ,

1 reactie bij Review: Magento

  1. avatar
    De Outlet Drogist 1 maart 2013 bij 00:34 #

    Leuk stuk ! Precies zo ging mijn zoektocht anderhalf jaar geleden.

    Ook ik ben nog steeds erg tevreden met magento. Wel met hulp van mijn persoonlijke technische man.

    Daniëlle

Geef een reactie