Review: MijnWebwinkel

Voor de review van MijnWebwinkel hebben we van twee webshop eigenaren een review ontvangen. Nienke van de Water van ‘Dreamkey Design’ heeft haar keuze gebaseerd op een uitgebreid vergelijkingsonderzoek en Nanda van ‘de Tante van Bas’ werd juist door haar omgeving geattendeerd op MijnWebwinkel.

Onderzoek

Nienke’s droom om een eigen webwinkel te beginnen was er al een tijdje, maar omdatzij op dat moment nog op de kunstacademie zat schonk zij er toen nog niet veel aandacht aan. Tot zij in haar afstudeerjaar een scriptie moest schrijven. Zij greep dat moment aan om tot de puntjes alles uit te zoeken over het starten van een webwinkel. Op 1 juli ben ik mijn webwinkel Dreamkey Design (www.dreamkey.nl) gestart die ‘gehuurd’ wordt bij Mijnwebwinkel.nl

Voor haar scriptie moest zij uiteraard ook de verschillende mogelijkheden uitzoeken en heeft zij diverse boeken en websites afgestruind naar zoveel mogelijk informatie. Zelf een webwinkel bouwen zat er niet in. Laten bouwen, dat dat te prijzig zou worden, wist ze al. Veel programma’s zoals os-commerce zagen er niet bepaald uit zoals ze voor ogen had en voldeden niet aan haar eisen.

Zij was op zoek naar een overzichtelijke webwinkel waarbij je zelf de vormgeving enigszins kan aanpassen en het totaalplaatje een mooie uitstraling heeft. Nienke is zelf ontwerper dus kan ze natuurlijk geen slecht verzorgde webwinkel hebben.
Uiteindelijk bleef er alleen de mogelijkheid over om een webwinkel te ‘huren’ en heeft zij zo’n beetje alle aanbieders vergeleken, en is haar keuze gevallen op www.mijnwebwinkel.nl.

Nanda werd echter door meerdere kennissen geattendeerd op MijnWebwinkel. Toen zij besloot om de WebWinkel ‘de Tante van Bas’ te starten heeft ze uiteindelijk gekozen voor de betaalde versie. Ook Nienke koos voor dit pakket. In eerste instantie klonk Biedmeer ook interessant, maar de kosten lopen daar snel op bij 50 producten of meer. Maar bij Mijnwebwinkel betaal je € 19,00 p.m. ex. BTW zonder onverwachte extra kosten.

Vormgeving

Qua vormgeving kun je kiezen uit diverse templates. Kleuren en lettertypes e.d. zijn gemakkelijk te veranderen. Heel handig dus als je zelf geen verstand heb van het bouwen van websites. In het begin is het even zoeken waar alles zit en hoe het werkt, maar als je het eenmaal door hebt, werkt het perfect. Nienke: “Ik was verbaasd over alle mogelijkheden die achter een webwinkel zitten. Erg handig is dat je artikelen kan linken naar verschillende categorieën, een nadeel daarvan is dat als je op zo’n link klikt je naar de ‘officiële’ categorie gaat en je dus ineens op een hele andere plek beland.” Ook Nanda herkent vele voordelen. Maar ervaart juist de beperkte keuze hoe de producten worden getoond en ook de beperkte mogelijkheden voor het submenu als nadeel.

Functionaliteiten

Verzendkosten op gewicht is ideaal en ook het koppelen met iDEAL en Google Analytics gaat erg makkelijk, hoewel het ook mogelijk is om de statistieken bij te houden binnen het pakket. Beide vinden het prettig dat er in het pakket ook een nieuwsbriefmodule is opgenomen, waarbij het sturen ervan ook erg gemakkelijk is. Een kanttekening is dat de vormgeving zo nu en dan verspringt. De kortingscode module en de mogelijkheid tot het bijhouden van de voorraad zijn ook nuttige functionaliteiten.

Op het forum kun je terecht voor vragen, maar ook als je ideeën hebt voor een update. Er zijn veel updates en er worden continue verbeterpunten verwerkt in de webwinkel. Nog een groot pluspunt is de vindbaarheid in Google, wat tegenwoordig toch wel erg belangrijk is! Nienke krijgt in haar webshop veel bezoekers via Google. Mijnwebwinkel.nl houdt de ontwikkelingen op e-commerce gebied goed bij en probeert dit zoveel mogelijk in de webwinkel te integreren. Zo is er een Google +1 button en zijn ze bezig met het koppelen naar Google Shopping en Beslist.nl.

Dank je wel Nienke voor je leuke en constructieve bijdrage en bedankt Nanda voor je opmerkingen. Misschien helpen jullie hiermee wel collega webshop eigenaren met hun keuze. 

We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe reviews. De volgende review gaat over Joomla en ook een review over Magento zit in het verschiet, maar wij willen graag een compleet beeld geven en zijn dus nog op zoek naar webshops die ‘draaien’ op bijvoorbeeld OS Commerce, WordPress en zo heb je nog veel meer mogelijkheden. Misschien heb je er zelf een laten ontwikkelen en wil je juist daarover wat meer vertellen. Alle bijdragen zijn welkom! Wil je wat schrijven, stuur dan even een mailtje naar: dana@webvedettes.nl.

 

avatar

About Gast

MamaMarketing laat ook regelmatig anderen aan het woord, die een leuke, interessante en vooral informatieve bijdrage doen. Wil jij ook graag een bijdrage leveren aan MamaMarketing en heb jij iets te vertellen of te delen, wat interessant is voor onze doelgroep, neem dan vooral contact op met ons: dana [at] mamamarketing.nl

, , , , ,

7 reactie bij Review: MijnWebwinkel

 1. avatar
  Annemarie 14 januari 2013 bij 00:23 #

  Heb ook al jaren een webwinkel bij Mijnwebwinkel en ben tevreden.heb van alles geprobeerd maar gekozen voor mijn webwinkel.
  ben een keer ovegestapt naar wat anders maar snel weer terug gegaan naar mijnwebwinkel.
  ze helpen daar als e het niet begrijpt .zijn vriendelijk en geduldig. Een echte aanrader en de kosten zijn laag.

 2. avatar
  Yzette 12 december 2011 bij 23:26 #

  Mijn ervaringen met mijnwebwinkel.nl zijn ook heel positief. Heb diverse mogelijkheden bekeken en uit mijn omgeving kwam deze ook telkens als heel gebruiksvriendelijk naar voren. Het is in het begin even vogelen met de vormgeving, daarbij heb ik wel wat hulp gehad, maar als je eenmaal weet hoe het werkt dan gaat het vanzelf.
  Fijne site hebben jullie. Ben nu een een blog voor bij mijn shop aan het opstarten en jullie tips neem ik zeker mee.
  Groet, Yzette

 3. avatar
  Angelique 5 december 2011 bij 14:08 #

  Ik ben ook al jaaaaaaren zeer tevreden over mijnwebwinkel.nl
  De mogelijkheden zijn groots!

  Mooi artikel!

  Angelique Perton

 4. avatar
  Dana 5 december 2011 bij 13:54 #

  Hi Monique,
  Dat lijkt me heel leuk! Stuur me even een mailtje, dan stuur ik je wat meer informatie.
  groetjes Dana

 5. avatar
  Monique 5 december 2011 bij 13:17 #

  Hoi Dana,

  ik bouw webwinkels en heb er ook een voor mezelf gebouwd: http://www.FairTradeWinkelen.nl.
  Ik maak daarbij gebruik van WordPress en een goeie plugin. (ik heb er meerdere getest).
  Het grote voordeel is de vrijheid die je hebt. Je kunt zelf een thema kiezen (en aanpassen) en je hebt geen abonnementskosten.
  Er zijn diverse betaalmethodes mogelijk, iDeal, Paypal, handmatig overboeken en je kunt zelf bepalen hoe je de verzendkostenen wilt regelen.
  Ook de BTW is heel goed geregeld, je kunt zelfs aangeven hoe de BTW over de verzendkosten geregeld moet worden.
  Als je wilt kan ik er wel een stukje over schrijven.

  Groetjes!

 6. avatar
  Kristel 28 november 2011 bij 11:30 #

  Ik heb mijn webwinkel via luondo. Misschien ook nog een idee?

Geef een reactie