Review webwinkelsoftware: LogiVert

Mijn Webwinkel een product van LogiVert

De review over webwinkelsoftware gaat deze maand over een product van LogiVert: Mijn Webwinkel, niet te verwarren met de software van MijnWebwinkel. Hij is geschreven door Rianne Janssen van De drie draakjes. Zij maakt gebruik van dit product en vertelt over haar keuze en haar ervaringen met de software. 

Na lang wikken en wegen besloot ik eind 2009 na de geboorte van mijn derde zoon mijn werk buitenshuis op te zeggen en naast de zorg voor mijn gezin een webwinkel te starten met kinderproducten genaamd DeDrieDraakjes, naar evenbeeld van mijn drie mooie ventjes! Hierin wilde ik producten verkopen die we veelal ook zelf gebruiken, zo weet je wat je koopt en verkoopt en kan je goede informatie vertrekken en achter je producten staan! Bij het zoeken naar software voor een webwinkel heb ik veel dingen voorbij zien komen. Wat een opties…wat een keuzes!

Wat wel en wat niet?

Al rondsnuffelend kwam ik erachter wat ik niet wilde: geen vaste kosten per maand en geen webwinkel waar je alles zelf moet bouwen. Ik wilde wél een webwinkel die je naar eigen smaak kon aanpassen. Met basiskennis in programeertaal is het een beetje puzzelen om dingen aan te passen, maar dat vind ik niet erg. Ook keek ik naar hoe ik wilde gaan verzenden en of al dan niet geïntegreerd kon worden in een webwinkel, hoe de support is en hoe het boekhoudtechnisch in elkaar zat. Eigenlijk vond ik bijna alles wat ik zocht in Mijn Webwinkel van LogiVert.

Om zeker te zijn van mijn keuze heb ik op de WebWinkelVakdagen (red.: de webwinkelvakdagen worden jaarlijks in januari georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht) bij verschillende stands informatie gevraagd om te kijken of mijn idee om alles goed te combineren klopte en na bevestigende antwoorden kocht ik het Mijn Webwinkel 5 pro+ pakket op de beurs, er zat een leuke korting op dus dat was voordelig! Ik kocht direct het meest uitgebreide pakket omdat ik niet beperkt wilde zijn in de opties die ze bieden per pakket. Ik wil alles of niets! Het prettige is, dat ik geen maandelijkste kosten heb, het nadeel daarvan is dat ik in één keer een aanzienlijk bedrag heb betaald zonder te weten of ik zou slagen.

Mijn Webwinkel 5.5

Het programma dat ik heb gekocht is dus zeer uitgebreid. Ik mis eigenlijk niks en gebruik (nog) lang niet alles wat het te bieden heeft. Het programma wordt continu verbeterd en die updates hiervan kan ik gewoon downloaden en installeren. Het programma herinnert je ook aan het maken van back-ups zodat je bij een eventueel falen je niet je gegevens kwijt bent.

De software vereist wel wat computerkennis, het programma staat op je pc en niet online en is daarom gevoeliger voor “fouten” bij installeren waardoor je sneller in de knoei kunt komen. Ze hebben sinds kort ook een online versie, een Facebook versie en een smartphone versie en zijn bezig met uitbreiden. Hier zijn dan wel weer maandelijkse kosten aan verbonden, iets wat ik juist niet wil.

Support

Support is makkelijk te krijgen via een actief forum of via het indienen van een support vraag. Bij drukte moet je wel eens wachten, maar door de hoogte van prioriteit aan te geven kun je een en ander wel bespoedigen en bij hoge nood belde ze meteen, dus zeer positief. Je kunt ook voor elke versie een handleiding downloaden, deze is duidelijk geschreven en je kunt er veel kennis uit halen.

SEO

Een belangrijk punt is de vindbaarheid in Google! Je kunt, als je artikelen invoert, ook zoekwoorden invoeren per product, maar als je die vakken leeg laat, genereert LogiVert zelf zoekwoorden aan de hand van de titel en de tekst, scheelt veel werk dus dat is fijn!

Verbeterpunten

Een verbeterpuntje zou zijn dat je naast, of in plaats van, facturen uit te printen, je ze ook zou moeten kunnen opslaan als pdf bijvoorbeeld zodat niet alles als papier verzonden hoeft te worden.  Een medegebruiker van LogiVert heeft me al een omweggetje laten zien waar je zelf de factuur kan vinden in bestanden en dan alsnog kan opslaan als pdf dus zo zie je, alles kan, al is het soms met een kleine omweg!

Als ik het grootste nadeel moet noemen voor mij dan is het de tijd die mijn site nodig heeft om volledig te uploaden, hopelijk is dat probleem verholpen als wij thuis ook aangesloten worden op glasvezel. Daarnaast gebruik ik de nieuwsbrief functie die in het programma zit niet, omdat het zeer beperkt is en ik kan er niet mee uit de voeten. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven, al dan niet gratis.De layout-ontwerp wizzard uit het Pro+ pakket is ook een onderdeel waar ik niet goed mee overweg kan, zelf aanpassingen maken in html en php vind ik vele malen makkelijker!

Conclusie

Het fijne van LogiVert is het overzichtelijke. Met één druk op de knop haal je bestellingen binnen en kun je de facturen uitdraaien, verzendgegevens exporteren en weer importeren in Parcelware. Je hebt en houdt dus makkelijk het overzicht, de ‘achterkant’ van LogiVert is gewoon erg prettig werken.

Wil je meer weten, je kunt gratis demo versies downloaden, dit heb ik ook gedaan en geeft een goed beeld. En wil je het programma aanschaffen, ze zijn ook bezig met een versie 6, wellicht het wachten waard?

 

 

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, , , , , , ,

4 reactie bij Review webwinkelsoftware: LogiVert

 1. avatar
  de boer 3 november 2016 bij 17:21 #

  Mooi artikel! Wij willen op onze website https://www.rrb-security.nl
  ook een website beginnen. Zeker handige informatie hier. dankjewel hiervoor!

 2. avatar
  Daniel 29 september 2014 bij 19:51 #

  Hallo,
  Ik ben het eens met uw review.
  Ik loop wel tegen dezelfde uitdaging aan voor het opslaan van een kopie factuur.
  Kunt U mij uitleggen hoe U dit is gelukt?

  Alvast bedankt Daniel Wielders

 3. avatar
  Jochen van Erp 15 april 2013 bij 23:45 #

  Graag sluit ik me aan bij dit artikel en de bovestaande opmerking.
  Maar zoals Rianne al zegt het uploaden duurt erg lang, ik hoop dat glasvezel mij ook zal helpen. Ben benieuwd hoe dat afgelopen is bij Rianne.
  Ook ben ik benieuwd naar haar evaringen met SEO en Logivert.

  MvG

 4. avatar
  DHZbeveiliging 6 augustus 2012 bij 22:09 #

  De logivert software is inderdaad eenvoudig te installeren en te gebruiken. Maar voor ieder vak is vakkennis nodig dus ook voor uw eigen webwinkel. Wij maken al jaren gebruik van logivert voor http://www.dhzbeveiliging.nl En als we iets niet weten is er op het forum veel te vinden.

Geef een reactie