Review: Biedmeer

In deze serie laten we jullie aan het woord. Middels een oproep hebben we jullie gevraagd welke webwinkel software jullie gebruiken en of jullie hierover een review willen schrijven. Op deze manier kunnen wij onze lezers die willen beginnen met een webshop laten zien wat de ervaringen zijn van collega’s. Onze reviewers hebben we gevraagd welke software zij gebruiken, hoe ze tot deze keuze zijn gekomen en wat hun bevindingen zijn, nu ze ermee aan het werk zijn.

In de eerste editie van de review laten we Mirjam Peppelman aan het woord. Zij heeft twee webshops, Mirjams Atelier en Koningskind Kadootjes. Zij vertelt over haar zoektocht, de reden voor haar keuze en wat haar ervaringen zijn.

De zoektocht

Voor mijn borduurstudio Mirjams Atelier kwam ik voor het eerst in aanraking met een website bouwer. Mijn budget was beperkt en ik heb er dus ook niet de hoofdprijs voor betaald. Helaas kwam ik er naar 1,5 jaar achter dat de site in een frame stond. Ik werd dus niet gevonden door Google. Ik was gewoon niet zichtbaar in de zoekmachines. Vandaar dat Mirjams Atelier moeizaam van de grond kwam.

Er ontstond in die tijd een idee voor een tweede site. Voor Koningskind Kadootjes, artikelen met een bijbelse boodschap, ging ik opzoek naar een nieuwe website bouwer. Met het idee om daarna voor Mirjams Atelier ook een nieuwe site te laten bouwen.

Ik liet me verleiden door de mooie woorden van de nieuwe site bouwer. Maar ik heb inmiddels begrepen dat je iemand nodig hebt voor het uiterlijk aan de voorkant (webdesign) en iemand voor de achterkant van de site (webbouw/ de techniek). Degene die de website bouwde was erg goed in het bouwen van de achterkant van de site. Maar de lay-out was een drama, onaantrekkelijk en de website zag er al gelijk gedateerd uit. Ik was nu wel klaar met de sitebouwers. Ook omdat ik gewoon geen groot budget had om het bij een goed bureau onder te brengen. Zelf had ik wel een duidelijk beeld over hoe mijn site eruit moest komen te zien. Dus ging ik me oriënteren op internet.

Vergelijken

Ik kwam uit bij webshop aanbieder Biedmeer.nl en een tweede aanbieder die het totaal pakket aanbieden voor het zelf opzetten van een webwinkel. Bij beide vroeg ik een gratis site aan. Zodat ik kon werken met beide pakketten om te ervaren wat het beste bij mij zou passen. Ik kwam erachter dat ik met de Biedmeer-software echt meer mijn eigen look and feel kon meegeven. Het uiterlijk van de andere aanbieder was heel standaard en daar kon ik weinig in aanpassen. Ik kon aan de lay-out van een webshop vaak al zien, dat deze via die tweede aanbieder was gemaakt. Ik wilde dat niet voor mijn website. Mijn website moest er professioneel en eigen uitzien, terwijl ik het toch allemaal zelf kon doen.

De uiteindelijke keuze

Dus koos ik voor Biedmeer. Ik liet mijn site upgraden naar een betaald pakket. Vanaf dat moment kon ik ook Ideal integreren in mijn site. Iets wat in de gratis versie niet kan. Bij Biedmeer kun je kiezen uit 2 pakketten eentje voor € 12,95 en een andere kost € 24,95 per maand ex. Btw. Het zijn maandcontracten, wat betekent dat je geen lange opzegtermijn hebt, als je er vanaf zou willen. Het contact met de support ervaar ik als zeer adequaat. Ze reageren snel op een vraag of probleem zelfs in het weekend. Wat ik als erg fijn ervaar. Ik werk vaak in het weekend aan mijn site en als er een vraag is hoef ik niet tot maandag te wachten. Het werken aan de achterkant van de site is heel overzichtelijk en makkelijk.

Biedmeer.nl is zich nog steeds aan het verbeteren en er zijn regelmatig updates. Waardoor er weer nieuwe functies beschikbaar zijn om te gebruiken. Die het werken aan de site makkelijker maken. Zo was er in het begin nog niet de mogelijkheid om een product wat je had toegevoegd te kopiëren. Die mogelijkheid is er nu wel en dat scheelt een hoop tijd als je bijna identieke producten wilt toevoegen. Daarnaast wordt er veel gedaan aan zoekmachine optimalisatie. Mijn website www.mirjamsatelier.nl is inmiddeld goed te vinden in Google. Eigenlijk heb ik al met al heel positieve ervaringen met Biedmeer en als ik tegen iets aanloop wordt dit snel opgelost. Ik kan dan ook Biedmeer.nl van harte aanbevelen als webwinkel software. Zeker als je zelf de touwtjes in handen wilt houden maar wel van alle voordelen wilt profiteren.

Hartelijk dank Mirjam voor het delen van jouw ervaringen. Heb jij ook ervaring met Biedmeer en wil jij jouw ervaring hierover delen, dan kun je hieronder reageren. 

Wil jij ook jouw ervaringen delen met je collega’s? Dat kan natuurlijk. Stuur een mailtje naar dana@webvedettes.nl

avatar

About Gast

MamaMarketing laat ook regelmatig anderen aan het woord, die een leuke, interessante en vooral informatieve bijdrage doen. Wil jij ook graag een bijdrage leveren aan MamaMarketing en heb jij iets te vertellen of te delen, wat interessant is voor onze doelgroep, neem dan vooral contact op met ons: dana [at] mamamarketing.nl

, , , ,

7 reactie bij Review: Biedmeer

 1. avatar
  Rianne 22 juni 2012 bij 11:37 #

  Ik raadt iedereen aan om een webshop te beginnen die ook daadwerkelijk van jou is, ipv software pakketten van mijnwebwinkel of biedmeer, het is in de eerste instantie leuk om mee te werken, maar als snel kom je erachter dat dit niet de sleutel tot succes is.
  ik heb zelf een professionele webshop laten bouwen voor nog geen €800 dat draait op PrestaShop, een geweldige programma om mee te werken en heb als het nodig is ondersteuning van bonjour-webshops.
  het fijne is dat het ook daadwerkelijk mijn eigen webshop naar mijn eigen smaken en kleuren zijn. eenvoudig producten toevoegen en alles goed geautomatiseerd.
  Werkt al 2 fantastisch

 2. avatar
  ilonka 10 januari 2012 bij 10:23 #

  Hallo, zelf heb ik een webwinkel laten bouwen met oscommerce. De template heb ik zelf helemaal bewerkt en aangepast omdat ik wel handig met photoshop ben. Oscommerce is heel fijne software, maar voor een leek niet makkelijk. Hoewel het redelijk eenvoudig te installeren is, ben je daarna wel afhankelijk van de basis layout en moet je een tenpalte gebruiken om je winkel een eigen uiterlijk te geven. Dit is het lastige aan oscommerce.
  Mijn webwinkel is redelijk goed te vinden en werkt prima.

 3. avatar
  Stephanie 21 november 2011 bij 13:01 #

  Goedemorgen,
  Graag wil ik ook even reageren op je berichtje. Ik maak gebruik van osCommerce, een open source oplossing voor webwinkels die gratis te downloaden is. Ik gebruik osCommerce op 2 manieren:
  1. voor mijn eigen webwinkels, zoals http://www.iphonecompleet.nl
  2. voor klanten van mijn webdesignbedrijf Innonet.
  Wij hebben voor de nieuwe versie van osCommerce 2.3.1 een uitgebreide versie gemaakt met uitgebreide functionaliteit. Omdat de basis gratis is en er veel modules beschikbaar zijn, kunnen wij onze oplossingen tegen een gunstig tarief aanbieden en zijn er bijvoorbeeld ook geen maandelijkse kosten aan het gebruik verbonden.
  Aangezien ik osCommerce dus ook voor mijn eigen webwinkels inzet, ken ik het programma heel goed, en kan ik ook uit ervaring tips geven voor het gebruik van het programma. Bovendien hebben wij een weblog opgezet http://www.oscommerceblog.nl, waar we regelmatig tips en advies op geven.
  Groet,
  Stephanie

 4. avatar
  René 17 oktober 2011 bij 17:02 #

  Zoals William schrijft zijn er nog meer open source pakketten die je kosteloos kan downloaden en testen en al naar gelang professionals inhuurt voor onderdelen waar je niet uitkomt.

  Zoals:Zen Cart, osCommerce, Open Cart, Bavaria, Prestashop, Tomato Cart, Magento community edition

  Doordat je de software zelf in beheer hebt en er bij de meeste open source software een grote community zit kan je een heleboel zelf doen en ben je zeer flexibel.

  Ook omdat het open source is zijn er veel web developers die je voor een redelijk uur tarief kunnen bij staan en ben je niet afhankelijk van de grote jongens en heb je met een klein budget ook al een mooie site zonder maandelijkse kosten en beperkingen van een ‘huur webwinkel’.

  Grtz, René

  • avatar
   Dana 19 oktober 2011 bij 12:05 #

   Hoi René,

   Die zijn er inderdaad en wij zijn opzoek naar webwinkeliers die hiervan of van de betaalde aanbieders gebruik maken en daar graag iets over kwijt willen. De reden hiervoor is dat wij startende webwinkeliers graag inzicht verschaffen in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van Webwinkelsoftware en wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende pakketten.

   Bedankt voor je bijdrage!
   groet, Dana

 5. avatar
  Lulu en lili 17 oktober 2011 bij 11:21 #

  Wij maken gebruik van joomla in combinatie met virtuemart, beide kostenloos te gebruiken en heel vriendelijke in gebruik. Kost in het begin wat tijd om tot een werkende webwinkel te komen, maar uiteindelijk een heel gebruiksvriendelijke tool voor eigenaar en klant.

  Groet William

  • avatar
   Dana 17 oktober 2011 bij 12:15 #

   Hoi William,
   Zou je hierover misschien ook wat meer kwijt willen in bijvoorbeeld een volgende review?
   groet, Dana

Geef een reactie