Screencast Google Analytics 1

In deze serie een duidelijke uitleg over Google Analytics. In een aantal gastblogs hebben jullie hierover al kunnen lezen, maar soms is het net gemakkelijk om het te zien. Daarom hebben we besloten om aan de hand van een aantal filmpjes, screencasts, wat dieper in te gaan op Google Analytics. We zullen in de serie kijken naar de bezoekers, de verkeersbronnen, en de inhoud. We gaan doelen instellen en campagnes opzetten. In deze eerste screencast beginnen we bij het begin en leggen we uit welke informatie je uit de eerste pagina kunt halen en welke categorieen er binnen Google Analytics zijn.

Veel kijk plezier!

Screencast over Google Analytics

Vragen en/of opmerkingen kunnen jullie uiteraard hieronder kwijt.

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, , ,

4 reactie bij Screencast Google Analytics 1

 1. avatar
  Nicolette 4 juni 2013 bij 22:11 #

  Ha super! Eindelijk Google analytics uitleg gevonden in Jip & Janneke taal. Bedankt dames

  • avatar
   Dana 10 juni 2013 bij 14:05 #

   Heel graag gedaan hoor! Blij dat we iets voor jullie kunnen betekenen. Houd er rekening mee, dat het wel al wat verouderd is, en dat je soms wat moet zoeken, maar hoe je met cijfers uiteindelijk omgaat, is eigenlijk het belangrijkste. Succes!

 2. avatar
  Aimee Bonnema 6 oktober 2011 bij 12:01 #

  Oh, wat fijn! Precies wat ik nodig had… Ga meteen studeren. Dank jullie wel weer!

  • avatar
   Dana 6 oktober 2011 bij 15:42 #

   Graag gedaan hoor! Over twee weken volgt het tweede filmpje.