Screencast: Google Analytics nieuwe versie 2

In deze bonus screencast sessie een snel overzicht over de nieuwe dingen die de nieuwe versie van Google Analytics ons biedt. In de screencast serie over Google Analytics hebben we jullie al laten zien wat je kunt doen met de statistieken en cijfers in Google Analytics. In 2012 zal Google Analytics echter volledig overgaan naar de nieuwe versie. Omdat ook wij hiermee vertrouwd moeten raken hebben we een tweetal bonus casts gemaakt om te laten zien wat anders is en welke verbeteringen er zijn aangebracht. 

Nieuwe functionaliteiten

De nieuwe versie van Google Analytics heeft ook nieuwe, andere functionaliteiten. Functionaliteiten die niet alleen maar heel handig zijn, maar ook nog eens heel leuk. In deze screencastsessie aandacht voor de bezoekersstroom, een hele mooie grafiek die laat zien hoe je bezoekers binnenkomen en vervolgens door jouw site navigeren. En ook aandacht voor Google Analytics Realtime, waarmee je realtime kunt meekijken hoeveel mensen zich op jouw site bevinden en welke pagina’s ze bekijken.

Heb je de vorige screencasts gemist, dan kun je ze natuurlijk altijd terug kijken via onderstaande links.

screencast Google Analytics 1: dashboard
screencast Google Analytics 2: bezoekers
screencast Google Analytics 3: verkeersbronnen, verwijzende sites
screencast Google Analytics 4: verkeersbronnen, zoekwoorden
screencast Google Analytics 5: campagnes
screencast Google Analytics 6: inhoud
bonus screencast Google Analytics: nieuwe versie

 

Veel kijkplezier

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, , , , , , , , ,

Reageren is niet meer mogelijk