Screencast: Google Analytics nieuwe versie

In deze bonus screencast sessie een snel overzicht over de nieuwe dingen die de nieuwe versie van Google Analytics ons biedt. In de screencast serie over Google Analytics hebben we jullie al laten zien wat je kunt doen met de statistieken en cijfers in Google Analytics. In 2012 zal Google Analytics echter volledig overgaan naar de nieuwe versie. Omdat ook wij hiermee vertrouwd moeten raken hebben we een tweetal bonus casts gemaakt om te laten zien wat anders is en welke verbeteringen er zijn aangebracht. 

De nieuwe versie

De nieuwe versie van Google Analytics ziet er anders uit, navigeert anders en heeft ook opeens andere functionaliteiten. Dat is even schrikken. Je weet niet meer waar je oude vertrouwde rapportages te vinden zijn. Wij zijn echter van mening dat de nieuwe versie inderdaad even wennen is, maar uiteindelijk ook een stuk gemakkelijker en overzichtelijker, met handige en leuke verbeteringen en toevoegingen. In deze bonus casts laten we je kennis maken met de nieuwe versie.

Heb je de vorige screencasts gemist, dan kun je ze natuurlijk altijd terug kijken via onderstaande links.

screencast Google Analytics 1: dashboard
screencast Google Analytics 2: bezoekers
screencast Google Analytics 3: verkeersbronnen, verwijzende sites
screencast Google Analytics 4: verkeersbronnen, zoekwoorden
screencast Google Analytics 5: campagnes
screencast Google Analytics 6: inhoud

Veel kijkplezier.

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, , , , , , , ,

2 reactie bij Screencast: Google Analytics nieuwe versie

 1. avatar
  matty 13 januari 2012 bij 22:17 #

  Wow, wow, wow, dit is echt een heeeeele goede site! Ik wilde ‘nog even’ hier kijken en ja, ben zo weer een half uur verder. ik ga nu stoppen, maar I’ll be back! (soon!)

  • avatar
   Diana 16 januari 2012 bij 06:41 #

   Dankjewel Matty! Veel plezier met rondkijken!