Stap 2: het bouwen van dit blog

Een blog is één van de belangrijkste middelen die je als webwinkelier hebt. Met een blog kun je niet alleen je kennis makkelijk delen, maar je koppelt die kennis ook nog eens direct aan je merk. Daarmee laat je dus niet alleen anderen delen in jouw expertise, maar bouw je bij iedere post jouw expert-status verder uit.En daarmee maak je je merk stap-voor-stap sterker.

Een blog bouwen is tegenwoordig ook niet meer al te ingewikkeld. Op een site als ThemeForest vind je honderden templates voor verschillende blog-formats. Dit blog is gebouwd in WordPress, die ik ook gebruik voor mijn blogs op Ozowiezo en Homemade Happiness.

Het template voor dit blog heet BlogMagazine. We hebben het gekozen omdat het een heel basic uitstraling heeft, terwijl je wel allerlei extra kolommen kwijt kunt. Het template kostte zo’n 60 dollar, geen geld voor een kant-en-klare blog!

Dit is hoe het blog er in zijn originele vorm uitziet:

Klinkt goed allemaal, dus, maar helaas: het ombouwen van het template (heel donker, met veel zwart, grijs en techno-blauw) naar onze frisse, vrolijke stijl:

heeft nogal wat voeten in aarde. Met andere woorden: we zitten al drie avonden te ploeteren om het originele template om te bouwen naar mijn schets… En het is nog lang niet af 🙁

Maar goed, langzaam-maar-zeker begint het ergens op te lijken. Nog een paar avonden doorploeteren, en de blog is ready for the launch.

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

, , , , ,

7 reactie bij Stap 2: het bouwen van dit blog

 1. avatar
  Diana 12 februari 2013 bij 18:39 #

  Hoi Francis,

  Die 60 euro is eenmalig. De meeste templatebouwers bieden ook een goede service, voor als het niet lukt met installeren. Handig!

  Veel succes met het omzetten van je blog!

  Groet, Diana

 2. avatar
  Francis Liem 12 februari 2013 bij 08:29 #

  Dag Diana,

  Bedankt voor je blog. Zelf hebben wij een blog gemaakt met Blogger. We willen graag overstappen op WordPress. Zijn die 60 euro eenmalig of is dit per jaar?

 3. avatar
  Michelle Kuipers 19 januari 2011 bij 11:22 #

  Wat een heerlijk blog! Luxe zo’n kijkje in de keuken!
  Maarre, hoe heb je dóór dat donkere theme heen kunnen kijken en dit heldere en frisse blog kunnen creëren? Want als ik als blog-novice kijk naar al die themes, weet ik niet zo goed welke ik zou willen…

  • avatar
   Diana 20 januari 2011 bij 09:45 #

   Dank! Door een kant-en-klaar template heenkijken gaat hetzelfde als wanneer je een nieuw huis zoek: je moet gewoon letten op de dingen die je er zowiezo graag in wilt. De functionaliteiten dus. Maar daarover binnenkort een post! Stay tuned…

 4. avatar
  Ondernemingsplannen.nl 18 januari 2011 bij 21:35 #

  Via Twitter op jullie blog terecht gekomen. Over marketing gesproken 🙂 Erg mooi resultaat. Zo zie je maar. Onderscheidend zijn hoeft niet duur te zijn.

 5. avatar
  Diana 18 januari 2011 bij 05:35 #

  @eyeinorange: dankjewel *bloos* Ook superbedankt voor je tip over Viviathemes.com. Is een stuk overzichtelijker dan Themeforest.com 🙂

 6. avatar
  eyeinorange 17 januari 2011 bij 21:21 #

  Wow! Ik vind dat het jullie heel mooi is gelukt zeg! Ik gebruik zelf de thema’s van Vivathemes.com ook een aanrader want ze zijn goed gebouwd en de service van Edy is echt heel goed.
  Ik ben verliefd op jullie streepjes-achtergrond en kleurgebruik!

Geef een reactie