Sterke stellen: over ambitie en kostwinnerschap

Afgelopen zaterdag stonden we niet alleen op Flavourites Live Business, maar ook in de krant.

In het Financieel Dagblad, met een interview over hoe wij dat nu thuis allemaal regelen.
Want werk, ambitie en zorg combineren – dat is al pittig.
En als je dan ook nog ondernemer bent, dan is dat vaak extra heftig.

Interview aan de keukentafel

Journalist Gwen van Loon schoof aan aan onze keukentafel op ons het hemd van het lijf te vragen.
Voor mij is zo’n interview altijd een mooi moment voor reflectie: waarom  doen we wat we ook alweer wat we doen?
En vooral: zijn we daar allebei nog blij mee?

Wat mij duidelijk werd, is hoe blij ik ben met de keuzes die we gemaakt hebben.

Ik ben inmiddels alweer dik vijf jaar zelfstandig ondernemer.
Mijn goedbetaalde en veelbelovende baan als grafisch ontwerper zei ik op toen mijn eerste bedrijf te succesvol werd om te combineren met fulltime werken, een klushuis, een jong kind én de wens voor een tweede.

Meer ruimte als ondernemer

Ik snakte naar de ruimte die het ondernemerschap mij zou geven: méér ruimte om mijn werktijden zelf in te delen, méér ruimte om mij te ontwikkelen in de richting die ik belangrijk vond, méér ruimte om werk te doen waar ik blij van werd en waar ik het nut van inzag.

Die ruimte heb ik ook dubbel en dwars gekregen – en vooruit: soms tegen beter weten in genomen.

Want waar gehakt wordt, vallen spaanders.

Ik startte in de afgelopen 7 jaar vijf bedrijven.
‘Alles kan als het maar leuk is,’ was mijn motto. ‘Als je maar hard genoeg werkt, is alles mogelijk.’
Maar daar werd ik keihard op teruggefloten.
Zowel fysiek als financieel.

Eind vorig jaar bleek: dit gaat zo niet langer.
Ik moest keuzes maken.
Dat betekende: meer ruimte voor MamaMarketing.
En dus, automatisch, minder ruimte voor mijn andere bedrijven.
Met pijn in mijn hart, want ik sta voor 100% achter ieder bedrijf waar ik onderdeel van uitmaak.

Hoe het bij ons thuis allemaal rolt (en soms) tolt?

Dat lees je in het interview hieronder.
Maar waar ik benieuwd naar ben: hoe gaat dat bij jou thuis?

Heb jij als webwinkelier een goede balans gevonden tussen je ambitie en je gezin?
Hoe werk jij samen met je partner?
Maak jij soms rare bokkensprongen om je op je bedrijf toe te kunnen leggen?

We horen het heel graag!

interview-mamamarketing-diana-van-ewijk

 

 

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

,

8 reactie bij Sterke stellen: over ambitie en kostwinnerschap

 1. avatar
  Sella Tegels 29 november 2013 bij 14:22 #

  Jullie zijn geweldig, Diana en Jaap!

  • avatar
   Diana van Ewijk 29 november 2013 bij 21:32 #

   Dankjewel trotse tante!

 2. avatar
  Danielle 27 november 2013 bij 20:51 #

  Wat leuk om te lezen hoe het er bij jou/juliie thuis aan toegaat. En ik heb het al vaak op twitter gelezen maar ik vind het echt knap dat jij zo vroeg je bed uit kan komen, respect.

  • avatar
   Diana van Ewijk 28 november 2013 bij 08:35 #

   Dankje Danielle! Dat vroeg uit bed komen is het punt niet – er vroeg induiken, dat is veel moeilijker 🙂 Echt: vroeg opstaan is geweldig, in ieder geval voor je arbeidsproductiviteit… En als je eenmaal gewend bent, ook voor je humeur :-)(

 3. avatar
  Linda 27 november 2013 bij 20:47 #

  Super leuk om je te ontmoeten op Flavourites. En wat een leuk stuk! Kan het alleen niet goed lezen online maar de dingen die ik lees zijn leuk. Leuk zo’n kijkje in jullie (werkende) leven.

  • avatar
   Diana van Ewijk 28 november 2013 bij 08:33 #

   Vond ik ook, Linda! En te kort, wat mij betreft 🙂 Een keer koffie, dat zou leuk zijn!

 4. avatar
  Eiskje 27 november 2013 bij 20:09 #

  Wij zijn allebei parttime in loondienst, en runnen allebei parttime een website. Maar die laatsten schieten er nog wel eens bij in. Want de kinderen willen ook nog wel eens wat. Dus voor het nieuwe jaar gaan we proberen een striktere scheiding tussen werktijd en Niet-werktijd aan te houden. Wordt vervolgd.

  http://Www.dekraalenmineraal.nl

  • avatar
   Diana van Ewijk 28 november 2013 bij 08:49 #

   Tja, Eiskje, die kinderen die ook nog wel eens wat willen… daar heb ik er ook twee van thuis zitten 🙂 En een strikte scheiding tussen werk en niet-werk; dat is al jaren mijn streven. Soms gaat het goed, soms gaat het minder. In dat laatste geval zitten de kinderen meer voor de TV of achter een schermpje dan ik zou willen. Wordt vervolgd is in dat opzicht ook de story of my life 🙂
   Veel succes met de balans zoeken!

Geef een reactie