Timemanagement: power klus in 10 minuten

Werken vanuit huis, voor je eigen webwinkel – heerlijk is het. En dat zit ‘m niet in meer vrijheid, maar vooral in meer flexibiliteit. Je deelt je dag/week/maand/haar in naar eigen inzicht. Behaalde successen zijn jouw eigen verdienste. En dat voelt geweldig.

Gelukkig ben ik behoorlijk gedisciplineerd. Ik kan mezelf er prima toe zetten om aan het werk te gaan. Maarrrr….
Er zijn natuurlijk ook dingen die ik liever uitstel. Een moeilijk telefoontje bijvoorbeeld, of een mailtje afmaken waar ik nog niet helemaal uit ben. Dit soort onaffe kleine klusjes kunnen mijn dag flink verpesten. Het blijft maar in mijn hoofd zitten, waardoor ik aan het eind van de dag, hoe produktief ook, nog steeds niet voldaan voel.

Power klusje in 10 minuten

Wat heel erg helpt om dit soort kleine (vervelende) klusjes uit de weg te ruimen, is door ze op een aparte lijst te zetten en ze af te handelen op een loos moment.
Stel je voor: je hebt je belangrijkste taak gedaan (3 blogposts geschreven, bijvoorbeeld), en je hebt nog 10 minuten over voor je de deur uitmoet. Vul die 10 minuten nou eens niet met googlen of twitteren zoals ik vaak doe maar benut die tijd om dat moeilijke mailtje af te maken of dat lastige telefoontje te plegen. Door het voldane gevoel dat je hebt omdat je een belangrijke klus hebt afgerond (die blogposts geschreven) voel je je zekerder en door het feit dat je bijna de deur uitmoet, dwing je jezelf als het ware om snel tot een goed resultaat te komen. Zo maak je optimaal gebruik van je daadkracht.

Mini Goals
Natuurlijk is het bovenstaande krijtbordje een leuke manier om je mini goals voor die dag in kaart te brengen! Je vindt dit bordje (en de poster bovenaan deze post) in de Etsy-shop van Mary Kate McDevitt, hier.

En? Wat doe jij met dit soort taakjes?

Hoe pak jij dat aan, dit soort taakjes? Ben je erg gedisciplineerd of laat jij ook te vaak dit soort klusjes liggen? Wij zijn benieuwd naar jouw timemanagement-tips… Laat je ze achter in de comments?

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

, , , ,

7 reactie bij Timemanagement: power klus in 10 minuten

 1. avatar
  Diana 6 maart 2011 bij 11:35 #

  @Maureen: dankjewel voor deze goede tip! Zo maak je to do-lijsten die haalbaar zijn. Ga ik ook eens toepassen – maar dan misschien met 5 acties per dag #streberdieikben 🙂

 2. avatar
  Maureen 2 maart 2011 bij 21:25 #

  Wat mij steeds weer voldoening geeft, is het afvinken van de 3 acties die ik voor elke dag selecteer. Het maakt niet uit of het grote of kleine acties zijn, maar belangrijk is wel dat het er maar 3. Zijn deze afgevinkt, dan heb ik mijn tijd goed besteed en alles wat ik meer doe is mooi meegenomen (nog meer voldoening).

 3. avatar
  Diana 25 februari 2011 bij 19:26 #

  @danielle: een to do lijst is ook heel erg effectief. En heel slim om grote projecten op te knippen in kleine onderdelen, ook.

  ps: ik ben ook dol op afstrepen – heerlijk voldaan gevoel, inderdaad!

 4. avatar
  Diana 25 februari 2011 bij 19:23 #

  @quirine Graag gedaan! Ik las er 100 jaar geleden over (geen idee meer waar) maar pas het sinds die tijd met veel plezier toe. Het is ongelooflijk hoeveel je soms in 10 minuten gedaan krijgt!

  Succes met het toepassen!

 5. avatar
  Quirine Reijman 24 februari 2011 bij 10:44 #

  Goeie tip Diana, ik ben altijd erg geneigd om die ‘tijdrestjes’ weg te gooien. Denk vaak dat ik in korte tijd toch niets voor elkaar krijg. Maar je hebt gelijk, er zijn dingen die je in 10 minuten kan doen, en zo’n lijstje Powerklussen ga ik nu gelijk aanleggen. Dank voor de tip!

 6. avatar
  Danielle 23 februari 2011 bij 20:49 #

  Ik werk met een to do boek. Daar staat alles in wat er gedaan moet worden. Als iets gedaan is streep ik het af. Voor mij werkt dit erg goed. Je ziet wat je gedaan hebt en dat geeft een voldaan gevoel.
  Wat ik nu bv voor het huishouden heb gedaan is voor elke dag een kleine 10 a 30 minuten klus per dag in delen. Morgen is de pannenlade aan de beurt. En in het weekend bv de oven of de koelkast. Zo dwing ik mezelf om het te doen. Een constante herinnering.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets die vermelden Timemanagement: power klus in 10 minuten » MamaMarketing - leer, doe-het-zelf en verdien meer met je webwinkel -- Topsy.com - 23 februari 2011

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Patricia Tribulawony, Diana & Laura. Diana & Laura heeft gezegd: Tip: Timemanagement: power klus in 10 minuten: Werken vanuit huis, voor je eigen webwinkel – heer… http://bit.ly/hLnVSi #mamamarketing […]

Geef een reactie