Twitter als digitaal gezicht


Widget area "Twitter widget" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
header-widget
email-widget
blog-widget
twitter-widget
widget-pagina-template
widgets_for_shortcodes
primary
secondary
footer-1
footer-2
footer-3
footer-4
homepage
widgets-page-template

Schermafbeelding 2013-02-23 om 17.35.25 Wie ontmoet ik als ik jouw twitteraccount open? Wat vertelt jouw twitternaam en twitterprofiel over jou en/of jouw (web)winkel? Waarover tweet jij? Ik vertel je ter inspiratie over de opbouw van mijn digitale gezicht op twitter.

Kies je naam

Ik ben op een heel persoonlijke manier verbonden met mijn webwinkel Djello. Ik ben namelijk het mens achter het merk. Mijn twitternaam visualiseert dat: @djellomaureen – Maureen van Beek. Als je mij volgt, dan leer je de persoon achter het bedrijf kennen, iemand die je vragen kunt stellen, die kan inspireren, tips en voorbeelden aandraagt, inzichten en persoonlijke ervaringen deelt, en (natuurlijk!) ook (sluik)reclame maakt.

Foto

Kies jij voor een goede representatieve foto van jezelf of verschuil jij je liever achter het bedrijfslogo? De keuze voor mij was eenvoudig: mijn man maakt een paar keer in het jaar een portretfoto van mij, die ik (na strenge controle) gebruik als profielfoto. Ik vind het namelijk fijn om te weten naar wie ik luister en met wie ik praat. Het zien van een foto van ‘de ander’ bij de tweets maakt het samen twitteren makkelijker. Ook volg ik eerder mensen dan bedrijven. In mijn timeline heb ik ook mooie profielfoto’s gezien waar bedrijfslogo en ‘gezicht’ zijn gecombineerd, misschien dat ik dat ook een keer ga uitproberen.

Profielomschrijving

Als je mijn bio leest op Twitter dan krijg je inzicht in wat ik doe, waar ik vandaan kom en waar mijn expertise en interesses liggen. Zo lees je dat ik een thuiswerkmoeder ben, graag knutsel, eigenaar ben van een webwinkel met een bijzondere selectie do-it-yourself producten, freelance communicatieopdrachten aanneem, me inzet voor goede doelen, en dat ik twittercolumns en blogs schrijf. Voor potentiële volgers is dit de eerste indruk die ze van me krijgen. Soort van elkaar een hand geven bij binnenkomst. Ze kunnen een inschatting maken of ze bij mij passen (en me dus willen volgen) en me benaderen – als (ervarings)deskundige – als ze vragen hebben.

Tweet zoals je bent

Dagelijks ben ik bereikbaar via en zichtbaar aanwezig op Twitter. Ik laat zien wie ik ben. Ik vertel over mijn vrolijke dochter die (op dit moment) modeontwerpster wil worden en over de nieuwe winactie die ik heb opgestart voor Djello. Ik reageer op een tweet, druk op de retweet knop of raak in gesprek met een twitteraar. Mijn uitgangspunt: Ik ben niet de enige verkoper van dat mooie product. Misschien wordt de verkoop mij gegund, gewoon omdat ik Maureen ben… en: omdat jij mij kent.

Zelf aan de slag met Twitter?

Wil jij Twitter effectief gaan inzetten voor jouw webwinkel?
Lees dan verder…

avatar

About Maureen

Maureen is eigenaar van www.djello.nl (webwinkel met een bijzondere selectie doe-het-zelf producten voor kinderen en volwassenen) en mede-eigenaar van/freelance communicatieadviseur via www.duidelijkmanagement.nl (bureau voor coaching, project- en interim management). Een creatieve en inspirerende vakvrouw, lid Ladies’ Circle, twittercolumnist, crafty girl en blogger. Blog, Facebook, Twitter.

, , , , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie