Twitter Cards: abri onder je tweet


Widget area "Twitter widget" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
header-widget
email-widget
blog-widget
twitter-widget
widget-pagina-template
widgets_for_shortcodes
primary
secondary
footer-1
footer-2
footer-3
footer-4
homepage
widgets-page-template

Dat Twitter voor je webwinkel niet passé is, dat bleek al uit onze vorige artikel. Maar die 140 tekens – dat is zó kort. Goed nieuws: met Twitter Cards hang je, heel gemakkelijk, een abri onder je tweet. Gratis en voor niets!

Twitter Cards

Wat zijn Twitter Cards? Een Twitter Cards is een ‘kaart’ die onder een tweet die een link naar jouw webwinkel bevat, wordt weergegeven. Zo kun je een tweet dus uitbreiden met een afbeelding, video of blog – en daardoor zal íe meer aandacht trekken.

Een voorbeeld van een tweet zonder Twitter Card:

Diana en Dana on Twitter  Begin 2015 goed win een plek in onze allereerste live workshop Hoe wat waar Lees http  t.co sde0WFSxdP en doe mee RT lief

En dezelfde tweet, maar dan met Twitter Card:

Hoe krijg je zo’n Twitter Card voor je webwinkel?

Dat is relatief simpel: je installeert het systeem één keer, en daarna genereert íe automatisch Twitter Cards, iedere keer als jijzelf, of iemand anders, een link van jouw webwinkel/blog deelt.

Om dat voor elkaar te krijgen, moet je een aantal regels code toevoegen aan je website en deze laten goedkeuren door Twitter.Eerlijk is eerlijk: het vereist enige kennis van html. Maar heb je dat eenmaal gedaan (of laten doen) dan gaat het daarna vanzelf.

Tip: op Frankwatching lees je een handig stappenplan om Twitter Cards te installeren.

Extra fijn: Twitter Card Analytics

Twitter Card Analytics for WebVedettesAls je Twitter Cards installeert, krijg je via Twitter Analytics ook een mooi overzicht van hoe die Twitter Cards gepresteerd hebben, en in hoeverre ze hebben gezorgd voor doorkliks. Altijd goed om bij te houden – zodat je kunt bijsturen als het niet werkt zoals je zou willen.

Tip: meer weten over hoe je de prestaties van je Twitter Cards analyseert? Bekijk deze handige video van Twitter University.
En lees ons artikel over Twitter Analytics!

Verschillende types Twitter Cards

 1. Summary Card:
  Summary Card  Twitter Developers
  Dit is de standaard Twitter Card, die toont een titel, omschrijving en een kleine afbeelding.
 2. Summary Card with Large Image:
  summary twitter card large image diana-van-ewijk
  Deze Twitter Card is hetzelfde als de Summary Card, maar heeft een grotere afbeelding
 3. Photo Card:
  De Photo Twitter Card laat een grote foto zien
 4. Gallery Card:
  Met de Gallery Card kun je een collectie van vier foto’s laten zien.
 5. App Card:
  Met de App Twitter Card kun je de downloadpagina van je app laten zien.
 6. Player Card:
  Met de Player Twitter Card kun je  video, audio of media laten zien. Het filmpje start automatisch, en trekt dus zeker de aandacht.
 7. Product Card:
  kh-0514-twitter-product-card
  De Product Twitter Card is het meest interessant voor je webwinkel. Want met de Product Twitter Card toon je productinformatie onder je tweet. Denk daarbij aan een titel, een productbeschrijving, de beschikbaarheid en de prijs.

Naast deze 7 Twitter Card types zijn er nog de Lead Generation Card en de Website Card – deze zijn alleen te gebruiken in combinatie met een Twitter-advertentie, ofwel een promoted tweet. Dat betekent ook dat je voor deze twee types Twitter Cards geen code aan je website hoeft toe te voegen.
Met de Lead Generation Twitter Card kun je je volgers snel en makkelijk om hun e-mail adres vragen, en met de Website Twitter Card breng je je website in het algemeen onder de aandacht, met een geïntegreerde read more-button.

3 Twitter Card Tips

1. Pin vast die Twitter Card!
webvedettes

Heb je een bijzonder product of blogbericht dat je onder de aandacht wil brengen? Tweet erover, voeg de url toe – en pin de tweet vast aan je profielpagina.

2. Promoot je win-actie

urban-outfitters-twitter-card
Wil je een win-actie onder de aandacht brengen? Zorg voor een goed beeld waarin je de win-actie promoot en deel die via een Twitter CArd

3. optimaliseer je website voor Twitter Cards

In bovenstaand voorbeeld van onze Jaarplanner zie je dat de tekst in de Twitter Card mooi getoond worden. Het is een afgeronde boodschap, met een duidelijke call to action. Dit doe je door je meta-omschrijving altijd goed in te vullen.

Aan de slag met Twitter Cards?

Waar wacht je nog op? Twitter Cards zijn een prachtige manier om je tweets eruit te laten springen.
Goed, je moet even het één en ander uitzoeken, maar het is absoluut de moeite waard.
Lees hier de Getting Started Guide van Twitter, met voorbeelden van alle Twitter Cards en duidelijke instructies over hoe je Twitter Cards installeert.

 

Vraag: heb jij Twitter Cards geïnstalleerd?

Wij zijn benieuwd of jullie al met Twitter Cards werken. En of het je bevalt, of juist niet? Laat het weten in de comments!
avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

3 reactie bij Twitter Cards: abri onder je tweet

 1. avatar
  Johanna Köster 15 januari 2015 bij 13:11 #

  Doen we, dank je wel! 🙂

 2. avatar
  Johanna Köster 14 januari 2015 bij 23:25 #

  Nou,ben nog niet veel wijzer geworden (sorry), het begint hier al mee: ‘Ga in je WordPress-dashboard naar de Yoast plugin.’ Dan denk ik, ‘wat is mijn WordPress-dashboard…??? Affijn we zien het wel!

  • avatar
   Diana van Ewijk 15 januari 2015 bij 06:04 #

   🙂 Dat begrijp ik, Johanna! Als je in WordPress werkt, en je opent het admin-gedeelte van je site, dan kom je automatisch op je dashboard terecht. Dat is waar staat hoeveel comments je hebt gekregen, welke berichten je recent geplaatst heb, etc.

   EVen verder zoeken, het is echt te moeite waard!
   En als het nu echt niet lukt, vraag dan even een handige tante/buurvrouw/neef om met je mee te kijken.

   Succes!

Geef een reactie