Twitter voor je webwinkel: Vraag&Antwoord (video)

Het is weer #TwitterTiendaagse! Vanaf vandaag iedere dag antwoord op een vraag over Twitter voor je webwinkel. En we trappen af met een Vraag&Antwoord-video…

Video… ook voor ons is dat best weer spannend, elke keer. Dit eerste filmpje is dus een beetje shaky, en een beetje zoeken, maar… dat maakt de inhoud niet minder relevant!
Het filmpje duurt overigens maar 4 minuten, dus neem een kopje koffie, klik ‘play’ en laat jezelf lekker even bijpraten.

Twitter: perfect of passé?

In deze eerste video geven we antwoord op de vraag of Twitter nu wel of niet goed werkt voor webwinkels. Een vraag die we ook al beantwoorden in het artikel: Twitter – perfect of passé?
In deze video gaan we hier nog wat dieper op in. We kijken naar het grote verschil tussen kleine webwinkels en webwinkelgiganten, waarom die laatste wél succesvol zijn en wat jij daarvan kunt leren.

Wil jij weten hoe je Twitter inzet voor je webwinkel?

Kijk het filmpje!
En heb je een vraag? We beantwoorden ‘m graag. Laat een comment achter, hieronder en wie weet: zie je het antwoord wel terug in de volgende video.

Veel kijkplezier!

Blijvend meer klanten – dankzij Twitter?

Wil jij ontdekken hoe jij Twitter op een creatieve én commerciële manier in kunt zetten voor jouw webwinkel?
Wat jouw toegevoegde waarde is én hoe je die op Twitter inzet om blijvend meer klanten aan je te binden?

>> doe mee met onze Workshop Twittermarketing <<

Ontwikkel samen met ons jouw persoonlijke Twitterstrategie. Inclusief lunch, huiswerk-opdracht vooraf én online Vraag&AntwoordSessie achteraf.
LET OP: nu met 20% korting 🙂

 

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.
Nog geen reacties

Geef een reactie