Verboden voor strakgepakte mannen

Utrecht, een half jaartje geleden. Marije en ik (samen eigenaar van de webshopverzameling Flavourites.nl) liepen op zo’n grote beurs voor webwinkeleigenaren, waar webwinkeliers worden voorzien van papieren tassen vol handige informatie om van hun webwinkel een groot commercieel succes te maken. Waren we nog nooit geweest, en dat kón natuurlijk niet, hè, als e-commerce professionals. Dus we liepen daar rond te dwalen, tussen al die grote stands, commerciële jongens en naar het gat in de markt zoekende ondernemers. Konden we er rustig rondstruinen? Nou, nee. We werden continu aangesproken door standhouders en hadden binnen no-time al onze riedel klaar. Nee, we hebben zelf geen webshop. Nee, we richten ons niet op grote webshops maar juist op de niche. Op het moment dat zo’n kerel in strak pak ons probeerde te tackelen, werden we gered door Miss Miss-green.nl Maaike en Miss Gezinnig.nl Rianne. Juichend vielen we in elkaars armen, de strak gepakte knakker enigszins verbijsterd achterlatend. Eindelijk soortgenoten gevonden!

Deze best wel hilarische vertoning (wellicht juichten we iets té hard) kreeg een staartje. Maaike en Rianne smeekten ons bijna of wij vanuit Flavourites niet een soortgelijk maar dan totaal ander event konden organiseren. Waar alleen partijen mochten komen die de taal spreken van de kleine tot middelgrote webshopeigenaar. En waar je naar sprekers kon komen luisteren die jou, als eigenaar van een webshop in de nichemarkt, écht konden inspireren. Lang verhaal kort: we zijn met dit idee aan de slag gegaan. Onder de naam Flavourites Live! Business organiseren we tegelijkertijd met ons webshopevent Flavourites Live! een bijzonder event waarmee we ons richten op vooral vrouwelijke webshopeigenaren. Met zo’n 40.000 webshops in ons land waarbij ongeveer de helft wordt gerund door een vrouw moet daar een markt voor zijn.

Flavourites Live! Business

Op Flavourites Live! Business geen partijen die beginnen te grinniken als je ze vertelt dat je de webshop in je eentje runt, naast het bestieren van een huishouden inclusief drie kids. Geen bedrijven die pas facturen beginnen te schrijven als er drie (of vier) nullen in het eindbedrag staan. Nee, wij zijn op zoek gegaan naar partijen die jouw taal spreken. En zo komt het dat je op vrijdag 23 en zaterdag 24 november voor slechts een tientje (ja, voor slechts een tientje) om tafel kunt met veel professionals die jouw webshop naar een hoger level kunnen tillen. Met specialisten die jou helpen om betere foto’s te maken, bijvoorbeeld. Met een juriste die uit de creatieve sector komt en die niet alleen betaalbare prijzen hanteert, maar die jouw business ook snapt. Met sparring partners op het gebied van marketing, social media, PR, nieuwsbrieven, webshopbouw, verpakkingen en wat er zoals meer bij komt kijken als je een webshop runt. Want wat die glad gepakte jongens nogal eens plegen te vergeten is dat jij, als eigenaresse van een kleine tot middelgrote webshop, waarschijnlijk veel van deze taken zélf uitvoert. De inkoop. Het coördineren van de bouw van je website. Marketing. Klantenservice. PR. Noem maar op. Want die multifunctionele professional die af en toe wel wat hulp kan gebruiken, dat ben jíj immers.

Kom langs, dames! En combineer je bezoekje aan Flavourites Live! Business meteen met een inspirerend bezoek aan het webshopgedeelte van Flavourites Live! 160 webshops op het gebied van fashion, interieur, kids, lifestyle, reizen en meer. Dáár kom je geen strakgepakte mannen tegen.

avatar

About Flavourites

In 2007 startten wij Flavourites - de leukste webshops. Een verzameling van alleen de allerleukste webshops, gericht op vrouwen die een druk leven leiden. Ons doel: overzicht aanbrengen in het woud der webshops! Elk jaar organiseren we voor de feestdagen het webshopevent Flavourites Live! Drie dagen lang, 160 webshops, lekker live shoppen bij al die leuke webshops. Check Flavouriteslive.nl voor het allerlaatste nieuws!

, , ,

3 reactie bij Verboden voor strakgepakte mannen

 1. avatar
  Flavourites 14 november 2012 bij 15:06 #

  Inderdaad Rianne, daar hebben we het ook over gehad! Goed idee om de reacties hierop tijdens aankomend event te peilen. Wie weet voor volgend jaar! Nu eerst deze nieuwe uitdaging aangaan, de reacties zijn in elk geval erg positief, mensen! We kijken ernaar uit…

 2. avatar
  Roel Timmermans 14 november 2012 bij 09:54 #

  Erg leuk initiatief, ook daarom vinden wij het heel leuk om op het B2B gedeelte te staan. Kijken waar we shops nu echt mee kunnen helpen, dat past bij ons.

 3. avatar
  Rianne 13 november 2012 bij 22:46 #

  Geweldig dat dit plan werkelijkheid is geworden! Maar er was nog een topidee, Flavourites Live met live muziek, weet je nog?;-) Misschien kunnen we tijdens de borrel vast een auditieronde doen voor volgend jaar…!

Geef een reactie