Versterk je marketing in de zomer: 7 tips

Het is zomervakantie en het is rustig in jouw webwinkel. Fijn! Dit het uitgelezen moment om eens wat achterstallig werk aan te pakken en na de vakantie extra sterk het laatste kwartaal van 2012 in te stappen. Flex your muscles, baby!

1. pas je twitterprofiel aan

twitter, Diana van Ewijk, profiel, invullen, tip, mamamarketing

Hoe lang is het al geleden dat jij je twitterprofiel invulde? … juist! Hoog tijd om daar weer eens kritisch naar te kijken.

Lees deze handige Twitter-profiel-tips van Laura over hoe je je profiel optimaal invult.

Nieuw: je kunt tegenwoordig op twitter een extra url in je profiel opnemen. Deze komt in je profieltekst, niet eronder. Maak hier gebruik van, bijvoorbeeld door een verkorte url te maken van je inschrijfpagina voor je nieuwsbrief en via je profiel mensen te motiveren zich in te schrijven. In het voorbeeld hierboven leidt de extra url naar de gratis downloadpagina voor mijn Twittercolumngids – dit heeft al veel downloads opgeleverd!

2. ontwikkel alvast een kerstkaart voor je relaties

Denk nu alvast na over de kerstkaart die je aan het eind van dit jaar wil gaan opsturen. Wordt het digitaal of per post? Wat is de boodschap? Kun je een link maken naar je nieuwe plannen? Er is nu al genoeg inspiratie te vinden voor originele kerstkaarten, en door het nu alvast te doen, kun je je aan het eind van dit jaar volledig storten op de december koopgekte.

3. maak een mediaplan voor de rest van dit jaar

Hoe ga jij in het laatste kwartaal van 2012 de aandacht van de pers trekken? In welke bladen wil jij per sé komen met jouw webwinkel – en met welke produkten? Denk nu alvast na over jouw media-aanpak van bijvoorbeeld december en vergroot de kans dat jouw webwinkel straks in een kerstspecial van jouw favoriete tijdschrift staat.

>> Download de gratis jaarplanner 2012 van MamaMarketing voor een handig overzicht.

4. Vul je Facebook Timeline in

Plaats een foto bij de oprichting van je webwinkel, bij de lancering van de eerste collectie, bij het moment waarop je je eerste stagiaire verwelkomde etc. Inspiratie nodig? Kijk op de fanpage van de Hema en klik door hun timeline, rechts in beeld, die heeft het heel erg goed gedaan.

5. Reorganiseer je pinterest boards

Per thema, op kleur, op materiaal…. breng weer orde aan in je Pinterest boards en denk meteen kritisch na over hoe je deze in kunt zetten voor je webwinkel. Heel veel interessante informatie en tips over Pinterest vind je bij de SITS girls, hier.

6. Schrijf alvast een aantal blogposts

Waarom niet? Nu heb je de tijd. Zonder tijdsdruk schrijven is vaak een stuk prettiger dan tegen een strakke deadline aan. Denk vast na over  een leuke Dierendag-post, een herfstartikel dat je op je blog wil delen.

7. En de laatste tip: schrijf alvast het begin van het jaaroverzicht 2012

Daarmee dwing je jezelf na te denken over wat je dit jaar allemaal gedaan hebt. Dit is een mooi moment om stil te staan bij wat je hebt bereikt en, onvermijdelijk, om te bedenken wat je nog wil doen. Het jaar is nog maar net over de helft, dus je hebt nog alle tijd 🙂
Kies één (of beter nog: een paar) van deze tips uit en ga aan de slag. Dan kun je straks extra sterk het laatste kwartaal van 2012 in…
Fijne zomervakantie gewenst!

(beeld bodybuilder via Black Watch)

avatar

About Diana van Ewijk

Diana van Ewijk is, naast blogaholic en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes. Diana zit vaak achter de Twitter, Facebook & Instagramknoppen, schrijft veel blogs en columns, neemt interviews af, is af en toe dagvoorzitter en vormt zo de voorkant van WebVedettes. WebVedettes helpt webwinkeliers te communiceren vanuit de mens achter hun merk, daarmee klanten te inspireren, adviseren en helpen en zo blijvend aan zich te verbinden.

,

Reageren is niet meer mogelijk