Widget area "Twitter widget" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
header-widget
email-widget
blog-widget
twitter-widget
widget-pagina-template
widgets_for_shortcodes
primary
secondary
footer-1
footer-2
footer-3
footer-4
homepage
widgets-page-template
Zit jij op twitter? Goed zo. Maar ben je wel interessant voor je volgers?
Heel belangrijk voor webwinkeliers die twitteren, is dat je via twitter interessante informatie deelt met je volgers. Liefst unieke informatie, die een ander (nog) niet deelt, zodat je volgers jouw informatie weer retweeten en jij dus ineens zichtbaar bent in de timeline van onbekende, potentiële klanten. Dit noemen we unieke content.
Een goede manier om unieke content op Twitter te creëeren, is om verslag te doen van een event die interessant is voor jouw doelgroep. Versla een interessante lezing van een autoriteit binnen jouw niche bijvoorbeeld, of deel een beeldverslag van jouw bezoek aan een beurs of markt waar jouw spullen worden verkocht.
Tips voor het organiseren van een twitterverslag
Klinkt goed he, zo’n twitterverslag. Maar hoe pak je dat aan?
Allereerst is het belangrijk om de basis van je tweets goed op te zetten. Dus
- maak je tweet iets korter maken dan 140 tekens, zodat is makkelijk rtbaar is
- zoek vantevoren alle relevante @namen en #hashtags op, zodat je de juiste mensen bereikt met jouw tweets
Tips voor een aantrekkelijk twitterverslag:
- ga front row zitten zodat je alles goed kunt zien en volgen
- twitter mooie quotes die relevant zijn voor jouw volgers. Zorg dat je binnen de 140 tekens die je ter beschikking hebt, de presentatie kan vatten in interessante quotes.
- zet in je concepten voldoende tweets klaar met de juiste @namen en #hashtags: maak een paar tweets aan voor iedere spreker. Zorg dat je alleen de quote nog maar hoeft in te tikken.
- bedenk vantevoren wat je wil delen, leidt je tweets ook zo in. Een tweet zou er zo uit kunnen zien: ‘Quote @naam: “The sky is the limit!” #hashtagevent’.
- wissel quotes af met sfeerplaatjes, bijvoorbeeld van de spreker voor de zaal. Begin zo’n tweet dan met ‘Snapshot: @naam vlak voor ze begint aan haar presentatie #hashtagevent’
- zeg tegen je buren in de zaal, of de groep met wie je bent, dat je een twitterverslag maakt, dan snappen ze waarom je de hele tijd in je telefoon/iPad gedoken zit 🙂
Extra tips:
- vertel een dag van te voren dat je dit gaat doen, zodat mensen die niet gaan weten dat ze jouw twitterstream kunnen volgen om het bij te houden.
- stuur ook tweets naar mensen in je timeline waarvan jij denkt dat ze het interessant zullen vinden om ze op jouw verslag attent te maken (deze tweets kun je al van te voren klaarzetten)
- tweet een kick-off. Boorbeeld: ‘Joepie! De keynote van @twitternaam begint nu! #hashtagevent’ De tweet kun je van te voren klaarzetten en zo heb je kans dat jij als eerste een tweet over deze lezing verstuurt.
- Is de lezing afgelopen? Tweet een eind: noem hierin bijvoorbeeld de belangrijkste conclusie van de lezing
- Tweet jouw impressie van de dag: ben je de zaal weer uit en heb je even lucht gehapt, twitter dan nog een persoonlijke conclusie, waarin je zegt waarom de lezing interessant was én waarin je de organisatie tagt met hun @naam. Doe hetzelfde met degene die de lezing gaf. Daarmee geef je hen credits en de kans bestaat dat ze die retweeten, waardoor meer mensen attent worden gemaakt op jouw verslag.
Casestudy: twitterverslag ‘Meet the Blogger’
Zelf aan de slag met een twitterverslag?
(fotografie: Juriaan Hoefsmit)
Serieus aan de slag met Twitter?
Wil je Twitter inzetten voor je webwinkel – en blijvend meer klanten trekken op een manier die past bij jou?
Lees dan door…

- Let’s TalkShop: Najaar 2015 - 12 augustus 2015
- Let’s Talk Shop… Etsy workshop! - 3 juli 2015
- Instagramspiratie 8: Woordkunsten - 23 juni 2015
- Instagramspiratie 7: What’s in a Bag - 15 juni 2015
- Hoe breng ik blije klanten in beeld? - 12 juni 2015
Reageren is niet meer mogelijk