Webshop te koop

Maus & Co

In 2006 ben ik naast mijn parttime baan gestart met Maus & Co. Gezellig thuis op zolder. Het bedrijf en de markt vroeg al snel om meer tijd en input daarom heb ik na ongeveer een maand mijn baan opgezegd. Dat was een hele stap voor me, een stap naar onzekerheid. Als snel bleek dat een prima zet te zijn geweest. Ik kon me geheel toeleggen op mijn shop! Hierdoor groeide we super snel.

Groei

In 2007 hebben we de site Kidsleep.nl geopend en  in 2011 omgebouwd tot shop. 

In 2011 waren we zo gegroeid dat we naar ons eigen pand met magazijn en kantoor zijn verhuisd. Ik werkte vooral met ZZP-ers. Hierdoor bleven we flexibel en hielden we de kosten zo laag mogelijk. Het pand waar we zaten was ideaal om ook voor andere doeleinden te gebruiken waaronder bijvoorbeeld een hele gezellige shopping avond voor mama’s. Hierbij waren ook een schoonheidsspecialiste, een loopbaancoach en een kinderkleding merk aanwezig. Verder waren we natuurlijk druk bezig om ons zo goed mogelijk zichtbaar te maken en houden in allerlei online, offline en sociale media.

 Ondertussen zijn onze jongens Maurits (2006) en Mathijs (2008) geboren. Mijn man werkt ook nog eens fulltime voor een werkgever en daarnaast stak hij vele uren in mijn bedrijven. Deze samenwerking ging erg goed. We wisten goed waar ieder zijn kracht lag en maakte daar dankbaar gebruik van.

Verder groeien of verkopen?

Op een gegeven moment zijn wij op het punt gekomen dat wij de keuze moesten maken of we nog verder gingen groeien of …. dat we gingen verkopen. Iets waar ik zelf nooit aan had gedacht. 

We zijn de laatste optie maar eens nieuwsgierig gaan onderzoeken en via ons netwerk hebben we voorzichtig de eerste lijntjes uitgezet. Al snel kwamen er reacties binnen en na enkele weken zaten wij met de eerste serieuze geïnteresseerden aan tafel. Waar een netwerk en sociale media goed voor kunnen zijn!

Hoe zijn we aan de slag gegaan?

Voor ons was dit ook de eerste keer dat we dit deden en 
we hebben ons dan ook goed laten informeren door o.a. de Kamer Van Koophandel en onze accountant over wat we op papier moesten zetten. Goede en duidelijke afspraken zijn in zo’n zaak natuurlijk erg belangrijk. Belangrijk was om duidelijk af te kaderen wat er precies gekocht werd en de bijpassende waarde! Er zijn verschillende manieren om dit te berekenen. Op internet vind je heel veel informatie en samen met je accountant kun je de verschillende berekeningen op je bedrijf los laten.

Het was best een spannende tijd, maar ik heb er altijd een goed gevoel bij gehad. Het klopte helemaal! Maus & Co. en Kidsleep.nl zijn nu overgenomen door een klant van ons! Zij had helemaal datzelfde gevoel bij het bedrijf en ik ben er van overtuigd dat zij het op hun eigen manier voort gaan zetten. Ik ben zelf samen met mijn man het bedrijf Kanzz aan het opzetten. Kanzz werkt vanuit een no-nonsens mentaliteit, concrete en bruikbare tips waar je meteen mee aan de slag kunt. Kanzz werkt direct en soms zelfs confronterend, maar wel altijd eerlijk en oprecht. Pakjekanzz.wordpress.com

avatar

About Marloes

, , ,

Nog geen reacties

Geef een reactie