Wie ben jij op Twitter? 5 tips om jezelf te blijven


Widget area "Twitter widget" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
header-widget
email-widget
blog-widget
twitter-widget
widget-pagina-template
widgets_for_shortcodes
primary
secondary
footer-1
footer-2
footer-3
footer-4
homepage
widgets-page-template

Ik  Twitter nu al een tijd, maar de eerste periode begreep ik er weinig van. Mijn gevoel zei me ‘hier kan ik wel wat mee’, maar ik moest de juiste manier nog vinden.

Inmiddels is het twee jaar later, ik Twitter af en aan en WebVedettes is zelfs geboren op Twitter.
Door het volgen van een heleboel tweeps viel mij om dat de twitterbio’s van velen te wensen overlaten. Je bio is namelijk dat ene zinnetje waardoor iemand je wel of niet volgt en waarom zou je daar niet mee knallen? Hieronder vijf ervaringstips. Doe er je voordeel mee!

1. Past je Twitternaam bij je?
Een hele recente tip eigenlijk. De eerste twee jaar op Twitter was ik @DesignerbabyNL. Maar mijn bedrijf veranderde en een andere naam was beter van toepassing. Toch bleef ik bij mijn naam, in de veronderstelling dat al mijn volgers me ‘kwijt’ zou zijn op Twitter. Niets was minder waar. Vorige week veranderde ik mijn Twitternaam in @LauraLOVY en ik kreeg nog steeds berichtjes en reacties.
Wat blijkt, je volgers herkennen je veel meer aan je ava dan aan je naam (en die ava bleef hetzelfde) en ik kreeg complimenten dat deze naam veel beter bij me paste. En daar ben ik het helemaal mee eens! Dus schroom niet om je niet-helemaal-lekker-zittende Twitternaam te veranderen, maar pas wel je nieuwe naam aan op je website, Linkedin en Facebook ed.

2. Je ava, wel of geen logo?
In het kader van ‘laat zien wie er achter het bedrijf zit’, vind ik persoonlijk avatars met een foto erop fijn. Goed om te zien tegen wie je tweet, want Twitter is een persoonlijk medium. Maar dan moet de foto wel uitstralen wie je bent, een truttige paspoortfoto is dan wellicht niet de juiste manier.
Dus een goede foto graag, maar heb je er geen of is het op een andere manier niet handig? Zet dan het logo van je bedrijf erin of iets anders dat goed past, bijvoorbeeld een bekend product van je.
Zoals je hierboven al las, je volgers herkennen je vooral aan je ava. Dus aanpassen mag (zeker als het er beter van wordt), maar het liefst niet te vaak.

3. Kort en krachtig, maar wel alle tekens gebruiken
Neem je Twitterbio eens onder handen en probeer dat in te plannen.
Lees eens goed wat er staat, is dat hoe je over wilt komen? Wie ben jij? Wat doe je? Je bedrijf? Waar sta je voor? Je kunt koppelingen met andere accounts maken, gewoon door de @naam te vermelden; dat wordt  \direct een link. Vergeet niet om je website erbij te vermelden in het vakje onder je bio. Het hoeft geen doorlopend verhaal te zijn, vaak zijn wat steekwoorden ook goed te lezen. Zie hieronder mijn eigen bio:

Het is ook slim om een bepaalde actie in je bio te vermelden, zoals @perswinkel doet. Zij geeft aan wie ze is, wat ze doet, waar ze voor staat en dat er binnenkort een cursus is. Slim! Wel belangrijk om dat in de peiling te houden en te verwijderen als het weer voorbij is.
Probeer, schrijf en schrap het liefst in je profiel zelf. Dan kun je onderin zien hoeveel tekens je nog hebt. Ga er overheen en lees dan wat er weggehaald kan worden. Werk met slimme tekens als & en | als opvullers om zoveel mogelijk ruimte over te houden voor je woorden.

4. Vergeet je website niet!
In het overzicht van onze volgers valt het echt op dat er bio’s compleet leeg zijn of maar één nietszeggende zin bevatten. Maar wat ik het minst begrijp zijn Tweeps met een webwinkel die geen link naar hun website plaatsen. Dus, hoewel het een vrij overbodige tip lijkt, vergeet niet om je website in je profiel te zetten!

5. Pas na het lezen van deze post meteen je twitterbio aan
Ga na het lezen van deze blogpost meteen naar je profiel en kijk wat er in je bio staat. Grote kans dat er iets in staat dat niet meer klopt, beter kan of echt niet meer kan… Probeer dat regelmatig te doen, om zo goed mogelijk jezelf te zijn, ook op Twitter. Heel veel succes!

Serieus aan de slag met Twitter?

Investeer dan in je kennis en skills.

Wij helpen je daar graag bij… en hoe, dat lees je hieronder. Twitterze!

avatar

About Laura van den Brink

Laura van den Brink is MamaMarketeer, met communicatie als specialiteit. Ze houdt ervan om merken te 'bouwen' door middel van storytelling. Dat doet ze onder andere voor haar eigen sieradenmerk LOVY luxe kindersieraden. Ze maakt zilveren armbandjes voor baby's en andere kindersieraden om bijzondere momenten voor áltijd te bewaren.

, , , , , , ,

7 reactie bij Wie ben jij op Twitter? 5 tips om jezelf te blijven

 1. avatar
  Eline 12 februari 2013 bij 21:36 #

  Leuke tips! Ik wil graag meer mensen via mijn Twitter in mijn shop laten komen en omgekeerd. Hopelijk krijg ik nu meer succes!
  Wil je een kijkje nemen? Dit is mijn profiel: https://twitter.com/ElineS_tweets

 2. avatar
  Poekiepolino 2 december 2012 bij 22:37 #

  Zit net op Twitter en worstel al dagen met bio. Nav je stukje nu eindelijk tevreden. Bedankt dus!

 3. avatar
  kidsdinge 24 februari 2011 bij 11:04 #

  Bedankt voor de tips ! Wij zijn nog maar 2 maanden op Twitter ! Even bio nakijken 🙂

 4. avatar
  Judith 18 februari 2011 bij 10:29 #

  Leuk stukje. Voor de hand liggend, maar met je eens, wat zijn er nog veel mensen zonder duidelijke bio! Zelf mijn bio ook snel weer iets aangepast. Heb te weinig tekens beschikbaar. Of ik doe te veel 🙂

  • avatar
   Laura 20 februari 2011 bij 21:12 #

   Ja dat zal het zijn (je doet teveel), maar ik hoop dat we lege bio’s nu niet meer tegenkomen… 😉

   Grt,
   Laura

Trackbacks/Pingbacks

 1. Casestudy Appracadabra: de kunst van de avatar » MamaMarketing - leer, doe-het-zelf en verdien meer met je webwinkel - 27 april 2011

  […] Aan de slag natuurlijk! Heb je nog geen persoonlijke avatar op Twitter? Maak die dan nu aan! Want echt, de mens achter je merk, die is belangrijk voor je klanten. Een belangrijke reden daarvoor, is dat het vertrouwen geeft, omdat je doelgroep zich aan jou kan relateren. Meer over twitteren vanuit jezelf, voor je merk, vind je hier. […]

 2. Tweets die vermelden Wie ben jij op Twitter? 5 tips om jezelf te blijven » MamaMarketing - leer, doe-het-zelf en verdien meer met je webwinkel -- Topsy.com - 18 februari 2011

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Lodi Kolhoop en Proud MaMa, Diana & Laura. Diana & Laura heeft gezegd: Tip: Wie ben jij op Twitter? 5 tips om jezelf te blijven: Ik  Twitter nu al een tijd, maar de eer… http://bit.ly/fhBhjg #mamamarketing […]

Geef een reactie