Live Workshop Bloggen

Bloggen? Daar heb jij, als ambitieuze webwinkelier, écht geen tijd voor.
Jij bent 24/7 bezig om je webwinkel op- en uit te bouwen.

Bovendien: bloggen is toch voor modepopjes en make-up freaks? Voor vrouwen die haken, breien en zelf pompons fröbelen? Voor van die types met prachtige huizen en een knap achtkoppig gezin, die daar dan weer jaloersmakende foto’s van op hun blog zetten?

Nee, dat ben jij niet.

Jij bent ondernemer – jij hebt een webwinkel te runnen.

Natuurlijk: jij begrijpt heus wel dat een succesvolle webwinkel staat of valt met een goede online marketingstrategie. Je twittert, Facebookt en Instagramt dan het een lieve lust is.

En dat werkt… best. Maar het voelt soms alsof je weer een emmertje in de enorme oceaan leeggooit. Wat als de basis van jouw online marketingsucces nu in bloggen ligt? Wat als je met een webwinkelblog blijvend meer business naar je webwinkel trekt?

Nu investeren in leren bloggen = blijvend je webwinkel boosten

Met de live Workshop Bloggen voor Webwinkel leer je hoe je jouw kennis deelt en je klanten structureel inspireert, adviseert en helpt.

Want als jij blogt vanuit jouw expertise, profileer jij je als sympathieke expert en gunnen jouw potentiële klanten jou de koop. En, bonus: je verbetert in één moeite door je vindbaarheid via Google.

Zo trek je met een goed webwinkelblog niet alleen nieuwe klanten naar je webwinkel – maar trek je ze ook over de koopstreep.

Meld je hier aan voor de Workshop Bloggen

Maar goed… zo ver is het nog niet.

Jij bent nog niet overtuigd… Vinger opsteken als je dit denkt:

 • Bloggen is allang passé – ingehaald door Facebook, Twitter, Instagram en Google+.
 • Bloggen, dat kost bakken tijd – en jouw tijd is spaarzaam.
 • Bloggen is alleen weggelegd voor mensen die graag, goed en foutloos schrijven – jij snapt niets van het kofschip en hebt bovendien geen idee waar je over moet schrijven.
 • Bloggen? Er zijn al heel veel inspirerende blogs – daar kun jij niet tegenop, toch?

Herken jij deze gedachten? Zonde!

Als jij leert bloggen vanuit jouw expertise, dan:

 • word je website beter gevonden door Google
 • verover je een vast plekje in het hoofd van jouw (potentiële) klant
 • verander je toevallige passanten in hardcore fans die jou de koop gunnen

Bovendien blijf je dankzij je blog op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw niche. Zo blijf je scherp en alert als ondernemer, en kun je tijdig bijsturen als er belangrijke ontwikkelingen zijn.

Waarom een Workshop Bloggen voor Webwinkeliers?

Tijdens de Workshop Bloggen voor Webwinkeliers ga je, samen met ons, concreet aan de slag met jouw webwinkelblog.

Je krijgt vantevoren huiswerk, zodat je goed voorbereid bent, en wij je tijdens de workshop optimaal kunnen helpen. Je krijgt toegang tot een besloten Facebookgroep, waar je verder kunt praten met je mede-cursisten en ons, én je krijgt er een online Vraag&AntwoordSessie van 60 minuten bij, zodat je, samen met ons en je mede-cursisten, na de workshop, nog de puntjes op de i kunt zetten.

Waarom een Workshop Bloggen voor Webwinkeliers door WebVedettes?

Veel online ondernemers richten zich bij het lanceren en runnen van hun webwinkel vooral op de webwinkel. Maar als die eenmaal staat, wil je wél ook bezoekers.

WebVedettes helpt ondernemers met een webwinkel bij het ontwikkelen van hun eigen online marketingstrategie, zodat ze met een beperkt marketingbudget blijvend meer klanten naar hun webwinkel trekken. En bloggen – dat is de basis van een succesvolle online marketing strategie.

Content Marketing: de Hink-Stap-Sprong

Bloggen de basis van online marketing? Yep.

Even heel kort:

 1. met interessante koppen op social media, trek je potentiële klanten naar je blog.
 2. op je blog lezen ze het inspirerende/adviserende artikel dat bij de kop hoort, leren je kennen als sympathieke expert en, nog belangrijker: gaan je vertrouwen.
 3. omdat jij hen inspireert, adviseert en helpt, gunnen ze jou de koop.

Jou!

Niet Zalando, Wehkamp of Bol.com.

Dat is contentmarketing in een notendop – en dat kun jij, met een goed webwinkelblog, ook bereiken.

Meld je hier aan voor de Workshop Bloggen

Wie zijn wij

MamaMarketing_Diana_Dana_ZW01_15x15Wij zijn Dana Taberima (rechts) en Diana van Ewijk (links) van WebVedettes. WebVedettes is ontstaan vanuit Twitter en heeft bestaansrecht opgebouwd met bloggen. Samen hebben we meer dan 1700 blogberichten verdeeld over vier bedrijfsblogs geschreven – en dan rekenen we gastblogs en columns niet eens mee.

Ons blog is de basis van onze online marketingstrategie – met ons blog realiseren wij het gros van onze verkopen. Bovendien: wij vinden bloggen enorm leuk en delen onze kennis en ervaringen met alle liefde!

Over de Live Workshop Bloggen voor je Webwinkel

De live Workshop Bloggen voor Webwinkeliers is een praktisch en inspirerend opgezette workshop waarin we je op een toegankelijke manier helpen bij het opzetten en promoten van je eigen webwinkelblog – en op die manier structureel meer klanten naar je webwinkel te trekken.

 

De Live Workshop wordt voorafgegaan door een huiswerkopdracht, en afgesloten met een online Vraag&AntwoordSessie waarin we je helpen met het puntjes-op-de-i-zetten. Na de Live Workshop Bloggen voor je Webwinkel krijg je bovendien toegang tot een besloten Facebookgroep waarin je verder kunt blijven praten en overleggen met je mede-cursisten.

Na de Live Workshop Bloggen voor je Webwinkel kun je concreet en goed-onderbouwd aan de slag met je eigen webwinkelblog.

Wat kost dat?

De Live Bloggen voor Webwinkeliers kost €195,00 exclusief BTW.

Daarvoor krijg je:

 • een huiswerkopdracht zodat je goed voorbereid kunt beginnen
 • een workshop van 4 1/2 uur
 • een online Vraag&AntwoordSessie van 60 minuten
 • toegang tot de besloten Facebookgroep WebVedettes at Work

Na de Live Workshop Bloggen voor je Webwinkel heb jij een concreet plan liggen, waarmee je op basis van je toegevoegde waarde structureel en effectief kunt gaan bloggen.

Meld je hier aan voor de Workshop Bloggen

Veelgestelde vragen over bloggen voor webwinkels

Een blog?! Wat ouderwets! Ik kan met toch veel beter op Social Media storten?

Natuurlijk  kun je al jouw waardevolle informatie direct op Facebook gooien – maar dan is het binnen een dag verdwenen. Zonde! Als je die waardevolle informatie eerst op je blog zet, en vanaf daar deelt op Facebook, dan trek je die geïnteresseerde lezers naar je eigen website, waar je ze nog veel meer mooie content biedt – en ze vervolgens, kooplustig, naar je webwinkel trekt. Zo doe je veel meer met je mooie informatie dat één keer twitteren, Facebooken of Google+-en.

Een blog? Maar ik heb nooit iets nieuws te vertellen…

Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet. Jouw lezers zijn benieuwd naar jouw webwinkel, aanbod en expertise. Het gaat erom dat jij hen iets van waarde biedt – iets wat hen inspireert, hun probleem oplost of hun leven mooier/makkelijker maakt.

Niemand zit te wachten op mijn reclame, toch?

Klopt. Wij leren je hoe je blogt zonder te spammen. Sterker nog: je leert zulke waardevolle content schrijven, dat jouw lezer graag meer leest over jouw producten.

Ik heb helemaal geen tijd om ook te bloggen. En het gaat best lekker zo… dus waarom zou ik dat doen?

Als jouw omzet precies is zoals jij wil, dan hoef je niet aan een blog te beginnen. Kan je omzet beter? Dan is bloggen een effectieve manier om blijvend je omzet te verhogen.

Ik heb al een blog – maar dat levert niet zo veel op… waarom zou ik het dan vaker doen?

Jij hebt vorige maand nog iets op je blog gezet – maar dat leverde niets op? Nee, natuurlijk levert dat niets op! Bloggen is geen quick fix succesgarantie – je moet je lezers consequent en structureel inspireren, adviseren en helpen – anders gaan ze wel naar de concurrent. De truc is om je (potentiële) klanten met een mix van blogberichten aan je te binden, zodat je de gunfactor creëert en top of mind bent als ze iets willen kopen.

Er zijn al zoveel leuke blogs – wat heb ik daar nu aan toe te voegen?

Klopt, er zijn ontstellend veel leuke lifestyle blogs, fashionblogs, beautyblogs, mommyblogs – en dan hebben we het nog niet eens over alle te gekke plogs, vlogs en tumblrs.
Maar… dat zijn geen webwinkelblogs. En dús hoef jij je daar helemaal niet te meten. Jij hoeft niet de laatste mode, of de nieuwste interieurtrends te spotten. Jouw blog is gericht op het opbouwen van de know, like & trustfactor – de gunfactor dus.
Jij schrijft over de dingen die jouw potentiële klant interessant vind én die bij jouw webwinkel passen. Jij blogt om te laten zien waar jouw webwinkel voor staat. Jouw webwinkelblog geeft je (potentiële) klant de achtergrondinformatie die je in je webwinkel niet kwijt kan. En uiteindelijk scoor je, dankzij je webwinkelblog, ook hoger in Google.

Bonus: huiswerk Jouw toegevoegde waarde

Om de workshop Bloggen voor je Webwinkel zo goed mogelijk te benutten, is het belangrijk dat je goed beslagen ten ijs komt. Daarom krijg je, van tevoren al, huiswerk. Je gaat aan de slag met jouw toevoegde waarde, of: wie is je doelgroep, of wat voor soort content zit zij te wachten en hoe kun jij daar, vanuit jouw webwinkelaanbod, op in springen?

Bonus: lidmaatschap besloten Facebookgroep WebVedettes at Work

Na de Workshop Bloggen voor je Webwinkel zit je bomvol ideeën en inspiratie. Eenmaal thuis ga je er mee aan de slag – en zul je onvermijdelijk nog vragen hebben. Om ervoor te zorgen dat je ook echt de puntjes op de i kunt zetten, krijg je toegang tot de besloten Facebookgroep ‘WebVedettes at Work’ van oud-cursisten van WebVedettes. Hier praat je verder praten met mensen die net als jij hebben geïnvesteerd in hun kennis, en die net als jij de ambitie hebben om hun webwinkel (nog) succesvol(ler) te maken. In de Facebookgroep zijn wij zelf ook aanwezig, en geven wij, zeker in week na de workshop, meer tips en advies.

Bonus: een online spreekuur

Uit de Facebook Groep zullen gegarandeerd een aantal vragen rollen waar iedereen graag antwoord op geeft. Wij houden, in de week na de workshop, een besloten online spreekuur, waar alleen de deelnemers aan de Workshop Bloggen voor je Webwinkel, bij zijn. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat iedereen goed onderbouwd aan de slag kan met zijn/haar webwinkelblogstrategie.

Klaar om te beginnen met bloggen?

Wil jij leren hoe je met plezier en een planning blogt?
Hoe je zulke geweldige blogcontent creëert dat je blog verslonden wordt?
Hoe je en passant superinteressante content voor je social  media kanalen ontwikkelt?
Hoe je dankzij je blog zelfs in de bladen komt?
En hoe je, dankzij je blog, sneller gevonden wordt via Google?

Met andere woorden: wil je, terwijl je je klant inspireert, adviseert en helpt, meer verkopen realiseren?

Meld je dan hier aan voor de Workshop Bloggen
Nog geen reacties

Geef een reactie