Zelf visitekaartjes maken voor je eigen bedrijf (advertorial)

De meeste mensen die vanuit huis hun eigen bedrijf runnen hebben geen budget voor een duur ontwerpbureau dat hun huisstijl kan ontwerpen. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn voor een professioneel imago. Sieradenontwerpster Rosanna Polanco Aquino legt ons uit hoe je zelf heel eenvoudig je eigen visitekaartjes en marketingmaterialen kan ontwerpen.

Het is een drukte van belang bij Rosanna thuis. Haar zoon Liberto stormt de woonkamer binnen met een vriendje en gooit zijn schooltas op de grond. Haar vriend is ondertussen bezig met de voorbereiding voor het avondeten. “Kom, we gaan naar boven,” zegt Rosanna. Wij gaan de trap op naar Rosanna’s atelier, een zonnige ruimte op de zolderverdieping. “Hier kan ik helemaal tot rust komen en mij concentreren op mijn werk.”

Zelf je creativiteit gebruiken

Rosanna runt haar eigen bedrijfje in zelfontworpen sieraden. Ze combineert verschillende materialen zoals glas en metaal en maakt daarvan kleurige oorbellen, kettingen en armbanden. Was het voor haar moeilijk om zelf al haar marketing en promotie te verzorgen?

Rosanna: “In het begin zag ik er ontzettend tegenop. Ik wilde met mijn werk bezig zijn, en niet nadenken over visitekaartjes, folders en briefpapier. Totdat ik de website Vistaprint ontdekte, en erachter kwam dat ik mijn creativiteit juist goed kon gebruiken om zelf mijn visitekaartjes en kantoorartikelen te ontwerpen. En dan ook precies zoals ik het wil!”

“In mijn pyjama”

Als werkende moeder is het niet altijd makkelijk voor Rosanna om haar tijd in te delen. “Het voordeel van online je visitekaartjes maken is dat je het kan doen wanneer jij tijd en zin hebt. Al is het dan om 11 uur ’s avonds in mijn pyjama.” Maar hoe werkt het dan precies? “Oh heel eenvoudig,’ legt Rosanna uit. “Er zijn duizenden ontwerpen waar je uit kunt kiezen, dus ik kan altijd wel iets vinden wat ik echt mooi vind. Je kunt heel makkelijk zoeken per bedrijfstak of per stijl, zoals ‘elegant’, ‘fun’ of ‘bloemen’.  Vervolgens hoef je alleen nog maar je eigen tekst toe te voegen.“

Tal van mogelijkheden

Rosanna is vooral heel blij met alle mogelijkheden van het online visitekaartjes maken.

“Soms wil ik het ontwerp iets aanpassen aan mijn smaak of aan de stijl van mijn sieraden, en dan verander ik gewoon de kleuren of de lettertypes. Dat is allemaal zo gebeurd. Wat ook heel leuk is, is dat je verschillende producten met hetzelfde ontwerp kunt maken, bijvoorbeeld visitekaartjes met bijpassende postkaarten of brochures. Verder kun je ook nog kiezen uit verschillende papieropties, zoals steviger papier of gerecycled papier. Vooral dat laatste is heel belangrijk voor mij, ik vind dat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu.”

Tips

Rosanna wil tot slot ook nog graag advies geven. “Denk altijd op een creatieve manier aan hoe je een bepaald product kunt gebruiken. Er zijn altijd meer manieren dan je denkt!  Zo gebruik ik mijn visitekaartjes ook om mijn oorbellen in te steken. Zo sla ik twee vliegen in één klap: ik kan mijn sieraden op een leuke manier presenteren én klanten zullen mijn e-mailadres niet gauw vergeten!

“Ik kan mijn visitekaartjes maken wanneer ik er zin in heb, al is het dan ’s avonds laat in mijn pyjama”

Wil je zelf ook visitekaartjes maken, dat kan! Ga naar VistaPrint en kijk zelf hoe makkelijk het gaat.

avatar

About Dana Taberima

Dana Taberima is marketing en communicatie expert bij WebVedettes. Als de ‘nerd’ van het WV-team deelt zij ook graag kennis over de meer technische aspecten van de marketing, zoals Google Analytics en SEO. De diensten, waar ze webshops helpt beter te presteren, met o.a. WebwinkelScan, conversie optimalisatie en campagnes en aanbood via haar bureau Luzente Communicatie, zijn nu ondergebracht bij WebVedettes. Volg Dana op Instagram of LinkedIn

, ,

1 reactie bij Zelf visitekaartjes maken voor je eigen bedrijf (advertorial)

  1. avatar
    Vanessa 17 mei 2012 bij 15:57 #

    Leuk artikel, ik maak mijn visitekaartjes ook online met Vistaprint. Zelf maak ik gebruik van de mogelijkheid om je eigen ontwerp up te loaden. Voor de dames die het leuk vinden:op mijn website vindt je lederen houders speciaal om je visitekaartjes te bewaren.

    Groetjes,

    Vanessa

Geef een reactie