TalkShop! Boost your Etsy Business

talkshop-etsy-webvedettes

Jahaa, jij weet heus wel dat marketing belangrijk is voor jouw Etsy-shop. Maar waar haal je in vredesnaam de tijd vandaan? Jij bent namelijk geen dozenschuiver… 

Jij bent een Etsy-verkoper…

… jij verkoopt geen kant-en-klaar spul, maar je maakt alles zelf. Of je rijdt stad en land af, langs de meest afgelegen kringloopwinkels om vintage schatten op te snorren. Jij hebt dús geen tijd om ook nog eens strategisch ‘iets met marketing’ te doen – toch?
Denk jij dat ook?

… dan maak je een denkfoutje.

Want je hébt wel tijd -, je besteedt ‘m alleen aan andere zaken. Aan het perfectioneren van je techniek, bijvoorbeeld, of het verhogen van je aanbod. Aan het in elkaar zetten van producten op maat, voor je klanten. Marketing? Dat komt op de allerlaatste plaats – ook misschien wel omdat je dat het lastigst vindt.

Logisch. Maar zeg eens eerlijk – hoe fijn zou het zijn als je op een leuke manier met je marketing om kon gaan?

Doe de TalkShop

De TalkShops van Etsy en WebVedettes zijn een serie powersessies van precies een uur waarin je in de theorie duikt en die toepast op jouw eigen Etsy-shop, zodat je na afloop weet hoe je marketing op een leuke manier inbouwt in je dagelijkse praktijk.

Want als je marketing inbouwt in je dagelijkse ritme, voelt het niet langer als een vervelend taakje op je toch al ellenlange to-do-list. Door er dagelijks mee bezig te zijn, wordt marketing makkelijker én leuker – zul je meer aan marketing doen, en dus meer mensen naar je Etsy-shop trekken.

Klinkt goed, toch?
Maar zover is het nog niet…

Eerlijk zeggen of dit je bekend voorkomt:

 • je weet dat je ‘iets’ met marketing moet – maar hebt geen idee wát precies
 • je doet wel ‘iets’ met marketing – maar je voelt je een roepende in de woestijn.
 • je hebt best wel veel volgers, fans en friends – maar die kopen nóóit eens wat in jouw Etsy-shop?

Als je een TalkShop van Etsy/WebVedettes volgt, leer je:

 • hoe je (online) marketing inpast in je drukke dagelijkse leven – en je het blijft doen, gewoon, omdat je het leuk vindt
 • hoe je content ontwikkelt waarmee je toekomstige klanten naar je toe trekt – omdat je hen iets biedt waar zij op zitten te wachten
 • hoe je ervoor zorgt dat je friends, volgers en fans de stap maken naar je Etsy-shop – en daar ook daadwerkelijk wat kopen

Bovendien ontmoet je tijdens de TalkShop andere ambitieuze Etsians én kun je, tijdens de koffie met koekjes, je vragen afvuren op Diana (van WebVedettes) en je mede-Sellers!

Welke TalkShops zijn er?

etsy-workshop-webvedettes

WebVedettes en Etsy organiseren een serie van zes TalkShops.

TalkShop 1: Bloggen voor je Etsy-shop (7 september 2015)

Bloggen? Voor je Etsy-shop? Ja, dat is interessant! Want als jij blogt vanuit jouw expertise, profileer jij je als sympathieke expert en gunnen jouw potentiële klanten jou de koop. En, bonus: je verbetert in één moeite door je vindbaarheid via Google.
In deze Etsy Workshop leer je hoe je met een goed webwinkelblog niet alleen nieuwe klanten naar je webwinkel – maar ze ook nog over de koopstreep trekt.

> boek TalkShop 1: Bloggen voor je Etsy-shop

TalkShop 2: Pinterest voor je Etsy-shop (21 september 2015)

Zit jij uren op Pinterest – terwijl je eigenlijk ‘wel wat beters’ te doen hebt? Dan maak je een denkfout, want guess what… Pinterest is een ge-wel-dige marketingtool voor webwinkeliers.
In dezeEtsy Workshop leggen we uit hoe Pinterest werkt, hoe je ervoor zorgt dat jouw pins worden gerepind en bovendien: hoe je jouw Etsy-shop zo inricht, dat jouw plaatjes gepind wórden – op een manier die wildvreemde pinners naar jouw shop trekken.

> boek TalkShop 2: Pinterest voor je Etsy-shop

TalkShop 3: Instagram voor je Etsy-shop (12 oktober 2015)

Instagram is niet alleen leuk, maar ook Big Business. Steeds meer merken investeren in Instagram-marketing – en dat is niet voor niets.
In deze Etsy Workshop leggen we uit hoe Instagram werkt, hoe je de gunfactor creëert én hoe je jouw Etsy-shop op een goede manier in de spotlights zetten. Ook gaan we dieper in op hashtags, en hoe je die inzet om gevonden te worden – zodat je met jouw mooie plaatjes ook nog potentiële kopers naar je Etsy-shop trekt.

> boek TalkShop 3: Instagram voor je Etsy-shop

TalkShop 4: Nieuwsbrieven voor je Etsy-shop (26 oktober 2015)

Nieuwsbrieven zijn weer helemaal terug van nooit weggeweest. En ja, dat geldt ook voor Etsy Sellers. In deze tijden van information overload is the good old nieuwsbrief dé manier om je potentiële klant aan je te binden.
In deze Etsy Workshop leggen we uit hoe een goede nieuwsbrief werkt, hoe je structureel een interessante nieuwsbrief schrijft én hoe je ervoor zorgt dat die nieuwsbrief überhaupt gelezen wordt. Natuurlijk kijken we ook naar hoe je nieuwsbrief-abonnees op je lijst krijgt… want echt: the money is in the list!

> boek TalkShop 4: Nieuwsbrieven voor je Etsy-shop

TalkShop 5: Free Publicity voor je Etsy-shop (9 november 2015)

In de bladen – dat is voor veel Etsy-ondernemers een droom. Een droom die moeilijk te realiseren lijkt. Toch kun je er zelf veel aan doen om een plekje in de Flow, Linda of Flair te bemachtigen.
In deze Etsy Workshop leggen we uit hoe je zelf een persbericht schrijft én hoe je ervoor zorgt dat dat persbericht nog geopend wordt ook. Want door zelf je persberichten te schrijven, breng je jouw webwinkel blijvend onder de aandacht van relevante media én koopgrage bezoekers.

> boek TalkShop 5: Free Publicity voor je Etsy-shop

TalkShop 6: Facebook voor je Etsy-shop (23 november 2015)

Facebook… is dat niet dat social medium dat om de haverklap verandert, en waar je voor iedere like moet betalen? Yep, dat is Facebook. Maar Facebook is veel meer dan dat – het is een geweldige tool om je fans te verzamelen… en hen te betrekken bij jouw merk.
In deze Etsy Workshop leggen we uit hoe Facebook werkt, hoe je slimme Facebook updates plaatst en hoe je optimaal gebruikt maakt van alle mogelijkheden die Facebook biedt.
Ook laten we zien hoe je, op budgetvriendelijke manier, aan meer fans komt – zodat je met jouw prachtige updates ook nog potentiële kopers naar je Etsy-shop trekt.

> boek TalkShop 6: Facebook voor je Etsy-shop

Waarom zou je meedoen met de TalkShops?

etsy-workshop-webvedettes

Veel Etsians richten zich bij het lanceren en runnen van hun Etsy-shop vooral op het opzetten van de shop zelf, en het maken van voorraad. Maar als je eenmaal een prachtige Etsy-shop hebt, die tot de nok gevuld is met jouw handgemaakte spullen, vintage schatten of geweldige crafting materialen, wil je wél ook bezoekers – én kopers.
Bovendien: als Etsy-verkoper ben je vooral veel alleen aan het werk. Tijdens de TalkShops ontmoet je andere Etsians die serieus werk van hun winkel maken. Goed voor je netwerk – en nog gezellig ook.

Waarom organiseren Etsy en WebVedettes deze serie TalkShops?

workshop-webvedettes

Etsy is een wereldwijde community waarop de creatieve ondernemers hun gemaakte of geselecteerde items verkopen. Etsy Nederland heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam, waar zij met regelmaat Etsy-verkopers uitnodigt om te helpen bij de opzetten van een succesvolle Etsy-shop.

WebVedettes helpt ondernemers met een webwinkel bij het ontwikkelen van hun eigen online marketingstrategie, zodat ze met een beperkt marketingbudget blijvend meer klanten naar hun webwinkel trekken. WebVedettes gelooft dat marketing niet formeel of spammy hoeft te zijn, maar dat je er ook op een leuke manier mee aan de slag kunt.

Over de TalkShops door Etsy en WebVedettes

Wat?

Tijdens de Talkshops krijg je:

 • een powersessie van precies een uur waarin we in de theorie duiken, gevolgd door een praktische oefening waarin we de net opgedane kennis direct toepast op jouw eigen webwinkel.
 • een huiswerkopdracht, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Een goed begin…

Daarnaast krijg je:

 • koffie en iets lekkers 🙂
 • de kans om je vragen af te vuren op Diana (WebVedettes) én aan de andere sellers die met je aan tafel zitten
 • de gelegenheid om te mixen & minglen met andere Etsians

Wanneer?

De TalkShops vinden plaats op maandagen, van 20:00 tot 21:30 uur.

 • TalkShop 1: Bloggen voor je Etsy-shop (7 september 2015)
 • TalkShop 2: Pinterest voor je Etsy-shop (21 september 2015)
 • TalkShop 3: Instagram voor je Etsy-shop (12 oktober 2015)
 • TalkShop 4: Nieuwsbrieven voor je Etsy-shop (26 oktober 2015)
 • TalkShop 5: Free Publicity voor je Etsy-shop (9 november 2015)
 • TalkShop 6: Facebook voor je Etsy-shop (23 november 2015)

Waar?

De TalkShops vinden plaats in Kleinhandel, een creatief bedrijvenverzamelkantoor in het Groothandelsgebouw van Rotterdam:

Kleinhandel
Groothandelsgebouw (1e verdieping, D1.149.1)
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

Het Groothandelsgebouw ligt pal naast Rotterdam Centraal Station. Van te voren een hapje eten? In de omgeving liggen tal van leuke restaurantjes (sterker nog: Ellis, een geweldige plek voor heerlijke hamburgers) ligt pal ónder Kleinhandel. Liever exotisch? De befaamde Kruiskade ligt op 5 minuten wandelen, de Nieuwe Binnenweg op 7 en de Witte de Withstraat op 10 minuten.

Wat kost dat?

De Talkshops voor Etsy-shops kost 19,95 euro per keer.

> boek deTalkShop 1: Bloggen voor je Etsy-shop (7 september 2015)
> boek de TalkShop 2: Pinterest voor je Etsy-shop (21 september 2015)
> boek de TalkShop 3: Instagram voor je Etsy-shop (12 oktober 2015)
> boek de TalkShop 4: Nieuwsbrieven voor je Etsy-shop (26 oktober 2015)
> boek de TalkShop 5: Free Publicity voor je Etsy-shop (9 november 2015)
> boek de TalkShop 6: Facebook voor je Etsy-shop (23 november 2015)

NOOT: prijzen exclusief BTW. De Talkshops gaan door bij minimaal 8 aanmeldingen.
Max. aantal deelnemers: 15 mensen.

Bonus: huiswerk Jouw Toegevoegde Waarde

Om de TalkShops voor je Etsy-shop zo goed mogelijk te benutten, is het belangrijk dat je goed beslagen ten ijs komt. Daarom krijg je, van tevoren al, huiswerk. Je gaat aan de slag met jouw toevoegde waarde, ofwel: met de vraag wie nu eigenlijk precies je doelgroep is, op wat voor soort content zij zit te wachten en hoe jij daar, vanuit jouw Etsy-aanbod, op in kunt springen?

Kom naar onze TalkShops!

Wil jij leren hoe je met plezier (en planning :-)) je online marketing aanpakt?
Hoe je content creëert waarmee je potentiële klanten naar je Etsy-shop trekt?
Met andere woorden: wil je, terwijl je je klant inspireert, adviseert en helpt, meer verkopen realiseren?

Kom naar de TalkShops van Etsy en WebVedettes!

2 reactie bij TalkShop! Boost your Etsy Business

 1. Leontien 11 juni 2015 bij 15:30 #

  Bedankt Webvedettes, voor de informatieve avonden! Ik heb er erg veel van geleerd en jullie hebben ons voorzien van lekker veel info! Bedankt daarvoor. Dankzij jullie maak ik nu actief gebruik van Instagram, wat erg leuk is om te doen!

 2. Felix 1 juni 2015 bij 16:36 #

  Ik zie dit nu pas (1 juni) maar zou graag weten of jullie dit weer ’s een keer gaan houden. Helemaal als het dichter bij is. (Ik woon in Groningen. Ben ook nieuwsgierig hoe de eerste twee ‘Talk Shops” zijn gegaan.
  groeten, Felix

Geef een reactie