Gebruik jij video voor jouw merk?

Deze column verscheen eerder in het magazine Baby Wereld (nr.1 2018)

Video is hot!

We zagen in 2017 al een enorme groei in het gebruik van video, maar ook zeker in het bekijken ervan. De verwachting is, dat video in 2018 nog belangrijker gaat worden.

En ik heb het dan niet alleen over die goed-geproduceerde commercials voor TV, maar juist over die leuke video die je maakte achter de schermen van die laatste fotoshoot. Natuurlijk is het fijn (en aan te raden) om die instructiefilm voor de nieuwste kinderwagen professioneel te laten maken. Maar laten we eerlijk zijn, het budget dat we hiervoor nodig hebben, is niet altijd beschikbaar. Toch kan het voor klanten interessant zijn, of handig, of vermakelijk om naar bewegende beelden te kijken van jouw merk. En dat hoeft niet altijd een heel hoge kwaliteit te hebben.

Iedereen kan het

Tegenwoordig is het niet zo moeilijk om een filmpje te maken en te delen. Bijna iedereen heeft wel een camera, computer, tablet of smartphone met de mogelijkheid om een videootje te maken. Er zijn zoveel apps beschikbaar om je opnames te bewerken, te editen en te delen via de vele sociale media. En juist via die social media is het niet erg om een minder professionele uitstraling te hebben. Dat geldt vooral als je filmpjes deelt via stories op Instagram of Facebook. Omdat daar de foto’s en video’s vanzelf weer verdwijnen, geeft het je juist mogelijkheden om ook eens wat te experimenteren.

Live!

Een andere manier om video in te zetten, is om ‘Live’ te gaan op Facebook of Instagram. Je volgers kunnen dan live met je meekijken. Hierbij verwachten de kijkers helemaal geen super kwaliteit, omdat het duidelijk is dat het gefilmd wordt met een smartphone of tablet en dat ze realtime mee kijken. Laat je klanten eens meekijken als je op een beurs bent om een nieuwe stof uit te zoeken, of laat ze eens meekijken aan de tekentafel. Of beantwoordt de veelgestelde vragen van jouw klanten eens in een live video.

YouTube

Als je er dan voor kiest om video in te zetten, dan kun je niet om YouTube heen. Hier worden dagelijks duizenden video’s geplaatst en gezocht. Als een van de belangrijkste zoekmachines is het ook voor jouw merk of winkel goed om hier gevonden te worden. Daarnaast biedt YouTube om de video zelf heen ook mogelijkheden om goed te verwijzen naar je eigen website of webshop.

Waarom?

De mogelijkheden om video in te zetten zijn ongekend groot. Maar waarom moet jij nu gebruik maken van video? Omdat ook jouw doelgroep filmpjes bekijkt. En omdat zij het heel interessant, handig of gewoon leuk vinden. Omdat je in een video jouw klanten nog meer kan beleving geven van jouw merk. En omdat je ze de kans geeft om de mens(en) achter jouw merk beter te leren kennen. En dat alles doe je natuurlijk zodat ze een positief gevoel krijgen bij jouw merk, doordat je ze helpt, inspireert en vermaakt. En dat helpt je uiteindelijk om meer te verkopen.

Kies jij ook voor video in 2018?

Reageren is niet meer mogelijk