Maak je eigen Pinterest content

Als je actief bent op Pinterest, heb je vast wel eens gedacht: hoe maak ik zelf content om te pinnen? Een foto maken is zo gebeurd, maar een afbeelding maken die het waard is om gepind te worden, dat is wat anders. In deze blog een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

Pinstamatic

Mijn favoriete tool voor het maken van Pinterest content ‘by far’ is Pinstamatic. Dit zijn eigenlijk acht tools in één voor het maken van acht verschillende soorten pins. Je kunt er screenshots van websites, citaten, notities, muziek, Twitter profielen, datums, locaties en foto’s met tekst mee pinnen. Ik loop een paar van de mogelijkheden met je door.

Maak je eigen Pinterest content 1

1. Quotes

Via het icoon met de aanhalingstekens kom je op de pagina waar je pins met quotes maakt. Vul de quote en de auteur in. Kies je opmaak en het voorbeeld verschijnt. Klik weer op ‘pin’ om je citaat te pinnen. Te simpel!

Maak je eigen Pinterest content 2

Maar welke quotes ga je pinnen? Zoek quotes die te maken hebben met wat jij doet of uit wil dragen. Die zijn er vast! Zeker weten dat je hiermee succes hebt op Pinterest. Quotes zijn vaak populaire pins!

Quotes kun je ook pinnen met andere tools als Quozio [http://quozio.com] en Share as Image [http://shareasimage.com]. Ook met de iPhone app Whims kun je leuke quotes maken. Als je deze als foto opslaat, kun je ze ook pinnen.

2. Twitter profielen

Een interessant Twitteraccount onder de aandacht brengen via Pinterest? Dat kan! Via het Twitter icoon vul je de Twitternaam in. Profielfoto, ‘bio’ en de meest recente tweet vormen de pin. De pin is een directe link naar het Twitteraccount.

Uiteraard is dit leuk voor het pinnen van je eigen Twitter account, maar een bord maken vol met Twitter accounts die jij graag volgt is ook een leuk idee.

3. Muziek

Ken jij muziek die helemaal past bij wat jij wil overbrengen op Pinterest? Pinnen dan! Klik op het Spotify icoon en vul de titel van het nummer in. Wanneer Spotify het nummer vindt, verschijnt de voorbeeldpin in beeld.

Als je een Spotify account hebt, brengt een klik op de pin je naar het nummer in Spotify. De laatste tijd vindt Pinstamatic moeilijker nummers terug in Spotify. Dat is jammer. Wie weet wordt dit met een update van de site weer beter.

Maak je eigen Pinterest content 3

4. Foto’s met tekst

Pimp een foto voordat je hem pint door het toevoegen van tekst. Kies een afbeelding van je computer, Facebook, etc. en vul naar wens een kop- en voettekst in. Simpel! Zo kan een saaie foto ineens een Pinterest succes worden.

De kop- en voetteksten komen ook terecht in de beschrijving van de pin. Pas deze aan als je wilt. Daarnaast kun je verschillende filters op je foto toepassen.

Een andere tool waarmee je tekst aan foto’s toe kunt voegen is Pinwords [http://www.pinwords.com] Deze tool biedt je net weer wat andere mogelijkheden dan Pinstamatic.

Pinstagram

Een ander tool die ik regelmatig gebruik is Pinstagram. Met deze tool kun je heel eenvoudig een foto die je met Instagram hebt gemaakt, pinnen op Pinterest. Zo kun je dus foto’s die je zelf maakt bewerken met filters en ze daarna pinnen. Ideaal!

Je kunt zelfs foto’s pinnen van andere Instagram accounts. Verwijs dan wel altijd netjes naar de maker van de foto!

Maak je eigen Pinterest content 4

Let op!

Klikken op pins die je maakt via Pinstamatic of pint met Pinstagram brengen de pinner vaak naar de website van de tool. Je kunt deze afbeeldingen toch gebruiken om traffic naar jouw site te leiden. Sla de afbeelding op vanuit de pin (m.b.v. de rechter muisknop en ‘afbeelding opslaan’ als). Plaats de afbeelding op je site. Verander de url van de pin in de url van de plek op jouw site, waar je de afbeelding hebt geplaatst (via pin bewerken en het veld ‘bron’). Klaar!

Waarom niet alleen de bron van de pin aanpassen? Pinners verwachten de originele afbeelding op een website te vinden als ze klikken op een pin. Die zien ze niet als je alleen de url van de pin aanpast en naar je site laat verwijzen. Je loopt daarmee het risico als spammer gemarkeerd te worden. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt!

Welke content ga jij maken?

Dit zijn slechts een paar Pinterest tools die je kunt gebruiken om zelf content te maken. Ik hoop dat ze je inspireren tot het maken van creatieve pins! Ik ben benieuwd naar wat jij gaat pinnen! Leuke ideeën? Deel ze met me in een reactie onder deze blog!

——————————————————————————————————————————

PS: Klaar om effectief te gaan pinnen – en meer klanten naar je webwinkel te trekken?

Met het Werkboek Pinterest voor MamaMarketeers krijg je alle tools in handen voor je eigen effectieve Pinterest-strategie, leer je pinnen vanuit jouw unieke toegevoegde waarde en bind je daarmee je (potentiële) klanten aan je.

Begin nú met pinnen!

>> bestel het Werkboek Pinterest voor Webwinkeliers

10 reactie bij Maak je eigen Pinterest content

 1. Kristel 13 oktober 2013 bij 19:11 #

  Suzanne,
  Super deze info! ik had er nog niet van gehoord. Erg leuk.
  Kristel

  • Suzanne 14 oktober 2013 bij 12:01 #

   Graag gedaan Kristel! Pin ze!

 2. Karlijn van Bobbiño kids 20 september 2013 bij 23:47 #

  Suzanne, bedankt voor het delen van deze info. Ik had nog niet eerder gehoord van Pinstamatic en ben erg enthousiast, deze tool maakt het pinnen nóg leuker en makkelijker!

  • Suzanne 21 september 2013 bij 08:11 #

   Graag gedaan Karlijn! Zeker weten dat pinnen zo nog leuker wordt. Enjoy!

 3. Margot 20 september 2013 bij 18:40 #

  Bedankt voor de tip! Ik had nog nooit gehoord van Pinstamatic en ben in 1 keer een stuk wijzer geworden. Wat een leuke mogelijkheden, ga een paar zeker gebruiken!

  • Suzanne 21 september 2013 bij 08:10 #

   Graag gedaan Margot! Ben benieuwd naar welke prachtige pins je gaat maken met Pinstamatic 🙂

 4. 'm(i)e' 20 september 2013 bij 12:57 #

  hmm.
  Ik heb een pinterest account, maar ik heb geen idee wat je met ‘ content ‘ bedoelt…
  Ik ben wel actief in sociale media, maar toch ook erg een amateurke vrees ik 😉

  • Suzanne 20 september 2013 bij 15:21 #

   Beste m(i)e, content wil voor Pinterest eigenlijk zeggen alles wat je kunt pinnen of pint op Pinterest. Beantwoord dat je vraag?
   Pin ze!

   • Henny Smeenk 22 september 2013 bij 09:55 #

    Maak het nu niet omwikkelder dan het is. Content is gewoon inhoud. Ik vraag me altijd af waarom zoveel mensen ineens halve zinnen in het Engels gaan spreken zodra het zijdelings of rechtstreeks met computers te maken heeft.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Maak je eigen Pinterest content | SocMed for PR... - 9 maart 2014

  […] Als je actief bent op Pinterest, heb je vast wel eens gedacht: hoe maak ik zelf content om te pinnen? Een foto maken is zo gebeurd, maar een afbeelding maken die het waard is om gepind te worden, dat  […]