4 tips voor financiële vrijheid en een succesvol bedrijf

Als je besluit om met je bedrijf de wereld te gaan veroveren en je inschrijving bij de Kamer van Koophandel is een feit, dan ben je voor heel even de gelukkigste ondernemer ter wereld. Uit eigen onderzoek is gebleken dat je product of dienst levensvatbaar is, je vriendinnen zijn erg enthousiast (brand cheerleaders) en je hebt al wat mogelijke opdrachten in de pijplijn zitten. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Lekker!  “Waarom ben ik dit niet eerder gaan doen?” Herkenbaar?

Een voorbeeld

Tijdens een BBQ bij vrienden kwam ik in gesprek met Laura. 18 maanden geleden is ze haar internet onderneming gestart. Ze vertelt ze dat ze leuke klanten heeft en een goed eerste jaar heeft gedraaid. Maar doordat het vanaf het begin zo goed is gegaan, heeft ze geen energie en aandacht in verdere groei van haar bedrijf gestopt. Hierdoor voelt het nu alsof het meer een uit de hand gelopen hobby is in plaats van een bloeiend bedrijf. “Te weinig klanten komen nog een keer terug en op de een of andere manier lukt het me ook niet om meer klanten aan te trekken”.

4) faalangstZe vraagt zich dan ook af waarom het collega ondernemers wel lukt om meer klanten aan te trekken en haar niet. Vaak zelfs nog collega’s die hogere prijzen vragen, terwijl ze weet dat zij meer waarde biedt. Het maakt haar onzeker en het voelt als een stukje falen. Elke maand worstelt ze om haar rekeningen betaald te krijgen.  Ze leeft per dag, per klant en per afspraak. Haar energie lekt weg en ze vraagt zich af of ze het gaat redden. Is ondernemen dan zo lastig?  Natuurlijk niet!

4) quick fixLaura is alleen begonnen zonder goed over haar Personal Brand na te denken. En als je in het begin gelijk wat opdrachten hebt, dan voel je ook geen urgentie om daar iets mee te doen. Haar beginnersgeluk is een soort van quick fix. Even voelt het lekker, maar al snel wil je meer. Succes geeft zeker in het begin een soort rush (roes). Maar hoe kun je met je bedrijf dit nu ombuigen naar een continue stroom van successen waarbij je moeiteloos klanten aantrekt, mooie producten ontwikkelt en daar goed van kunt leven? Als je droomt van financiële vrijheid en een florerend bedrijf, dan heb ik hier 4 tips om je daarbij te helpen.

4 tips voor financiële vrijheid en een succesvol bedrijf

Investeer in branding, marketing en sales

4) personal brandingVaak wordt er neergekeken op branding, marketing of sales. ‘Te glad, niet echt, verkooppraatje’ zijn veelgehoorde reacties. Maar in werkelijkheid zijn het drie zaken die het verschil met je bedrijf kunnen maken. En als je overtuigd bent van je eigen-waarde, je tot in je poriën gelooft in wie je bent en waar je voor staat, dan hebben deze drie zaken alleen nog maar met ‘authentiek, betrokken, van betekenis’ te maken.

Werk aan je ondernemers mindset

4) mindsetVisualiseer wat je met je bedrijf wilt bereiken, wat jij te bieden hebt en hoe je dat wilt bereiken. Het klinkt simpel, maar het helpt je om je bewust te worden van de kracht van je brand en de richting die je op wilt. Elke keuze die je dan maakt, maak je op basis van het doel dat je wilt bereiken.

Durf in het zonlicht te staan

4) zonlichtVrouwen zijn van nature geneigd in stilte te genieten van hun succes. We heffen niet luidruchtig ons glas als we een zaak tot een goed einde hebben weten te brengen en weten niet hoe we ons op de borst moeten kloppen. Mijn advies: elk succes moet gevierd worden! Vind een manier die bij je past, maar zonder zonlicht is er geen voedingsbodem voor succes!

Zoek een mentor of business coach

Als je alles alleen wilt blijven doen, ontneem je jezelf de kans om echt snel resultaten te halen. Belemmeringen, angst en onzekerheid liggen, zeker bij vrouwen, snel op de loer. Eeuwig zonde van je potentie. Zoek iemand die jou kan helpen verbeteren en graag met je wilt werken (Ik houd me graag aanbevolen).

Elke ondernemer droomt van vrijheid en financiële onafhankelijkheid.

4) potentieel

Mijn tip: Maak je dromen waar en doe geen concessies!

, , , ,

1 reactie bij 4 tips voor financiële vrijheid en een succesvol bedrijf

  1. Charlotte Meindersma 3 september 2013 bij 10:41 #

    Helemaal mee eens!